Itt vagy most

Erősorrend – Az egyes posztok legjobbjai szerint

Soron következő cikkünkben az alapján rangsoroljuk az NB1-es klubokat, hogy az egyes posztjaikon -kapus, védő, középpályás, támadó- szereplő legjobb (de legalábbis legértékesebb) játékosaiknak mennyi az összértéke. 

1, Fehérvár – 7,25 millió euró
A fehérváriakat erősorrendünkben a Kovácsik – Nego – Pantic – Hodzic négyes képviseli. Danilo Pantic 2,75 millió eurós értékével a teljes NB1 legértékesebb játékosa, ám még nem jutott szóhoz Fehérváron. A Honvéd ellen már ott ült a kispadon a Chelsea kölcsönjátékosa. 

2, Ferencváros – 5,7 millió euró 
Dibusz – Blazic – Kharatin – Isael. A Fehérvárhoz hasonlóan itt is “csak” egy kapus került be magyarként a posztok legértékesebb játékosai közé. A Fradi az egyetlen magyar klub, ahol három védő is több, mint egymillió eurót ér – ez talán meg is magyarázza, miért jött össze nekik az EL csoportkör – a középpályán viszont csak Kharatin lépi át a képzeletbeli vonalat. A támadók között szintén ketten, Tokmac és Isael, de Varga és Zubkov is “csak” 100 ezerrel maradnak el a hétszámjegytől. 

3, Honvéd – 3 millió euró
Levkovics – Aliji – Gazdag – Lanzafame. Helyezésükön sokat dobott Davide Lanzafame és Vadócz Krisztián újraigazolása, a Gazdag – Nagy párost pedig talán bármelyik NB1-es klub örömmel elfogadná. Ehhez képest már-már csoda kategória, hogy idei hat bajnokijukból csak egyet tudtak megnyerni öt vereség mellett, nem is meglepő, hogy a hírek szerint gőzerővel keresik Sannino mester utódját, aki egyesek szerint akár Fernando is lehet…

4, Puskás Akadémia – 2,7 millió euró 
Hegedűs – Meißner – Fülöp – Gyurcsó. A felcsútiak keretében alig találunk akadémistát, ellenben számunkra is jó eséllyel megfizethetetlen légiósokat, vagy korábbi válogatott alapembert annál inkább. Érdekes, hogy Gyurcsó Ádámot elmondása szerint más nem is kereste Magyarországról, pedig bármelyik klubnál húzóember lehetett volna.   

5, Debrecen – 2,1 millió euró
Nagy – Pávkovics – Bódi – Varga K. Szimpatikus a debrecenieknél, hogy a paksiak mellett egyetlen klubként delegálnak kizárólag magyarokat képzeletbeli listánkra. Ráadásul ketten – Bódi és Varga – saját nevelésű játékosok is, de Pávkovics is kifejezetten fiatal, az ő “felfuttatásuk” Herczeg András keze munkáját dicséri. 

6, Újpest – 1,9 millió euró
Pajovic – Burekovic – Obinna – Zsótér. A lilák névsora viszonylag keveset változott az előző szezonhoz képest, a listán szereplő valamennyi játékos már tavaly is a keret tagja volt. Hiába érnek többet nálunk is, csak egy ponttal tudtak többet szerezni hat fordulót követően, ráadásul Nebojsa Vignjevic már nyilvánosan kritizálja játékosait (többek között Zsótért), ami a címer-vita mellé úgy hiányzik nekik, mint a Barbiházból a szurkolás. 

7, Diósgyőr – 1,75 millió euró
Danilovic – Brkovic – Hasani – Ivanovski. A mi helyezésünk kissé csalóka, a legtöbb szurkoló Brkovicot közel sem tartja életbiztosításnak, hétvégi győztes gól ide vagy oda, Hasani véletlenül sem a legjobb középpályásunk, Ivanovskit pedig még játszani sem láttuk. Mindenesetre bízzunk benne, hogy Feczkó Tamás képes lesz rövidtávon csúcsra járatni őket. 

8, Kisvárda – 1,75 millió euró
Felipe – Kravchenko – Tsoukalas – Grozav. Kissé talán elfogult voltam, hogy magunkat soroltam előrébb, még úgy is, hogy idén a várdaiak eddig három ponttal többet szereztek nálunk. A Paks-Debrecen páros reciprokaként szinte kizárólag légiósokkal operálnak, hétvégén pedig azzal kerültek a “címlapokra”, hogy megverték korábbi játékosukat, a jelenleg már mezőkövesdi Cseri Tamást. Mással nem is nagyon tudnak kiemelkedni, az egyik, ha nem a legfeleslegesebb NB1-es klub történelem, tábor, csapat hiányában. 

9, Mezőkövesd – 1,45 millió euró
Szappanos – Pillár – Karnitskiy – Molnár. Számomra egyértelműen a lista legnagyobb meglepetése a kövesdiek 9. helye. Mennyiségre és minőségre is irigylésre méltó a keretük, ráadásul hat bajnokijukból ötöt is megnyertek már idén, amivel a tabella második helyén állnak, öt pontos előnyben a felcsútiak előtt. Megvan az anyagi háttér, de ez a szereplés a Kuttor – Tóth páros munkájáról is sokat elmond. 

10, Paks – 1,4 millió euró 
Holczer – Szabó – Papp – Böde. Mondhatnánk, hogy a lehetőségeiket erőteljesen behatárolja, hogy csak magyar játékosokat igazolnak, de így sincs veszélyben elsőosztályú tagságuk. Igaz, a kiöregedőben lévő Böde Dani nélkül még a listán sereghajtó Kaposvárt is alig előznék be, Tomislav Sivic személye már-már garancia arra, hogy idén sem kell majd izgulniuk a végelszámolásnál.

11, Zalaegerszeg – 1,275 millió euró
Demjén – Tamás – Holodiuk – Stieber. A ZTE-re előzetesen többen mondtuk, hogy meglepetést okozhatnak jónak tűnő erősítéseiket követően, ám hétvégén a saját szemünkkel is meggyőződhettünk arról, máshol is szenvednek, ha csak “neveket” igazolnak valódi teljesítmény helyett. Ha egy Stieber csinál majd nyarat, akár benn is maradhatnak, de a Radó, Barczi, Grumic trióban talán már nincs annyi, mint pályájuk “csúcsán”. Ami nem, hogy Mount Everest, de még Kékestető se nagyon volt.

12, Kaposvár – 850 ezer euró 
Pogacsics – Hadaró – Yakymiv – Poplatnik. Több, mint egy kezdőcsapatra való játékos van az NB1-ben, akik egyedül többet érnek, mint az itt felsorolt négyes. Hiba lenne lebecsülni őket, de egyelőre fix kiesőnek tűnnek, lelkesedés ide vagy oda. A következő bajnoki fordulóban éppen hozzájuk látogatunk majd. 

Az 1910.hu csapata kezdi elérni korlátait, ezért arra biztatunk, hogy lehetőségeidhez mérten támogass minket!

Szeretnénk még több, minőségibb tartalommal jelentkezni, melyek reményeink szerint elnyerik a tetszéseteket!

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK