Itt vagy most

Győztes csapaton -legközelebb- ne változtass – Diósgyőr – Újpest értékelő

Fernando Fernandez némi meglepetésre Ternován Patrikkal és Martin Juharral a kezdőcsapatban várta szerb kollégáját, Nebojsa Vignjevicet. A múltheti, Honvéd elleni bajnoki egyik legnagyobb pozitívuma a Polgár – Shestakov jobbszél volt, ezúttal azonban Kristóf a balszélre került, a védelem jobb oldalán pedig Ternován jutott szóhoz, akinek nem mással, mint azzal a Balázs Benjáminnal kellett vívnia, aki az NB1 egyik leggyorsabb tagja. Vélhetően az indokolta a cserét, hogy megbízhatóbb balbekket keressünk (ez lett volna Polgár), de a mindent vagy semmitből ezúttal rosszul jöttünk ki, a 16. percben egy az egyben megverték Ternovánt, a beadásba Karan bele tudott érni, a saját kapunk felé tartó labdát azonban Danilovic Zsótér elé ütötte, 0-1. 

A bekapott gólt követően sem feltétlenül változott a játék képe, lüktető, jó iramú, de sok hibával tarkított félidő volt. Utóbbi oka talán az lehetett, hogy a leglabdabiztosabb párosunkhoz, Márkvárthoz és  Tajtihoz meglepően kevés labda jutott el. Adukor ezúttal is szorgosan szűrte a támadásokat, a másik változtatás, Juhar kezdőbe állítása azonban egyértelműen hiba volt. A 36. percben ránk mosolygott a szerencse/játékvezető, Litauszki ért bele egy diósgyőri indításba, Pajovic felvette a labdát, Farkas Ádám pedig hazaadásnak látta az esetet, és közvetett szabadrúgást ítélt, amit Tajti bevágott hat méterről. Nem biztos, hogy jogos volt, de tévedtek már sokszor a kárunkra is, ennyi belefért. 

A második játékrészre is ugyanaz a csapat futott ki, a 48. percben aztán Obinna egy húsz méteres átlövéssel újra megszerezte a vezetést a vendégeknek.  Igaz, Brkovic későn lépett ki rá, mégsem az lehetett az első benyomásunk, hogy védelmi hiba előzte meg a találatot, ennek ellenére újra futhattunk az eredmény után. Fernando hiába küldte be Hasanit, majd Bacsát és Szabót is, a támadójátékunk továbbra is híján volt az elképzelésnek és a pontosságnak, talán egyetlen egyenlítési lehetőségünket, egy ajtó-ablak ziccert Prosser pörgetett az újpesti kapu mellé.

Elkeserítő, hogy kis túlzással egy védelmi hibával, mégis el tudtunk veszíteni egy háromesélyes rangadót. Fernando változtatásai nem ültek, én a csapatot azonban – sokakkal ellentétben – nem temetném, a tavalyi évhez képest egyértelműen sikerült előrelépni, amit jövőhéten a Fehérvár ellen is bizonyíthatunk majd. 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK