Itt vagy most

Beharangozó: Diósgyőr – Puskás Akadémia

Sokan, sokféleképpen dolgozták már fel Dávid és Góliát történetét. A mai napon hasonló erőviszonyokkal találkozhatunk majd, de vajon a falu, vagy a 180 ezres város az esélyesebb?

Hornyák Zsolt csapata hét bajnokijából négyet is megnyert – az utóbbi négyből hármat – amivel a 4. helyen állnak, mindössze két ponttal lemaradva a második Ferencváros mögött. Idegenben legyőzték az Újpestet és a Debrecent is, ma pedig a harmadik nagy skalpjukra készülnek. Legeredményesebb játékosuk az eddig három találatot jegyző David Vanecek.

A vendégkapuban minden bizonnyal Hegedűs Lajos áll majd. Hét kapott góljuk a harmadik legkevesebb a bajnokságban, nem lehet panasz a rutinos hálóőrre.

A védelem összeállítása szinte soha sem változik aktuális ellenfelünknél, de miért is változna? A széleken Szolnoki Roland és Nagy Zsolt játszik majd. Utóbbi az összes idei bajnokit végigjátszotta, de Szolnoki is csak 45 percet hagyott ki. A két középhátvéd a 28 éves bolgár, korábbi németországi és hollandiai légiós Kamen Hadzhiev, valamint a vele egyidős német, a többek között Mainzban, Dortmundban és Duisburgban is megfordult Thomas Meissner lesznek. 

A 26 esztendős holland van Nieff párja a középpálya közepén a szlovák Jozef Urblik lesz. Urblik mindössze 23 éves, a Ferencváros 4-1-es legyőzéséből két góllal vette ki a részét, azóta nem talált a kapuba, bár a ZTE, a Kaposvár és a Debrecen elleni meccseket is végigjátszotta. Hozzá hasonlóan duplázott a közelmúltban a várhatóan kezdő jobbszélső, a korábbi válogatott Gyurcsó Ádám, aki a DVSC-nek hintett kettőt rögtön a második bajnokiján. Biztató, hogy a Prosser-Tamás balszélnek kell majd jó eséllyel megállítania őt délután. A balszélső minden bizonnyal a Fehérvártól megszerzett Sós Bence lesz, hiába alapember a gyors, technikás támadó, idén mindössze egy gólt jegyez eddig. Maradjon is így.

A 4-4-2-es felállásban a két csatár a már említett házi gólkirály, David Vanecek, valamint a nyáron fél NB1 által hívott 31 éves horvát, Josip Knezevic lesznek. Ketten együtt öt gólt jegyeznek idén, csak összehasonlításképpen, nálunk hárman szereztek egyet-egyet.

Feczkó Tamás elmondta, a héten különösen nagy hangsúlyt fektettek a helyzetkihasználások gyakorlására, remélhetőleg ennek az eredményét már szombaton láthatjuk. Az InStat adatai szerint az elmúlt három fordulóban mi jegyeztük a legtöbb kapuralövést az NB1-ben, ami biztató, de közel sem elegendő a három pont begyűjtéséhez. A felcsútiak kerete az egyik legerősebb a bajnokságban, ezúttal talán a hazai pálya ellenére sem nevezhetjük magunkat esélyesnek.

Várható kezdőcsapatok:
Diósgyőr: Danilovic – Polgár, Brkovic, Karan, Tamás – Iszlai, Márkvárt – Shestakov, Rui Pedro, Prosser – Ivanovski
Puskás Akadémia: Hegedűs – Szolnoki, Meissner, Hadzhiev, Nagy – Gyurcsó, van Nieff, Urblik, Sós – Knezevic, Vanecek
A találkozó játékvezetője Erdős József lesz.

Ez történt legutóbb:

Az 1910.hu csapata kezdi elérni korlátait, ezért arra biztatunk, hogy lehetőségeidhez mérten támogass minket!

Szeretnénk még több, minőségibb tartalommal jelentkezni, melyek reményeink szerint elnyerik a tetszéseteket!

 

 

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK