Itt vagy most

Bedobókör: Érsekújvár – DVTK Jegesmedvék meccsváró

Holnap este 18:30-kor kezdődik a Jegesmedvék első idei érsekújvári vendégszereplése. Lássuk, mit várhatunk a találkozótól!

Komoly változások történtek a nyáron Újváron, melyből a Milan Jančuška – Jerguš Bača párosnak kellett ütőképes alakulatot faragni. A szezon nem indult fényesen, a lejátszott kilenc találkozón felemás eredmények születtek. Három komoly győzelmük mellé, melyeken 7-6-ra verték a Slovant, 2-0-ra a Besztercebányát és 7-4-re a MAC-ot, hat vereség társul, mely egyelőre az utolsó előtti pozícióra elegendő. Huszonhárom lőtt góljuk mellé harminc kapott társul, melyek egyik kategóriában sem jó értékek, főleg úgy, hogy ebből 16 találatot három meccsen szereztek. Ezek után némiképp váratlanul, az idény ilyen korai szakaszában, a héten menesztették a vezetőedzőt és segítőjét, helyüket ideiglenesen Ladislav Branikovič sportmenedzser és František Kučera kapusedző veszi át.

Az Érsekújvár ellen hagyományosan jól szokott menni a játék, a tavalyi szezonban is ellenük szerepeltünk a legeredményesebben. A pozitív emlékek azonban nem lőnek gólt és blokkolnak egy lövést sem, így a pénteki összecsapást érdemes óvatos optimizmussal várnunk. Érdekes lesz látni, vajon sikerül-e egy újabb nagy győzelmet aratniuk vagy folytatják rossz sorozatukat, mely már három mérkőzés óta tart.

A saját csapatunk háza táján szerencsére nagy gondok nincsenek. A kiemelkedő kezdés után picit visszafogottabb teljesítménnyel hozakodott elő a csapat, azonban egyelőre a legnagyobb probléma – ha lehet így fogalmazni -, hogy találataink nagy részét előnyben ütjük. Ez nem kis részben köszönhető annak, hogy sikerült jól működő előnyös sorokat összeállítani, melyek szállítják az elvárható gólokat. A Vas – Részegh – Vandane trió több alkalommal is bizonyított, így a feladat adott: megtalálni azokat a sorokat, melyek 5 az 5 ellen is hasonlóan veszélyesek. Mindez cseppet sem könnyű feladat, emlékezzünk tavalyról a Harrison – Loiseau – Magosi támadósorra, mely a 24. fordulóban állt össze – és eredményezett rögtön egy Magosi mesterhármast.

A lőtt gólok megoszlása az első 10 fordulóban

Huszonnégy gólt lőni 10 forduló alapvetően jó teljesítmény, így a támadószekciónk alapvetően rendben van, inkább a szoros meccseken lenne szükség némi pluszra, hogy javunkra dőljenek el. A tíz lejátszott mérkőzésből mindössze kétszer fordult elő, hogy nem lőttünk fórban (vagy épp hátrányban) gólt, ami kiemelkedő a liga többi csapatához viszonyítva. Látható például, hogy az Érsekújvár egyelőre az átlag alatt áll ebben a mutatóban, ami azonban inkább csak érdekesség, sokkal beszédesebb adat az előnyök kihasználásának aránya.

Az emberelőnyben és -hátrányban szerzett találatok aránya

Komoly következtetést ezekből a számokból még nem lehet és nem is kell levonni, hiszen nagyon az elején vagyunk még az idénynek. Az első két körben alakul ki a csapatok véglegesnek szánt stílusa, összeállítása, ami majd az alapszakasz végére lesz élesítve. Addig viszont temérdek mérkőzés vár még ránk, melyek kellő témával szolgálnak az elkövetkező hetekben.

A várható összeállítások:

HC Mikron Nové Zámky

Kristín (Pavlas) – Hain, Drtina, Ordzovenský, Hatala, Mikuš, Pavúk,Dlugoš, Ondrušek, Jurík, Hruška, Pospíšil – Stupka, Urban, Bajtek – Mikula, Fábry, Rogoň – Andrisík, Kováčik, Bečka.

DVTK Jegesmedvék

Rajna (Adorján) – Ross, Dudás, Magosi, Galanisz, Rodman – Gőz, Vandane, Beach, Vas, Részegh – Szirányi Kiss D., Miskolczi, Harrison, Beauvillier – Láda, Vojtkó, Ritó, Lövei, Kiss P.

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK