Itt vagy most

100-at nekik

Hazai pályán lépett ma pályára az Aluinvent DVTK. A piros-fehérek, a fővárosi BEAC csapatát látták vendégül.

Az első negyed meglepően szorosan alakult, hiszen sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A Diósgyőr nyugodott meg hamarabb, így nyolc pontos előnnyel vonulhattak rövid pihenőre a hazaiak. Cziczás László a szokásos, Medgyessy, Pusztai, Skoric, Goree, Morrison kezdőötössel vágott neki a találkozónak, de hamar pihenőt kapott a miskolciak irányítója, aki nem is lépett már pályára.

A második negyedre már felpörgött a DVTK. Keményítettek a védekezésükön és támadásban is folytatták a remek sorozatukat, míg a vendégek képtelenek voltak betalálni. 29-21 után beragadtak a fekete-fehérek, így a félidőben 49-21-re vezettek Kiss Angiék.

A félidőt követően sem változott a játék képe, hiszen a hazaiak továbbra is totális fölényben játszottak, míg a vendégek továbbra sem találták a gyűrűhöz vezető utat. Több, mint 12 percig nem tudták értékesíteni a helyzeteiket, így a különbség csak nőtt és nőtt. Üde színfoltja volt a mérkőzésnek az, hogy a Diósgyőr fiatal irányítója, Kányási Vera, egy nagyon hosszú sérülés után tért vissza, és érezhetően felszabadultan játszott, olykor szemet gyönyörködtető megoldásokat választva.

A záró negyedre annyi volt a kérdés, hogy a szurkolók által követelt száz pont meg lesz-e a hazaiaknak. Cziczás mester folyamatos rotációval igyekezett minden bevethető játékosának lehetőséget adni, de a különbség így sem csökkent. Végül, Zele Dorina remek egyéni megoldása után átlépte a mágikus száz pontot a DVTK.

Az Aluinvent DVTK érvényesítette a papírformát és nagyon magabiztosan, erőtől duzzadva bizonyította, hogy ki a jobb csapat. A piros-fehérek egy nehéz sorozat előtt állnak, hiszen szerdán a Győr otthonában, majd utána rögtön, a Szekszárd ellen, hazai pályán játszanak.

Az Ultras DKSK Jótékonysági árverésre bocsátott két női labdarúgó mezt, ezzel is segítve Gereben Lívia gyógyulását. Ha tehetik/tehetitek, licitáljatok egy jó ügy érdekében! !

Hajrá, Diósgyőr, hajrá Livi!

Miskolc, Generali Aréna 800 néző. Játékvezetők: Balog, Pozsonyi, Sallai

Aluinvent DVTK: Medgyessy, Pusztai 8, Skoric 18/6, Goree 21, Morrison 8 Csere: Zele 17/3, Kányási 13/3, Szűcs R. 8, Kiss A. 8, Frindt

ELTE BEAC Újbuda: Li 4, Benke, Mérész 7, Laklóth 10/6, Fogg 12. Csere: Laufer 4, Tóth D., Gocsmann, György, Szabó II. D. 18/12, Vincze V., Dénes

Cziczás László: Először is gratulálok mindkét csapatnak. Úgy érzem, hogy hoztuk a kötelezőt, még úgy is, hogy leginkább azok kaptak ma lehetőséget, akik eddig kevesebbet játszottak. Nehéz sorozat előtt állunk, így ez a mérkőzés remekül szolgálta a felkészülésünket az előttünk álló mérkőzésekre.

Balogh Judit: Most inkább nem mondanám el, hogy mi jár a fejemben. Többre számítottunk, de ez lett belőle, így inkább az egész csapat nevében szeretnék sok boldogságot kívánni, Mészáros Endrének, masszőrünknek.

Annyit szeretnénk hozzátenni, hogy mi is sok boldogságot kívánunk az ifjú párnak!

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK