Itt vagy most

Rivális kitekintő: Ferencváros

„Nem azért szurkolunk a Diósgyőrnek, mert könnyű, hanem azért mert nehéz.” Jutott eszembe a héten Kennedy volt amerikai elnök kissé átfogalmazott híres beszédének részlete. Gondolom, nem vagyok vele egyedül, ha azt mondom, hogy az elmúlt hetek sikertelensége nyomán, különösen a Mezőkövesdtől elszenvedett vereség utáni napokban szabályos fizikai fájdalmat éreztem, ha a hétvégi meccsre visszagondoltam. Feltettem magamnak a kérdést, hogy „Megéri ez nekem?”. Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha anno nem fertőz meg a lelátói hangulat. Választhatta volna édesapám, mint sok kilencedik kerületen kívül élő ember, „az ország csapatát”, a Fradit is. Most az lenne a legnagyobb problémám, hogy felvarrjam a harmadik csillagot is a régi mezemre. És izguljak csütörtök este, hogy bejut-e a csapatom az Európa-liga csoportkörébe. Mennyivel könnyebb lenne…

És el is érkeztünk a következő ellenfelünkhez a Ferencvároshoz. Szeptember 1-én, vasárnap 18:00-tól az Üllői úton lép pályára szeretett csapatunk. Bizakodásra nem sok okot ad, hogy a két csapat legutóbbi négy összecsapásán, Fernando Fernandez vezényletével, összesen 19 ferencvárosi és mindössze 2 diósgyőri gól született. A két csapat összértéke is jelentős különbséget mutat. A Ferencváros keretének piaci értéke 20,48 millió euró, míg a Diósgyőré 6,38 millió.

A Diósgyőri Tábor szemszögéből megközelítve, ez az egyik legjobban várt összecsapás. Mindig nagy létszámban képviseljük a csapatunkat a vendégszektorban. Gondoljunk csak azokra a korábbi szezonokra, amikor a Groupama Arénában csak a hangszórókból érkező gólöröm volt néha-néha hangosabb, mint a piros-fehér szurkolók.

Ez mára valamelyest megváltozott, a bajnoki cím, a sikeres EL kvalifikáció arra késztette az évekig-hónapokig bőszen tüntető szurkolókat, hogy szembeköpve elveiket, a sikerek hatására újra kilátogassanak a lelátókra, vállalva akár még a vénaszkennert is.

A drukkereik egyelőre nem foglalkoznak a mi összecsapásunkkal, nem is csoda, tizenöt év után újra megmutathatják magukat a nemzetközi porondon, többnyire a CSZKA Moszkva, Espanyol, Ludogorec hármas a téma közöttük. Remélhetőleg a stáb is ennyi figyelmet fordít ránk, akkor talán pontot csenhetünk a fővárosból.

Gáti-Kiss Dániel

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK