Itt vagy most

Futács dupla, Hornyák és Novothny is betalált

Az új szezon kezdetével vigyázó szemünket ismételten a korábban diósgyőri színekben focizó játékosokra vetettük.

NB1.

 • Kisvárda – Paks (1-0) A hosszabb pihenő után visszatérő Szivics Mester csapata vereséggel kezdte a bajnokságot. Az észak-alföldi csapat kispadján kapott csak helyet Gosztonyi András és Zöldesi Illés. Goszi a 46.percben váltotta Tischler Patrikot, míg Zöldesi végig az oldalvonal mellől figyelte a mérkőzést.
 • DVTK – Budapest Honvéd (2-1) A nem túl fényes Európa-liga szereplést követően a Budapest Honvéd gárdája ellenünk szeretett volna bizonyítani a bajnokság első fordulójában. A Kispest csapatában kezdőként futhatott ki a gyepre Djordje Kamber, míg a friss igazolásukat, Egerszegi Tamást, a keretbe sem nevezte a vendégek edzője Giuseppe Sannino.
 • Fehérvár – Kaposvári Rákóczi (4-2) A fehérváriak támadója Futács Márkó két gólt is vállat a mérkőzésen, azáltal jócskán kivette a részét a frissen feljutó somogyi együttes legyőzésében. Elek Ákos végig játszotta a csütörtöki csalódást keltő Vaduz elleni Európa-liga selejtezőt, viszont a vasárnapi bajnokira nem nevezte őt a keretbe sem Marko Nikolic. A kaposváriaknál Nagy Tamás nem jutott szóhoz a találkozón.
 • Mezőkövesd – Zalaegerszeg (1-0) A matyóföldi alakulatnál egy kényszerű cserét követően a 26. percben lépett pályára Eperjesi Gábor, míg a zalaegerszegi részről Miroslav Grumic, Kocsis Gergő, és Barczi Dávid kezdőként léptek pályára. Grumic végig játszotta a találkozót, Kocsis Gergőnek 87, míg Barczi Dávidnak 71 perc játékidő jutott.

NB2

 • Gyirmót – Haladás (1-1) A másodosztályban is megkezdődött a pontvadászat. A gyirmótiaknál Szarka Ákos és korábbi csapatkapitányunk, Lipták Zoltán, végig játszották a találkozót, hasonlóan a frissen kiesett szombathelyieknél Németh Milán.
 • Soroksár – Kazincbarcika (1-1) A Kazincbarcikának sikerült pontot mentenie egy 92. percben szerzett találattal a Soroksár otthonában. A szezont kölcsönben Kazincbarcikán töltő Géringer Tamás végi játszotta a mérkőzést, szintúgy, mint a soroksári Huszák Tamás.
 • Dorog – Vasas (2-1) A feljutásra pályázó Vasasnak nem sikerült jól a szezonkezdet. A kapuban Ivan Radosnak szavazott bizalmat Szanyó Károly, míg a tavalyi szezonban 32 gólig jutó Balajti Ádám kezdőként lépett pályára, viszont a 60. percben lecserélték. A hazaiaknál Kitl Miklós a hármas sípszóig a pályán volt.
 • Budaörs – Nyíregyháza (0-2) A Nyíregyháza gólvágója Hornyák Marcell ott folytatta, ahol a tavalyi szezont abbahagyta. Kezdőként lépett a pályára és a 34. percben megszerezte a vezetést a csapatának. A másik ex-diósgyőri játékos Polényi Gábor is végig a pályán volt.
 • Szeged – Budafok (0-3) Az újonc szeged hazai pályán fogadta a Gohér Gergővel és Oláh Bálinttal felálló Budafok együttesét. Oláh Bálint végig játszotta a találkozót, míg Gohér Gergő nem jutott szóhoz a mérkőzésen.
 • Békéscsaba – Tiszakécske (0-1) A kapuban Ribánszki Lászlóval felálló Békéscsaba hazai pályán szenvedett vereséget a Tiszakécskétől.
 • Csákvár – MTK (3-2) A 32. perctől emberhátrányban futballozó MTK egy gólgazdag mérkőzésen szenvedett vereséget a Csákvár csapatától. A vendégek második találatát a 60. percben Bognár István szerezte.
 • Szolnok –Vác (2-1) Az idei szezontól a szolnokiaknál kölcsönben szereplő Bárdos Bence nem szerepelt a Vác elleni keretben. Míg korábbi támadónk Simon Atilla a 65. percben megszerezte a szolnokiaknak a győztes találatot.

Légiósok

 • Asan Mugunghwa – Busan (0-1) A dél-koreai másodosztályban pallérozódó Novothny Soma 40. percben szerzett találatával a Busan csapata magabiztosan tartja a második helyét a bajnokságban.
 • Lviv – Dinamo Kiev (0-3) Kádár Tamás együttese a Dinamo Kijev első két bajnokiát megnyerve, rosszabb gólkülönbség miatt, második helyen állnak az ukrajnai pontvadászatban. Kádár végig játszotta a találkozót.
 • Atromitosz Ugrai Rolandot a sorai között tudó görög Atromitosz gárdája az Európa-Liga selejtező előző körében a felvidéki Dunaszerdahely csapatával mérkőzött meg. Roli csak a kispadon kapott helyett. A párosításból 5-3-as összesítéssel a görögök mentek tovább.
Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK