Itt vagy most

Beharangozó: Diósgyőr – Zalaegerszeg

Túl vagyunk a válogatott szüneten, elrepült két hét. Újra fordulót rendeznek kis hazánk nagy bajnokságában. Annyi biztos, hogy mi mozgalmas időszakon vagyunk túl, sok változás történt az elmúlt napokban. De mi a helyzet Zalaegerszegen?

A Zala megyei együttes hosszas szünet után szerepelhet újra az élvonalban. Az előző években már közel álltak a feljutáshoz, idén pedig már nem gátolta meg őket senki. Ennek megfelelően gyorsan el is kezdett erősíteni a Zalaegerszeg. Az érdekessége a csapatnak, hogy nem kezdtek el ész nélkül összevásárolni mindenféle külföldi játékost, hanem igyekeztek magyar focistákkal erősíteni a keretükön. A nyári átigazolási időszak folyamán nem kevesebb, mint 12 ember távozott a keretükből, 8 érkező mellett. Tulajdonképpen új csapat épül Zala megyeszékhelyén, ahol nem kis meglepetésre magyar szinten komolyabb nevek is felbukkantak, de erről majd később.
A szezonkezdet nem volt zökkenőmentes Egerszegen, bár ez betudható annak is, hogy még összeszokatlan volt a társaság. Ugyan a Mezőkövesd és a Debrecen is csak 1-1 góllal tudta felülmúlni őket, ezt követően kiütötték a Kaposvárt és ponttal hagyták el a pályát a Puskás elleni mérkőzés után is. Első hallásra nem is hangzik rosszul.

Mit várhatunk ellenfelünktől?

A kapuban egy fiatal tehetség, Demjén Patrik állhat, aki a szezonban eddig minden alkalommal élvezte a vezetőedző, Dobos Barna bizalmát. Nem elhanyagolható tény, hogy a hálóőr még mindössze csak 21 éves, kíváncsian várhatjuk, hogy milyen teljesítményre képes.

A védelem velünk ellentétben szinte nem cserélődik, a Fehérvárról kölcsönvett Tamás Krisztián igyekszik lezárni a szélen a területeket, illetve segíteni a támadásokat. Mellette az egykori válogatott játékos, Devecseri Szilárd játékára számíthatunk, aki a közelmúltban óriási gólt szerzett. Párja a kevés légiósok egyike, Zoran Lesjak lehet, aki már rutinos játékosnak számít, mi több, a horvát élvonalban több szezon is lehúzott, nem amatőr játékosról van tehát szó. A védelemben már csak a másik szélen akad egy kiadó hely, ezt Bolla Bendegúz töltheti be.

A középpályán is van lehetőség a variálásokra, általában 2 szűrő mellett 3 támadó szellemű játékos szerepeltetése várható. Eddig a védelem előtti tisztogatásért Bedi Bence és Kocsis Gergő feleltek. Gergőt korábbról már ismerhetjük, Bedi pedig a maga 23 évével még a fiatalabbak táborát erősíti. Az előrejáték olajozottságáért többen is harcba szállhatnak, a frissen igazolt Stieber Zoltán neve ismerősen csenghet mindenkinek, a válogatottban láthattunk már tőle szép gólokat. Hozzá hasonlóan a magyar berkekben jól ismert név lehet Radó András, aki szintén okozott már kellemetlen pillanatokat a diósgyőri közönségnek. A szervezést pedig Nikola Mitrovic irányíthatja, aki még jó néhány évvel ezelőtt a Vidi színeiben tűnt fel Magyarországon, majd azóta már megjárta a szerb, a lengyel, az izraeli és az azeri élvonalat is, további tapasztalatokat gyűjtve.

Az egyszemélyes hadsereg pedig a csapat élén nehezen megjósolható, hogy ki lesz, itt is több emberre eshet a választás, de most a kötődés miatt egy ex-diósgyőri játékost, Miroslav Grumicot nevezek meg.

Ha pedig végigvettük, hogy hogyan készül ellenfelünk a hétvégére, akkor essen pár szó a hazai közegről is. A válogatott szünet kezdetén rögtön megkezdte a tisztogatást a csapatunk. Fernando Fernandez és Tajti József sportigazgató menesztésével kezdődött a szakmai vezetés cseréje, majd folytatódott Feczkó Tamás érkezésével a sor. A tréner a Balmazújvárossal már csodát tett, de az MTK-t is visszavezette az élvonalba, kíváncsian várjuk, hogy nálunk mire lesz képes. Bár ezt majd csak a pályán láthatjuk meg, mert az új kommunikációs igazgató, Világi Péter már úgy gondolta, hogy nincs szükség mérkőzés előtti sajtótájékoztatókra. Elődje, dr. Balogh Sándor pedig új pozíciót kapott a klubházban. Nincs ezzel másként Benczés Miklós sem, aki újfent az első csapat mellett fog tevékenykedni, mint sportigazgató.

Végül a játékoskeret.

Az átigazolási időszak utolsó napján még elköszöntünk Tajti Mátyástól, aki a lengyel élvonalban folytatja, illetve volt néhány érkező is. A csatársort tovább erősítettük Mirko Ivanovskival, aki a Videoton mellett a lengyel és a horvát első osztályban is szerzett már élvonalbeli tapasztalatokat, illetve az utolsó pillanatban Rui Pedro szerződésére is rászáradt a tinta. A légiós távozását még az előző csapatának szurkolói sem értik, de ez legyen az ő bajuk. A középpálya további erősítésére Iszlai Bence is érkezett a csapathoz. Ezzel párhuzamosan Feczkó Tamás le is zavart 6 játékost a tartalékok közé (Mihajlovic, Juhar, Ndzoumou, Ismaila, Óvári, Ternován), akik szerinte nem ütik meg a nagycsapat szintjét. Mozgalmas hetek vannak mögöttünk, egyre izgatottabban várjuk a folytatást!

Várható kezdőcsapatok:

Diósgyőr: Danilovic – Polgár, Karan, Brkovic, Tamás – Hasani, Márkvárt, Iszlai, Rui Pedro, Shestakov – Prosser

Zalaegerszeg: Demjén – Bolla, Devecseri, Lesjak, Tamás – Bedi, Kocsis, Stieber, Mitrovic, Radó – Grumic

Ez történt legutóbb: (bajnoki mérkőzés hazai pályán)

Tovább folytatódik megújult tippjátékunk is, ne feledjétek, még nincs késő tippelni erre a fordulóra, hiszen minden körben nyerhettek velünk!

https://tippjatek.1910.hu/belepes

Az 1910.hu csapata kezdi elérni korlátait, ezért arra biztatunk, hogy lehetőségeidhez mérten támogass minket!

Szeretnénk még több, minőségibb tartalommal jelentkezni, melyek reményeink szerint elnyerik a tetszéseteket!

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK