Itt vagy most

Felkészülni! Vigyázz…Medve! – Vendégünk a Ferencváros

167 nap. Ennyi ideje nem játszott mérkőzést hazai jégen a DVTK Jegesmedvék csapata. S ezalatt a hosszú idő alatt mennyi víz lefolyt a Szinván?! Új vezetőedző, kicserélődött légiósgárda és fiatal tehetségek érkezése bizonyította a háttérben végzett komoly munkát. Ha egy szóval kellene jellemezni a keret átalakítását, akkor az egyértelműen a fiatalítás lenne. Marcel Rodman személyében egy olyan szakember érkezett, aki akár még a jégen is segíthetné a csapatot. Az általa elképzelt rendszerbe igazolt játékosok is egytől-egyig pályájuk elején vagy közepén járnak, akikben megvan a kellő potenciál, hogy ne csak a jelen, hanem a jövő emberei is legyenek. Mindezzel együtt tekintélyes tapasztalatot sikerült a holtidényben igazolni: az érkezőkkel komoly rutin és némi szlovákiai „helyismeret” is költözött a Népkertbe.

A sikerhez azonban felkészültségnek is társulni kell, amit az egyéni, elsősorban erősítő, edzésekkel, valamint közös gyakorlással lehet megszerezni. A vezetőedzőnek meg kell találni mindenki helyét a csapatban, a játékosoknak pedig minél jobban el kell sajátítani az ehhez szükséges taktikai elemeket. Mindezt a legjobban meccsszituációkban lehet elvégezni, ahol lehetőség adódik a szükséges tapasztalatok megszerzésére, egy-egy koncepció helyességének a megítélésére. A stáb az alábbi kihívásokat állította a gárda elé:

Ennek a programnak a második állomása a Ferencváros elleni találkozó. A két együttes nagyon jól ismeri egymást, nem kell majd sok idő a közös hang megtalálásához. Egyrészt azért, mert az elmúlt években emlékezetes párharcokat vívott a két alakulat, melyeket még sokáig fognak emlegetni, másrészt, a játékosok személyesen is jó kapcsolatot ápolnak egymással, hiszen sokan szezonokon át Miskolcon űzték a pakkot.

A DVTK Jegesmedvék legutóbbi összeállítása:

Adorján (Rajna) – Szirányi, Dudás, Ritó, Vas, Beauvillier – Gőz, Vandane, Beach, Galanisz, Rodman – Ross, Vojtkó, Harrison, Tousignant, Kiss P. – Láda, Kiss D., Miskolczi, Részegh, Magosi – Farkas.

Vezetőedző: Marcel Rodman

A Ferencváros aktuális kerete:

Kapusok: Arany Gergely, Nagy Kristóf, Maros Botond

Védők: Jászai Dávid, Anssi Rantanen, Tóth Gergely, Lauri Karmeniemi, Hegyi Ádám, Sarcia Antonio, Boros Dániel László, Pozsár Márk

Csatárok: Pavuk Attila, Nagy Gergó, Tóth Adrián, Hajós Roland, Rasmus Kulmala, Brett Switzer, Myles Fitzgerald, Németh Attila, Roczanov Dezső, Tóth Richárd, Farkas Lőrinc, Tóth Gergő, Tóth Renátó

Vezetőedző: Fodor Szabolcs

S hogy mit várok a találkozótól? Mindössze annyit, hogy újra megtapasztalhassam az augusztusi jégkorongmeccsek hangulatát; a meleg ellenére pulóverrel érkező, élményekkel, történetekkel teli szurkolókkal. Azt szeretem legjobban ezekben a meccsekben, hogy tele vannak meglepetésekkel. Mindig jó érzés látni, ha az új csatársor tagjai közt működik a kémia, ha a kapus határozottan irányítja a védelmet vagy éppen egy hiba után támogatják egymást a jégen lévők. Bízom benne, hogy felfedezzük majd azokat a stílusjegyeket, mely jellemezni fogja a csapatot az előttünk álló szezonban. Ezen felül szeretnék látni minél több kijátszott helyzetet, életerős kékvonalas lövéseket, tetszetős gólokat, s mindezt élvezni végeredménytől függetlenül. A játék mellé a tét majd szeptember 13-án érkezik meg, mikor az első fordulóban fogadjuk a HKM Zvolen gárdáját.

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK