Itt vagy most

Beharangozó: Kaposvár – Diósgyőr

Rados – Vági, Vadász, Kádár, Husic – Gosztonyi, Nikházi, Elek, Barczi – Batioja, Futács. Ez a kezdő futott ki a gyepre 2014. április 12-én, amikor is utoljára bajnokit játszottunk a Kaposvárral. Öt évbe telt, hogy visszajussanak az NB1-be, ám úgy tűnik, bravúrra lesz szükségük a bennmaradás kiharcolásához. Az egykori válogatott támadó, Waltner Róbert által iránytott klub eddig hozza a papírformát, hat bajnokijukból csak egyet tudtak megnyerni -igaz, azt Debrecenben- öt vereség mellett. Hazai pályán két meccset játszottak idén, mindkettőt elvesztették, a ZTE és a Mezőkövesd ellen, 1-6-os gólaránnyal.

A hazai kapuban a rutinos hálóőr, Pogacsics Krisztián áll majd. Régi nagy kedvencem, örömmel láttam volna Diósgyőrben korábban, nem ő lesz a leggyengébb pont a kaposváriaknál. 

A védelem szélein a korábbi újpesti bekk, az idén 31 éves Fodor Marcell, valamint egy korábbi játékosunk, Nagy Tamás kezdenek majd. A két középhátvéd a 26 éves, Balmazújvárostól ingyen szerződtetett Vachtler Csaba és a rutinos, 34 esztendős Hegedűs Dávid lesznek, aki egy borsodi túra (Mezőkövesd, Kazincbarcika) után költözött vissza Kaposvárra, akikkel legutóbb is az NB1-ben szerepelt 2013-ban.

A 4-4-2-es felállásban a középpálya közepén a korábban Újpesten kiegészítő emberként szerepelt Nagy János, valamint Szakály Attila kezdenek. Érdekesség, hogy Szakály az elmúlt 5 szezonban összesen 23 meccsen lépett pályára. Szintén jó eséllyel pályázik egy kezdő pozícióra az egykor  a fél NB1 által hívott Csiki Norbert. Thaiföldről érkezett vissza Magyarországra, de egyelőre közel sem képes a régi, MTK-s teljesítményét nyújtani. A másik szélen a Vácról szerződtetett Nagy Richárd kerül majd szembe jó eséllyel Tamás Márkkal, az elmúlt két évben ő is csak 16 találkozón került be a meccskeretbe.

A kaposvári támadósor egy ex-Vasas duóra épül, Ádám Martin már 3 gólos, Beliczky Gergő még nem talált a kapuba. Mondhatnánk, hogy 3 találattal nem nagy teljesítmény vezetni a házi góllövőlistát, nálunk azonban ez a megtisztelő cím a már eligazolt, kétgólos Tajti Matyit illeti… 

Feczkó Tamás tétmeccsen eddig 100 %-os mutatót tudhat magáénak Diósgyőrben. Mindkét találkozóját 1-0-ra nyertük, ismerve idegenbeli teljesítményünket, ezzel ma is szó nélkül kiegyeznénk. A mérkőzés előtt elmondta, a Kaposvár és Felcsút elleni bajnokikon még a hátsó stabilitás megteremtése lesz a fontos, azt követően kezdünk majd el nagyobb hangsúlyt fektetni a támadásépítésekre, így kevés gólos találkozóra számítunk. Eltiltott egyik csapatban sincs, a régóta sérültek közül még most sem lesz ott senki a keretben.

Várható kezdőcsapatok:
Kaposvár: Pogacsics – Fodor, Vachtler, Hegedűs, Nagy – Nagy, Szakály, Nagy, Csiki – Beliczky, Ádám
Diósgyőr: Danilovic – Polgár, Brkovic, Karan, Tamás – Iszlai, Márkvárt – Shestakov, Rui Pedro, Prosser – Hasani
A találkozó játékvezetője Berke Balázs lesz.

Ez történt legutóbb: 


 

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK