Itt vagy most

Beharangozó: Diósgyőr – Budapest Honvéd

“Beszélgess egy csinos nővel egy órát, mintha csak egy perc lenne. Tartsd a kezed egy percig a forró kályhán, meglátod, egy órának fogod érezni.” A relativitáselméletet így próbálta konyhanyelven elmagyarázni megalkotója, Albert Einstein, mi, Diósgyőr szurkolók pedig a saját bőrünkön tapasztalhattuk meg az elmúlt két hónapban. Bár nagyjából hatvan napig tartottuk a kezünket a forró kályhán diósgyőri bajnokik nélkül, legalább kétszer ennyinek tűnt…

A 2019/2020-as pontvadászat első körében az EL-ből frissen kiesett (?) Budapest Honvédot fogadjuk. A krajovai kiesésük – amellett, hogy minden magyar csapatnak szurkolunk nemzetközi meccseken, főleg román ellenfelekkel szemben – nekünk minden szempontból ideálisan alakult, a közel 150 perces meccs jó eséllyel fizikailag, a demoralizáló kiesés mentálisan roppanthatott meg néhány kispesti résztvevőt.

A vendég kapuban az alapesetben kezdő Lefkovits Robi sérülése miatt minden bizonnyal a húszéves Berla Attila véd majd. Romániában nem hibázott, igaz, a büntetőpárbajban már ő sem tudott segíteni csapatán.

Az új vezetőedző, Giuseppe Sannino megtartotta Supka Attila (és Marco Rossi) háromvédős rendszerét, Djordje Kamber, Batik Bence és Ivan Lovric helye betonbiztos, feltéve, hogy az EL meccs nem vett ki túl sokat belőlük. Bármelyikük kiesése esetén Kálnoki-Kis Dávid ugorhat be, nincsenek minőségi cserék híján.

A középpálya közepén ennél is jobb a merítési lehetőség, ha mindenki egészséges, a 26 éves Nagy Gergő párja a csütörtöki találkozót kihagyó Gazdag Dániel lehet, a támadások szervezése pedig elsősorban Banó-Szabó Bence feladata lehet. Itt szóba jöhet még két paksi kölcsönjátékos, Kesztyűs Barna és Egerszegi Tamás, valamint egy 30 esztendős olasz, Federico Moretti is. A 3-5-2-es rendszerben a csapatok szárnyvédőket alkalmaznak, a balszélen Eke Uzoma, a jobbon a fél évre lesérült Mohamed Mezgrani helyére szerződtetett korábbi Honvéd játékos, Patrick Ikenne-King kezdhetnek.

Bár a védekezést jól megszervezte az olasz vezetőedző, a támadójátékukkal még akadnak gondok, főleg Holender Filip és Danilo távozása után. A két kispesti támadó ezúttal Amadou Moutari és az ex-liverpooli David N’Gog lehetnek, akik idén még adósak a jó teljesítménnyel. Remélhetőleg jövőhétig azok is maradnak.

Fernando Fernandez egy teljes felnőtt, elsőosztályú szezonnal a háta mögött már nem számít kezdő edzőnek. Sokan (általában azok, akik belülről látják a munkáját) dicsérik, mások szidják, az azonban bizonyos, hogy konkrét elképzelései vannak arról, mit akar megvalósítani, jó a pedagógiai érzéke, és sikeresen benn tartotta az elsőosztályban az NB1 tavalyi legfiatalabb keretét. Idén már joggal várhatja el tőle mindenki az előrelépést, a védelem nyári megerősítésének hiányában is. Érdekes lesz látni, a Honvéd-ölő Vernes Richárd és Márkvárt Dávid – valószínűsíthető – hiányában képesek leszünk e győzelemmel nyitni a 19/20-as szezont, illetve, hogy sikerült e megerősíteni az előző szezonban ezer sebből vérző védekezésünket. Az előző négy, Miskolcon megrendezett Diósgyőr-Honvéd bajnokiból hármat megnyertünk egy döntetlen mellett, ráadásul amikor a pestiek legutóbb nálunk kezdték a bajnokságot, 5-1-re nyertünk…

Várható kezdőcsapatok:
Diósgyőr: Danilovic – Polgár, Brkovic, Karan, Tamás – Szabó, Adukor – Zsolnai, Hasani, Tajti – Prosser
Honvéd: Berla – Lovric, Kamber, Batik – Ikenne King, Nagy, Gazdag, Banó-Szabó, Uzoma – N’Gog, Moutari
A találkozó játékvezetője Bognár Tamás lesz.


Hallottál már a Nyitva van a pálya című podcast sorozatunkról?
Legújabb részében a Honvéd elleni meccsünkről és arról beszélgettünk, hogy az előttünk álló szezon végén lehet-e a Diósgyőr egy erős középcsapat, vagy ismét a kiesés ellen fogunk harcolni?
Hallgasd meg Te is!


Elindult megújult tippjátékunk is, amelyre már több, mint 500 drukker jelentkezett!
Regisztráljatok Ti is, hiszen idén még több nyereménnyel lehettek gazdagabbak!

Regisztráció és további részletek itt: https://tippjatek.1910.hu/

Sok sikert kívánunk mindenkinek!

HAJRÁ DIÓSGYŐR!

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK