Itt vagy most

Diósgyőr közelebb van az Euroligához, mint gondol(n)ád

Szerdán este, a Reyer Venezia vendégeként lép pályára az Aluinvent DVTK, az Euroliga rájátszásának visszavágóján. A tét nem kisebb, mint a csoportkörbe jutás, ehhez az kell, hogy a múlt heti, hazai pályán kiharcolt 10 pontos előnyükből, legalább egyet megtartsanak Maja Skoricék.

Múlt szerdán, meggyőző játékkal rukkoltak elő a piros-fehérek, hiszen a találkozón végig vezetve, magabiztosan nyerték meg az ,,odavágót”. Némi hiányérzetük lehet a hazaiaknak, mert a mérkőzésen többször is közel voltak ahhoz, hogy húsz ponttal vezessenek a nagyon erős kerettel rendelkező velenceiek ellen. Nem beszélve arról, hogy öt és fél perccel a találkozó vége előtt, még 19 pontos előnnyel ment a DVTK.

Hiába a remek teljesítmény a borsodiaktól, a találkozó legszebb jelenete mégis a lelátóról érkezett:

Az Aluinvent DVTK korábbi, a Szekszárd jelenlegi játékosa, Bálint Réka így reagált erre a jelenetre:

,,De aranyosak vagytok😍 Elküldtem Livinek, nagyon örült neki🙂

Kesergésre semmi ok, hiszen így is hatalmas teljesítmény ez, főleg annak tudatában, hogy mennyi hiányzója volt akkor a Diósgyőrnek. Kányási Vera, igaz, hogy elkezdte az edzéseket, viszont múlt héten még nem léphetett pályára, Katona Szidi pedig hosszabb ideje sérült és még kell egy kis idő, hogy újra teljesértékű munkát tudjon végezni a társakkal. Shatori Walker Kimbrough pedig, éppen a WNBA döntőjében harcol azért a Wahington Mystics csapatában, hogy bajnoki címet szerezzen a szezon végén, így ő később csatlakozik a miskolciak keretéhez. Ha még hozzávesszük, hogy Chacha Mokango súlyos sérülést szenvedett, szinte egészen bizonyos, hogy ki kell hagynia a teljes szezont, és a helyére szerződtetett Ziomara Morrison néhány tréning után igyekezett bizonyítani, és bizonyította is, hogy remekül sikerült az igazolása.

A másik oldalon sem játszott a litván válogatott 195 cm-es centere, Gintare Petronyte, ettől függetlenül is fantasztikus, amit Zele Dorináék nyújtottak az első mérkőzésen.

Ez a tíz pontos előny, mindkét edző szerint pont az a határvonal, ami nem is sok, de nem is túl kevés, így egy kiélezett párharca számíthatunk, ami holnap este 19:30-kor kezdődik, a Reyer Venezia otthonában. Abban már most biztosak vagyunk, hogy a lelátón tuti megnyertük a meccset, hiszen több tucatnyian vágtak neki a közel tíz órás utazásnak.

A Lányok már úton vannak és külön Önöknek, Nektek annyit üzentek, hogy: ,,Együtt vagyunk, győzni fogunk!”

Cziczás László: A szerdai mérkőzés nagyban fogja befolyásolni az egész szezonunkat. Azt persze még nem tudjuk, hogyan, jó vagy rossz irányba, de utána majd okosabbak leszünk. Az biztos, hogy nagyon szeretnénk bejutni az Euroliga csoportkörébe. Úgy gondolom, hogy kevés játékos és edző mondhatja el magáról, hogy szerepelt ebben a sorozatban, ezért próbáljuk ezt a fantasztikus lehetőséget megragadni. Hozzáteszem, Shatori Walker-Kimbrough hiányzása miatt továbbra sem mi vagyunk a párharc esélyesei, mondom ezt a tízpontos előnyünk tudatában. A hétfő esti edzés előtt videóztunk, a hibáinkat elemeztük, és készülünk újításokkal is a szerdai találkozóra. Nagy reményekkel utazunk el, de ha nem sikerül a továbbjutás, akkor sem dőlünk a kardunkba. Bizakodunk és motiváltak vagyunk. Ahogy hallottam, a szurkolóink is velünk lesznek, szóval nagyszerű estének nézünk elébe. 

A találkozó 19:30-től, élőben megtekinthető a FIBA hivatalos youtube csatornáján!

         

Az 1910.hu csapata kezdi elérni korlátait, ezért arra biztatunk, hogy lehetőségeidhez mérten támogass minket!

Szeretnénk még több, minőségibb tartalommal jelentkezni, melyek reményeink szerint elnyerik a tetszéseteket!

 

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK