Itt vagy most

Beharangozó: Diósgyőr – Újpest

Elérkeztünk a bajnokság második fordulójához, ahol ismét hazai pályán léphetnek gyepre a fiúk. A szezonkezdet mondhatni jól sikerült, az Európa Ligában elvérző Honvéd folytatta nálunk a negatív szériáját és Diósgyőrben felejtette a pontokat. Jól jöhet egy effajta, önbizalmat növelő győzelem a csapatnál, remélhetőleg így az elejétől a végéig elhiszik a játékosok, hogy van keresnivalójuk ebben az osztályban és nem kell ismét a kiesés ellen küszködniük.

Ugyanezt a pozitív szezonkezdetet nem mondhatja el magáról holnapi ellenfelünk. Az Újpest rögtön a rajtnál égette meg magát otthon a Puskás Akadémia ellen. A találkozón ugyan szinte állandóan a hazaiaknál volt a labda, szinte a Barcelona stílusára emlékeztetett a labdabirtoklási fölényük, azonban érvényesült a sokszor hallott közhely: A focit gólra játszák. A felcsúti csapat pedig köszönte a lehetőségeket, rögtön megszórta az újpesti gárdát 3 góllal. Tekintve, hogy a bajnokság elején járunk, nehéz eldönteni, hogy a PAFC lett erősebb a tavalyi évhez képest és rögtön a nyitányon erőt is demonstráltak, vagy csupán nem jött ki a lépés a fővárosi együttesnél, esetleg nem állt össze a játék kellőképpen. Vagy netán nem sikerült megemészteni, hogy az előző évadban az utolsó forduló alkalmával elszenvedett vereség azt jelentette, hogy a csapat nem indulhatott az EL-ben? Kérdéseket tehetnénk még fel bőven, az egyenlet sok kimenetellel megoldható lenne. Mindenesetre a válasz keret erősségére fogható a legkevésbé. A nyár folyamán kevés olyan játékos távozott a klubtól, akik valóban meghatározó húzóemberek lettek volna, bár Beridze és Tischler neve nem cseng rosszul hazai szinten, helyükre azért érkezett egy Koszta, vagy éppen Mészáros Karol. De megemlíthetjük az ismeretlenebbnek számító izlandi játékost is, akit erősítésnek szántak a lilák.

Mit várhatunk ellenfelünktől?

A kapuban minden bizonnyal Filip Pajovic áll majd továbbra is, bár cseréje, Banai is szóhoz jutott alkalmanként még a korábbi időkben. Ezen a poszton talán nem lesz gondja a csapatnak, más kérdés, hogy tudja-e hozni a légiós a tavalyi szintet, ugyanis az egyik legkevesebb gólt kapó együttes volt az Újpest.

A védelmet tekintve aktuális ellenfelünk a kezdőcsapatban csupa rutinos játékost képes felvonultatni, Litauszki Róbert mellett a két légiós, Branko Pauljevic és Kire Ristevski játéka is szinte biztosra vehető, ők a tavalyi évben is mondhatni alappillérei voltak a csapatnak. Ez a trió az első fordulóban Dzenan Burekovic-csal egészült ki, így lényegében a védelem maradt a régi, viszont úgy tűnik, ez csak a neveket illetően volt így, a teljesítmény már nem volt összehasonlítható az előző évvel.

A középpályán Bojan Sankovic és Vincent Onovo is a védekezésért lettek volna hivatottak felelni, többek között a szabad labdák begyűjtésére és az ellenfél támadásainak megszűrésére kellett volna ügyelniük. Úgy tűnik, hogy ezt még egy kicsit gyakorolni kell nekik, mert a hatékonysággal még akadnak problémák. Tavaly a fővárosban lejátszott mérkőzésünkön a támadók és a támadást segítő játékosok elemükben voltak, most viszont lehetett olvasni olyan hozzászólásokat, miszerint a támadójáték erősen akadozik a lila-fehér csapat háza táján. A fennálló problémák ellen a hétvégén Zsótér Donát, Simon Krisztián és Obinna Nwobodo tehet. A névsor magyar szinten jól cseng, bár az előző fordulóban láthattuk, hogy csupán a neveiből nem képes megélni egy csapat, a teljesítményt is mellé kellene pakolni. Nem csak a hangzatos és kissé nagyképű nyilatkozatokkal kellene kitűnni a játékosoknak, mint tette azt Zsótér.

Végül a csatársorról se feledkezzünk meg, bár sornak túlzás említeni az egyszemélyes hadsereget. A Puskás ellen Koszta Márk kapott rögtön szerepet, igaz a gólszerzés, ami a feladata lett volna még várat magára a részéről. Ettől függetlenül ne legyenek kétségeink afelől, hogy egy olyan játékosról van szó, aki mindent meg fog tenni a pályán csapata sikeréért és nem mellékesen azt sem állíthatjuk róla, hogy ügyetlen. Ha vele mégsem boldogulna a csapat, akkor még mindig ott van a padon a frissen igazolt Mészáros.

A hazai térfélen mozogva kicsit, nem lehet okunk panaszra, ami a szezonkezdést illeti. A Honvéd az első félidőben ugyan még nem volt teljesen ott a meccsen, de a folytatásra úgy jöttek ki, hogy nem mennének el üres kézzel Miskolcról, szerencsére ez nem sikerült nekik. Viszont a hétközi EL összecsapás fáradalmai abszolút nem látszottak meg rajtuk. Így, ha a mostani fordulóban sikerül folytatni a múlt héten megkezdett munkát, akkor értékes lehet az ellenük elért siker. A középpálya stabilizálódni látszik Adukor érkezésével, bár a mögöttünk hagyott fordulóban néha gyorsan átpasszoltuk ezt a csapatrészt, nem volt szükség igazi szervezőmunkára. Továbbá a légiós érkeztével eljutottunk végre oda, hogy a kispadról is tudunk ebbe a csapatrészbe olyan játékost becserélni, aki minőségben tartani tudja a kezdőcsapat szintjét és nem fog kilógni lefelé. A támadóknál és a védőknél ezen még lehetne dolgozni kicsit, de tavalyhoz képest mindenképpen jobban állunk.

Várható kezdőcsapatok:

Diósgyőr: Danilovic – Polgár, Brkovic, Karan, Tamás – Shestakov, Adukor, Márkvárt, Tajti – Hasani, Prosser

Újpest: Pajovic – Pauljevic, Litauszki, Ristevski, Burekovic – Sankovic, Onovo, Simon, Zsótér, Nwobodo – Koszta

Ez történt legutóbb:


Hallottál már a Nyitva van a pálya című podcast sorozatunkról?
Legújabb részében a Honvéd elleni meccsünkről és arról beszélgettünk, hogy az előttünk álló szezon végén lehet-e a Diósgyőr egy erős középcsapat, vagy ismét a kiesés ellen fogunk harcolni?
Hallgasd meg Te is!


Elindult megújult tippjátékunk is, amelyre már több, mint 650 drukker jelentkezett!
Regisztráljatok Ti is, hiszen idén még több nyereménnyel lehettek gazdagabbak!

Regisztráció és további részletek itt: https://tippjatek.1910.hu/

Sok sikert kívánunk mindenkinek!

HAJRÁ DIÓSGYŐR!

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK