Itt vagy most

Kövesd a kémet – egy “leleplezés” története

A nevem Thor. Kuttor. Tállai András legtitkosabb ügynöke, a 003-as és hasonlók.
Sokan, sokféleképpen viccelődtünk az elmúlt napokban egy olyan történeten, amely merőben újdonságként hatott a már mindent megélt magyar futballszurkolók számára is. Nem mindennapi témával szolgált szeretett klubunk a hazai sportsajtónak és az internetes portáloknak, melyeknek köszönhetően futótűzként terjedt a hír: a Mezőkövesd, amely jelenleg az egyik legszervezettebb csapat az NB1-ben, kémeket küldött annak a Diósgyőrnek az edzésére, amelyről – finoman fogalmazva is – igen nehéz lenne bármit is ellesni, ha taktikáról, vagy épp edzéstervről van szó.

Igen, ez a történet így ebben a formában valóban elég abszurd. Nem is kellett sokáig várni a matyóföldiek reakciójára, először természetesen tagadtak mindent, majd pár órával később olyan egyértelműen árazták be a diósgyőri szakmai munkát és a csapat felkészültségét, hogy arra még a vehemensebb hazai szurkolók is elismerően csettintettek – majd fújolták ki övéit, bojkottot is hirdetve határozatlan időre.

Ezúttal nem tisztünk szakmázni, elemezni, száraz adatokkal bombázni benneteket, pusztán azon gondolkodtunk el, hogy valójában meddig is érhet az a bizonyos salakanyag a diósgyőri klubnál, ha a szakmai vezetés a vezetőedzőnk szájába adja, mi is hangozzék el a sajtótájékoztatón. Fernando így még véletlenül se ugyanennek a szakmai vezetésnek a hiányosságairól beszél – bár tudjuk jól, hogy sosem tenne ilyet -, a publikum figyelmét azonban egy jól időzített kémbotránnyal mégis sikerül elterelni a valós problémákról.

Hamar kiderült ugyanis, hogy az egész kémsztoriból kábé annyi igaz, mintha azt mondaná az általunk nagyra becsült szakmai igazgató, hogy jól sikerült a felkészülés, és idén komolyabb célkitűzéseket is megfogalmazhatunk, kis szerencsével a dobogó sem tűnik elérhetetlennek. LOL.

Már szombat este (!) lehetett ugyanis tudni, hogy a titokzatos kövesdi kém nem más, mint egy egyszerű Diósgyőr-szurkoló, aki talán Zsóry-fürdőn se járt még, az edzésre kilátogatva is csak egy ismerősével diskurált telefonján a jövőheti munkahelyi beosztásról – és ha már ott volt, miért ne készítene néhány fotót is.
Először mi sem akartuk elhinni, hogy egy magára valamit is adó klubnál előfordulhat egy ekkora blama, ám a mozaikokat és szurkolótársunk beszámolóját megvizsgálva be kellett látnunk: a baj nagyobb, mint gondoltuk. Lehet hibázni, lehet ellenségnek nézni bárkit – ez ma már szinte elvárás is -, viszont lehet bocsánatot is kérni. Adott helyzetben talán ez lenne a minimum.

A Klub ellenben mossa kezeit, nem szólal meg. Ráadásul a jogos gratuláció mellett még hivatalosan is bocsánatot kell kérnie a teljesen ártatlan kövesdi gárdától. Na ez az igazi fejjel a falnak rohanós kapufás öngól, félpályáról.

Egy olyan szurkoló lelkivilágába tapostak bele, akinek a lehetőséget sem adták meg arra, hogy a helyszínen vagy később tisztázza magát, pedig információink szerint lett volna rá mód. A szurkoló így szerkesztőségünkhoz fordult, meghallgatást remélve. Nem lehet könnyű senkinek, ha nemkívánatos személyként tekint rá a klubja, ezért alanyunk majdnem ki is hagyta a Kövesd elleni mérkőzést (és milyen jól tette volna – mondhatnánk utólag).

Számos kérdés és gondolat fogalmazódott meg bennünk az elmúlt néhány napban mind a meccsel, mind az azt körüllengő kémbotránnyal kapcsolatban, de a Tiétekre is kíváncsiak vagyunk.

Mire volt ez jó? Miért nem az új igazolásainkkal próbáljuk felhívni magunkra a figyelmet? Miért gondoljuk, hogy bárkinek is eszébe jutna Diósgyőrben kémkedni, ha itt szinte semmilyen használható szakmai titkot nem tud itt ellesni, évek óta? Miért kapunk négy meccsen 11 gólt, miközben a szakmai igazgató még a felvetést sem érti, amikor megemlítjük neki, hogy van még durván két hét az átigazolási szezonból?

Tényleg ez a legfontosabb, hogy “a fairplay szellemében” összerúgjuk a port az ellenfelekkel, ráadásul pont egy olyannal, amelyik már így is fényévekkel előrébb tart nálunk? Tényleg nincsenek ennél sokkal fontosabb teendők a klubházban? A szervezett szurkolói csoportok bojkottja ebben a helyzetben már egyáltalán nem meglepő.

A gyanúba kevert szurkolótársunknak ezúton is kívánjuk a legjobbakat, és bízunk benne, hogy viszontlátjuk még a Diósgyőr meccsein, illetve minél több edzésén is. Csak ne öltözzön kémnek, hagyja otthon a telefonját, ja és rázva kérje ki a Borsodit, semmiképp sem keverve.

És hogy ki is a titokzatos “kém”? Maradjatok az 1910.hu-val, mert exluzív tartalommal készülünk Nektek. Podcastunk vendége a „mezőkövesdi kém, a 0:3-as ügynök”. Rövidesen jön. Hallgassátok! Lesz meglepetés.

Az 1910.hu csapata kezdi elérni korlátait, ezért arra biztatunk, hogy lehetőségeidhez mérten támogass minket!

Szeretnénk még több, minőségibb tartalommal jelentkezni, melyek reményeink szerint elnyerik a tetszéseteket!

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK