Itt vagy most

Beharangozó: Diósgyőr – Mezőkövesd

Tény, még ha kevéssé ismert is, de a legtöbb lottónyertes rövid időn belül csődbe megy. A többség mentálisan nem tudja feldolgozni a hirtelen jött pénzt, az azzal járó felelősséget és új – addig nem tapasztalt – problémákat. Nem lenne meglepő, ha néhány éven belül így lenne ezzel aktuális ellenfelünk, a Mezőkövesd, az újgazdag kistestvérünk is. 

Talán nem állok távol az igazságtól, ha azt mondom, szinte senkinek sem hiányoznának. Egy klubnak, amelynek nincsenek hagyományai, történelme, szurkolói, erős csapata, vagy tehetséges fiatalok tömegeit kinevelő akadémiája, semmi keresnivalója nincs az NB1-ben. Legalább is nem kellene, hogy legyen. 

A csapatukat kifejezetten minőséginek még az impozáns – 3/3 győzelem – kezdéssel sem nevezhetjük, bár a két topcsapatot leszámítva a többiek szinte egy szinten vannak, Kuttorék eddig a ZTE, Kaposvár, Felcsút hármast győzték le. 

A védelem összeállításában szinte nincs is kérdés, a kapus Szappanos Péter előtti négyest Vadnai Dániel, a horvát Matija Katanec, egy új igazolás, az előző héten a forduló válogatottjába is bekerült ukrán, Andrij Nesterov, valamint korábbi játékosunk, Eperjesi Gábor alkotja majd. Jó látni, hogy Eper végre megkapja a neki járó játékperceket. Kár, hogy idő közben mi már a szertárost vagyunk kénytelenek szélsővédőként próbálgatni. 

A középpályás védekezésért ketten felelnek, a Fehérvárról kölcsönbe megyszerzett, egyszeres válogatott, miskolci születésű Berecz Zsombor, illetve a 30 esztendős fehérorosz szűrő, Aleksandr Karnitskiy. Előttük fix helye van a három bajnokin már két gólt szerző kapitánynak, Cseri Tamásnak, valamint az Újpestről Koszta Márkért cserébe megszerzett Nagy Dánielnek. A támadásért felelhet még a Felcsútról elhozott Molnár Gábor, valamint Pekár László is. Érdekes módon tehát négy olyan játékos támad majd, akik közül bárki megfordulhat a középpályán és a középcsatár pozíciójában is. 

Érdemes lesz figyelni a 25 éves támadóra, Budu Zivzivadzéra, aki kétszeres grúz gólkirályként érkezett nyáron Mezőkövesdre.

Dusan Brkovic fehérvári kiállításával az ezer sebből vérző védelmünk elvesztette egyik alapemberét. Remélhetőleg Fernando ennek ellenére nem bontja meg a Polgár – Shestakov jobbszélt, és ezúttal Zsolnait sem az ellentétes oldalon fogja szerepeltetni. Nem lenne meglepő, ha Tamás és Ternován után ezúttal már Vági András lenne a balhátvéd, illetve fontos aspektusa lesz a szombat estének, hogy bevethető lesz e már Joachim Adukor. Tabakovic szerepeltetése is kérdőjeles, ahogy az is, a Márkvárt – Tajti – Hasani trió képes lesz e gördülékenyebben építeni a támadásokat. Egy demoralizáló vereség után, megfogyatkozva fogadjuk tehát az önbizalomtól duzzadó kövesdieket, ha azonban komolyan gondoljuk a középmezőnybeli szereplést, a hazai meccseket kérdés nélkül nyernünk kell, elvégre az ellenfeleinkkel szemben mi szinte csak a saját pályánkon vagyunk képesek gyűjtögetni a pontokat. 

Várható kezdőcsapatok:
Diósgyőr: Danilovic – Polgár, Karan, Tamás, Vági – Márkvárt, Adukor – Shestakov, Tajti, Hasani – Prosser 
Mezőkövesd: Szappanos – Eperjesi, Nesterov, Katanec, Vadnai – Berecz, Karnitskiy – Molnár, Nagy, Cseri – Pekár 

Ez történt legutóbb:


Támogasd munkánkat a lenti gombra kattintva.
Részletekhez kattints ide!


 

Megújult tippjátékunk is elindult már, amelyre már több, mint 700 drukker jelentkezett!
Regisztráljatok Ti is, hiszen idén még több nyereménnyel lehettek gazdagabbak, mi több, a fordulók győztesei is nyereményekben részesülnek!

Regisztráció és további részletek itt: https://tippjatek.1910.hu/

Sok sikert kívánunk mindenkinek!

HAJRÁ DIÓSGYŐR!

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK