Itt vagy most

Beharangozó: MOL Fehérvár Fc – Diósgyőr

Nem ismerős a címben szereplő név? Nem vagy vele egyedül. Megjegyezted? Felesleges. Fehérvári barátaink nagyjából úgy cserélgetik a nevüket, mint más az alsónadrágját. Elvégre mit számítanak a hagyományok, ha cserébe leigazolhatunk egy 12. (magyar szinten) klasszis középpályást a riválistól, csak azért, hogy a kispadon jegeljük? 

Marko Nikolic csapata a gazdag, arrogáns szomszédsrác tökéletes archetípusa. Míg te éveken át tartó, kemény munkával összespórolsz egy használt kisautóra, ő megkapja apucitól a legújabb Porsche Panamerát, hogy aztán az orrod alá dörgölhesse, te hozzá képest egy senki vagy. Éppen ezért jó érzés megverni őket, főleg idegenben. 

Futácsék idén mindkét bajnokijukat megnyerték, a Kaposvárt 4-2-re, a Felcsútot 2-0-ra győzték le. Kötelező győzelmek voltak ezek, elvégre a liechtenstein-i Vaduz, a svájci másodosztály hatodik helyezettje kiejtette őket az Európa Ligából. A Chelsea elleni döntetlen után úgy tűnik, nagy lett a mellény. Vehetnének egy másikat, van rá pénzük, a régit meg szívesen kölcsön vesszük. 

A fehérvári kapuban minden bizonnyal a válogatott kerettag, Kovácsik Ádám áll majd. Évek óta az lehet az érzésünk, hogy nem ő, sokkal inkább az erős védelem, sőt, talán csapata -itthon- domináns játéka az oka a kevés kapott góljuknak. Kovácsiknál találnának jobb kapust, de az NB1-re ez is elég. 

A védelem szélein Loic Nego mellett némi meglepetésre Hangya Szilveszter juthat szóhoz. A Vasastól szerződtetett fiatal bekk a tavalyi szezont szinte végig padozta, idén azonban mindkét bajnokit végigjátszotta. Középen Juhász Roland mellett Elek Ákos kaphat szerepet, feltéve, hogy egészségi állapota engedi, ő biztosan extra motivált lenne ellenünk. Hiányában a nyáron Perecesen ténfergő Fiola Attila, vagy a Sepsiszentgyörgyről megszerzett fiatal, Rus Adrián játszhat a védelem tengelyében. Utóbbi egy kifejezetten szimpatikus srác, főleg a “Magyar válogatott akartam lenni bosszúból, de már csak románia létezik számomra” – kijelentése után zárhattuk a szívünkbe. Ha szerephez jut majd, remélem, egyik szurkolótársunk sem néz rá csúnyán, nehogy három zárt kapus meccsel büntessen minket az UEFA. Nyáron egyébként igazoltak egy ügyes, jó nevű drága észak-macedón hátvédet, megijedtek, hogy a harmadik körben Mihajlovic még ott lesz a keretünkben. Ezt most megúszták. 

Nevezzetek elfogultnak, de talán a középpálya az a csapatrész, ahol a legkisebb a különbség a szombati ellenfelek között. Pátkai Máté a Wales és Horvátország elleni góljai mellett is erősen középszerű játékos, potenciális partnere, a bosnyák Anel Hadzic pedig annyira színtelen-szagtalan, hogy három NB1-es szezonja után sem tudok semmi érdemlegeset mondani róla. A jobbszélen Kovács -ide illessz be egy tetszőleges óvodás poént- István, a balon pedig gyönyörű városunk szülötte, a DVTK kötelékében hál’Istennek soha meg nem forduló Huszti Szabolcs játszik majd. Az sem lenne túlzottan meglepő, ha valamelyik szélsőt Ivan Petryak helyettesítené, feltéve, hogy éppen nem az köti le a gondolatait, a fehérváriakat melyik másik csapat kedvéért árulná el, ahogy tette azt a Fradival. A fizetési igénye mindenesetre 30 ezüst, Bibliát ismerők előnyben.

A támadósorban találkozhatunk egy ismerős arccal, Futács Márkóval. Állítólag volt realitása a Miskolcra szerződésének, rossz nyelvek szerint azonban a fizetési igénye csillagászati volt. Miután inzultálták a Hajduk híres ultracsoportjának, a Torcidának a tagjai, nem volt kérdés, hogy visszatér Magyarországra. A rossz emlékek tudatában talán nem is meglepő, hogy nem Miskolcra jött, ahol van tábor, Fehérváron nem kell tartania, hogy bárki is felelősségre vonja, mondjuk egy gyengébb periódus után. Új stadion, tavalyi EL csoportkör, bajnokesélyes csapat: 2881 néző. Onnan tudhatjuk majd, hogy Kovács Zoltán sportigazgató elégedett az aktuális keretükkel, hogy nekiáll végre szurkolókat is szerződtetni a “Királyok városába”. Az idén két bajnokin három gólos Futács társa jó eséllyel Armin Hodzic lesz, aki a Kaposvár ellen kétszer is a kapuba talált.

Félreértés ne essék, nem nézem le szombati ellenfelünket, csak arra próbálok rámutatni, ezek a srácok is csak emberek, hiba lenne eleve feltett kézzel, fehér zászlót lengetve útnak indulni Székesfehérvárra. Kapus poszton előreléptünk, ez ráadásul a védelemre is jó hatással volt, középpályán erősödtünk, a támadóink pedig bármelyik magyar védelmet képesek lehetnek mattolni. A -szinte, mert a fizetések már profik- minden professzionalitást nélkülöző NB1-ben bárhol, bárki megverhet bárkit, jó példa erre a tavalyi, fehérvári sikerünk is. 

Várható kezdőcsapatok:
MOL Fehérvár Fc: Kovácsik – Nego, Fiola, Juhász, Hangya – Petryak, Pátkai, Hadzic, Kovács – Hodzic, Futács
Diósgyőr: Danilovic – Polgár, Brkovic, Karan, Tamás – Márkvárt, Adukor – Shestakov, Tajti, Hasani – Prosser
A találkozó játékvezetője Bogár Gergő lesz.

Ez történt legutóbb: 


Hallottál már a Nyitva van a pálya című podcast sorozatunkról?
Legújabb részében az Újpest és Fehérvár elleni meccseinkről és arról beszélgettünk, hogy mennyi értelme van jelenlegi fiatalszabálynak ebben a formában?
Hallgasd meg Te is!


Megújult tippjátékunk is elindult már, amelyre már több, mint 700 drukker jelentkezett!
Regisztráljatok Ti is, hiszen idén még több nyereménnyel lehettek gazdagabbak, mi több, a fordulók győztesei is nyereményekben részesülnek!

Regisztráció és további részletek itt: https://tippjatek.1910.hu/

Sok sikert kívánunk mindenkinek!

HAJRÁ DIÓSGYŐR!


Támogasd munkánkat a lenti gombra kattintva.
Részletekhez kattints ide!

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK