Itt vagy most

Értékelünk, de lassan már nincs mit: Kaposvár-Diósgyőr értékelő

Hosszúnak mondható szünet után tért vissza az MB1 a hétvégénk menetrendjébe, a Kaposvár otthonába látogattunk ezen a szombat délutánon. A fix kiesőnek elkönyvelt gárdát nagy hiba lenne előre leírni, az elmúlt mérkőzéseiken a Zalaegerszeget leszámítva nem kaptak ki nagyon a jobb csapatoktól, mi több, a Debrecent idegenben le is gyűrték.

A kezdeti időszak
Sajnos nem volt lehetőségünk a helyszínen megtekinteni a találkozót, az m4sport honlapja pedig működésképtelen volt ebben az időszakban, így nehéz megítélni, hogy hogyan is játszott a csapatunk, mindössze a a rádiós körkapcsolásból derült ki számunkra is, hogy egy változatos, jó iramú mérkőzést játszott a csapat. Ennek ellenére a Kaposvár szerzett 20 perc játék után vezetést.

Hatástalan kontra és lyukas védelem
Amikor már valóban nyomon követhetővé vált a mérkőzés, akkor sajnos annak lehettünk szemtanúi, hogy Feczkó Tamás annak ellenére sem tudta a támadójáték hatékonyságát növelni, hogy az elmúlt időszakban volt ideje felkészítenie a csapatot az általa elképzeltekre. Történt ugyanis, hogy egy kaposvári szöglet után vezethettünk kontrát. Az 5 támadóra jutott kerek 2 védő, akiknek a végén egy harmadik is a segítségére sietett, de ennek az emberelőnyös helyzetnek az ellenére sem voltunk képesek megoldani a támadást, a sokáig vezetett labdát hiába passzolta le Prosser, a lövésbe már beleléptek, pedig még tovább is lehetett volna tenni azt a labdát. Hiányzik a koncentráció? Nincs kizárva, hiszen a Kaposvár a következő támadása során, mint kés a vajon ment át a védelmünkön. Szerencsére ezt most megúsztuk, mellé gurult a lövés.

Impotens mezőnyfölény
A bekapott gól után a Kaposvár kissé átengedte a területeket, inkább betömörültek a kapu elé, bízva a kontrák lehetőségében. Mi pedig próbáltunk menni előre. A játékosok összességében azt mondható, hogy kreatívabbak voltak, mint az elmúlt időszakban, de az utolsó passzokba mindig csúszott hiba, így pontatlanok voltak. Röviden: veszélytelenek voltunk a kapura.
Az első félidő percei így ebben a helyzetek nélküli passzolgatásban peregtek le.

Ez a védelem tragikus
A fordulást követően kissé magára talált a Kaposvár, sokkal kiegyenlítettebbé vált a játék, a félidő előtti mezőnyfölény elillant. Mi több, a védelmet ismét kipasszolva a hazai együttes jegyezte a második játékrész első lövését, amibe még sikerült belelépni, így nem lett nagy gond.  Nem úgy pár perccel később. A kaposvári támadást bedobás jutalmazta, amit nem sikerült rendesen levédekezni, így Ádám Martin le tudott fordulni védőjéről, kísérlete ugyan a kapufán csattant, a kipattanó pedig Szakály elé szállt, aki nem gondolkozott sokat, erőből felvarrta a felső sarokba a labdát. 2-0.

Lelketlen erőlködés
Az első szögletre is kellett várni 1 órát, bár meg kell vallani felesleges volt, mert a hazaiak könnyen felszabadítottak. A folytatásban ugyan akadtak diósgyőri próbálkozások, de annyira erőtlenek, pontatlanok voltak, hogy kár is többet írni róluk. Egyszerűen nem éreztük ma a kaput. A csapat játéka pedig kezdett egyre görcsösebbé válni. Mondjuk 2 gólos hátrányban nem is csoda, főként úgy, hogy a sereghajtóval cserélhetünk helyet.

Támadtunk, de minek
A utolsó negyed órára fordulva érezhető volt, hogy ha még kétségbeesetten is, de legalább megpróbáltak a fiúk beleadni mindent, újra beszorították a kapuja elé a hazai gárdát. Az erős túlzás, hogy záporoztak lövéseink, a kapura, volt néhány kósza próbálkozás, ez helytállóbb. Viszont szinte kivétel nélkül minden egyes lövésbe bele tudtak lépni a kaposvári védők. Ahogy viszont telt a maradék idő, a passzok egyre pontatlanabbak lettek, ezzel elvéve az esélyt saját magunk elől, hogy legalább szépíteni sikerüljön. Egy szabadrúgást követőn is csak 3 játékosunk volt lesen, az i-n a pont, hogy még így is csak fölé sikerült rúgni.

Összességében egy olyan mérkőzést láthattunk, ahol akadt volna néhány lehetősége a csapatnak, hogy szebbé tegyék ezt a napot, de ma valahogy semmi nem jött össze. A védelem továbbra is tragédia, a támadójáték pedig messze áll a hatékony kifejezéstől. Ma megmutatkozott, hogy az Érd ellen kiszenvedett 1 gólos győzelem itt édeskevés. Ezzel el is foglaltuk méltó helyünket a tabellán,mi zárjuk a sort.

Folytatás a Puskás Akadémia ellen itthon.

Az 1910.hu csapata kezdi elérni korlátait, ezért arra biztatunk, hogy lehetőségeidhez mérten támogass minket!

Szeretnénk még több, minőségibb tartalommal jelentkezni, melyek reményeink szerint elnyerik a tetszéseteket!

 

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK