Itt vagy most

Beharangozó: Ferencváros – Diósgyőr

Aki régóta néz Forma 1-et, tudja, ha esik az eső, borulnak az előzetes várakozások, és nagyjából bármi -sőt, az ellenkezője- is megtörténhet. Nagyjából hasonló helyzetet teremt aktuális ellenfelünk, a Ferencváros csütörtöki Európa Liga csoportkörbe jutása. 

A IX. kerületi böjt tizenöt évig tartott, hogy aztán a bolgár, máltai majd litván bajnok legyőzését követően újra kvalifikálja magát Európába (ezek között volt is egy majdnem jó csapat). A bevezetőben említett példa indoka, hogy ez a bravúr akár előnyünkre is válhat vasárnap: megjósolhatatlan, melyik forgatókönyv valósul majd meg a gyakorlatban, azonban talán az egyetlen esélyünk lehet, ha a Suduva legyőzését követően a ferencvárosi játékosok lélekben még a meccs utáni ünneplésen (esetleg már Európában) lesznek, ami akár bravúr pontot/pontokat is jelenthet nekünk. Persze nagyobb esélye van annak, hogy így is elvernek, mint jég a határt. Idén a halasztások miatt csak két bajnokit játszottak le, a Kaposvárt 1-0-ra legyőzték, a Felcsúttól 4-1-re kikaptak.

Serhiy Rebrov sokkal tapasztaltabb vezetőedző annál, mintsem bárkit is lenézzen, ám a realitások talaján maradva, mikor küldje pályára a “B sort”, ha nem egy potenciális kiesőjelölt ellen hazai pályán, a szezon egyik legfontosabb meccse után? Ennek megfelelően úgy gondolom, nem Dibusz Dénes, hanem Gróf Dávid védi majd a hazai kaput. A Lovrencsics – Heister szélsőbekk párt jó eséllyel Botka Endre és a bosnyák Eldar Civic váltják majd. Középen Emanuel Frimpong is bekerülhet a kezdőbe, a felcsútiak elleni párját, Leandrot azonban lecserélte edzője, mikor már futottak az eredmény után, vélhetően kettejük közül őt tartja kevesebbre, a helyén az egyik alapember benn ragadhat a kezdőben, Miha Blazic hosszabb ideje futballozik zöld-fehérben, talán a rutin mellette szól majd Lasha Dvalival szemben. 

A Suduva ellen a középpályás védekezésért a Sigér – Kharatin páros felelt. Előbbi helyett csereként állt be Danilo Ihnatenko, ezúttal úgy véljük, kezdő lesz, azzal a Stefan Spirovskival egyetemben, aki a Felcsút ellen csapata egyetlen gólját jegyezte. 

Az előző bajnokin a ferencvárosiak támadójátéka nagyjából annyira volt veszélyes, mint egy újszülött kiscica, ezt a sort mégegyszer -sajnos- biztosan nem látjuk. Varga Roland fél órát pihent a litvánok ellen, lecserélése akár a hétvégi bajnokinak is szólhat, és bár a brazil Isael éppen helyette állt be, talán ő kapja majd meg a jobbszélt. A támadások szervezéséért Tokmac Nguen felelhet, ha nincs szerencsénk, ellenkező esetben a többnyire mellőzött Bőle Lukács juthat szóhoz. 

Az egyszem támadó vélhetően a Priskin Tamás – Franck Boli párosból kerülhet majd ki, Lanzafame a Honvédhoz, Böde Dániel Paksra került vissza. Signevich érdekes módon csatár létére védekezésben is kifejezetten hasznos, őt jó eséllyel a minőségibb csapatok ellen küldik majd pályára.  Az elefántcsontparti Boli egyébiránt norvég gólkirályként érkezett Magyarországra. A kezdőcsapat lehetséges variációinak száma jól mutatja, milyen mély keretet sikerült kialakítani a IX. kerületben, bár valószínűleg jó néhány bajnokit így is elhalasztanak majd az EL csoportmeccsekre tekintettel. 

Ami minket illet, talán nem állok távol az igazságtól, ha azt mondom, egy esetleges (és valljuk be, várható) vasárnapi vereséggel elkezd majd inogni a kispad Fernando alatt. Másfél évnyi eséllyel a háta mögött, sajnos ki kell mondanunk, nem ő lesz az az edző, aki végre elindít minket felfelé a tabellán, még akkor sem, ha állítólag kifejezetten jó szakember. Dusan Brkovic visszatérhet eltiltásából, de esélyünk így is csak akkor lesz, ha újra pályára léphet majd Joachim Adukor, akinek a szűrőmunkája nélkül gyakorlatilag lejátszani is felesleges a vasárnapi bajnokit. Bízzunk benne, hogy ezúttal nem fogunk új embereket (vagy régieket, új posztokon) próbálgatni, azzal könnyen belefuthatunk egy, a tavalyihoz hasonló pofonba. 

Várható kezdőcsapatok:
Ferencváros: Gróf – Botka, Frimpong, Dvali, Civic – Ihnatenko, Spirovski – Isael, Bőle, Varga – Priskin 
Diósgyőr: Danilovic – Polgár, Brkovic, Karan, Vági – Szabó, Márkvárt, Tóth – Tajti, Tabakovic, Prosser 

Ez történt legutóbb:

 

Az 1910.hu csapata kezdi elérni korlátait, ezért arra biztatunk, hogy lehetőségeidhez mérten támogass minket!

Szeretnénk még több, minőségibb tartalommal jelentkezni, melyek reményeink szerint elnyerik a tetszéseteket!

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK