Itt vagy most

Győzelem

A hazai, női kosárlabda bajnokság 4. fordulójában, hazai pályán lépett pályára az Aluinvent DVTK. Vendégük az Atomerőmű KSC Szekszárd csapata volt.

A mérkőzés után megható pillanatokat láthattak a nézők. Tudott, hogy a szekszárdi csapat fiatal játékosánál, Gereben Líviánál, leukémiát diagnosztizáltak. Az Ultras DKSK szurkolói csoport eddig is tanúbizonyságát tette arról, hogy bármikor lehet rájuk számítani, ha fontos ügyről van szó, és ez most sem történt másként. Az elképzeléseiket meghaladva, 200.000 forintot sikerült összegyűjteniük és felajánlani Livi gyógykezelésére. Ez egy nagyon nemes tett volt a részükről. Köszönjük nekik is és mindenkinek, aki csak egy kicsivel is hozzájárult ahhoz, hogy Livi mihamarabb a pályán küzdjön!

A mérkőzés elején nagyon beragadt a Szekszárd, hiszen négy percig képtelenek voltak gyűrűbe találni. A hazaiak sem brillíroztak az ellenfél palánkja alatt, így érezhető volt, hogy nem ez lesz minden idők legpontgazdagabb mérkőzése. Lassacskán visszajött a meccsbe a tolnai gárda. Ennek eredményeként, az első tíz percet ők nyerték egy kosárnyi különbséggel.

A második negyedben sem változott sokat a játék képe. A kékek továbbra sem találták a saját ritmusukat, még a DVTK egyre inkább magára talált, köszönhetően a remekül beszálló Szűcs Rékának és Kiss Anginak. Maja Skoric pedig hozta a megszokott stabil játékát. Sokat cserélt mindkét edző, inkább a küzdelem dominált, mintsem a szemet gyönyörködtető játék. Az nagyon szembetűnő volt, hogy a miskolciak centerei kissé indiszponáltan játszottak, hiszen sem Morrison, sem Goree nem a megszokott játékát hozta. A félidőben így is a piros-fehérek vezettek, 34-31-re.

A hosszú szünet után sokan kíváncsiak voltak arra, hogy a mindig kritikus harmadik negyedben, hogy fog teljesíteni a Diósgyőr. Jelentjük, remekül! Cyesha Goree egy új mérkőzésbe kezdett. A nagyon sok lepattanó mellé, egymás után szórta a szebbnél szebb kosarakat. A hazaiak megtalálták a ritmusukat és egyre inkább elléptek a KSC-től. Szűcs Réka fantasztikus formában játszott és irányította csapatát, így a negyed végén már 15 pont is volt az előnyük.

Studer Ágneséket viszont nem úgy ismerhetjük, hogy bármikor is feladnák. Mikor a borsodiak gépezete kissé megakadt, rögtön kihasználták és egyre közelebb jöttek a DVTK-hoz. Olyannyira, hogy öt perccel a vége előtt, már csak két pont volt a hazai előny. Ettől közelebb már nem engedte magához ellenfelét a Diósgyőr. Medgyessy Dóriék is bebizonyították, hogy nagyon-nagy küzdők ők is. Apránként, harcos, munkás pontokkal haladtak a győzelem felé, amit egy kiélezett találkozón, szinte végig vezetve be is húztak.

Érezhető, hogy még nincs csúcsformában a csapat, viszont az nagyon biztató a jövőre nézve, hogy még kicsit gyengébb játékkal is, szinte végig vezetve sikerült két vállra fektetni a jó erőkből álló Szekszárdot. Győrben sem sok kellett ehhez, ott viszont Fortuna nem a mi kezünket fogta. Biztos vagyok benne, hogy lesz ez sokkal, de sokkal jobb is. A mentalitásra és a küzdésre nem lehet panaszunk, ehhez pedig hamarosan párosulni fog a szép és zökkenőmentes játék is. Ne feledjük, hogy Tori és Szidi még nincs! Az előbbi az nb1 egyik legkiemelkedőbb játékosa, aki immár WNBA bajnokként tér vissza hozzánk, még az utóbbi az egyik legjobb védekező játékos a honi élvonalban.

Én személy szerint továbbra is nagyon bizakodó vagyok és szinte biztos vagyok benne, hogy hamarosan azt a fantasztikus játékot láthatjuk majd a Diósgyőr meccsein, amit már a tavalyi szezonban megszokhattunk. A jövő Diósgyőrben épül!

Női Kosárlabda Bajnokság, 4. forduló

Aluinvent DVTK-Atomerőmű KSC Szekszárd 69-63 (12-24, 22-17, 23-18, 12-14)

Miskolc, Generali Aréna 900 néző. Jv.: Papp P., Tóth C., Győrfy R.

Aluinvent DVTK: Medgyessy 6, Pusztai 2, Skoric 12, Goree 16/3, Morrison 4 Csere: Szűcs R. 16/9, Zele 6, Kiss A. 7, Kányási

Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer Á. 7, Dojkic 19/3, Vincze, Ruzicková 10, Kiss V. Csere: McCall 10, Theodoreán 6/6, Miklós, Bálint 11/9, Daniel

Cziczás László: A bajnokság egyik legerősebb csapatát sikerült nehéz körülmények között legyőzni. Sok jó egyéni teljesítmény kellett ehhez, többek között Szücs Rékáé, akiről tudtam, hogy benne van, ezért sokat is biztatom, vállalkozzon. A többiek is nagyot küzdöttek. Győrben kiénekelték a sajtot a szánkból, ezért most mindenképpen nyerni akartunk. Gereben Líviának üzenjük, nélküle nem Szekszárd a Szekszárd, ő az egyik legőrültebb harcos, gyógyuljon meg és térjen vissza!

Zeljko Djokic: Jár a gratuláció a hazaiaknak, akik egy nem túl szép meccsen legyőztek minket. Főleg mert nem zártunk ki jól, így sok lepattanót szedtek. Többektől jobb teljesítményt vártunk, rangadót csak úgy lehetne nyerni. Szücs Réka extrán játszott, nagy pluszt és lendületet adott a DVTK-nak.

Szűcs Réka: Örülünk a győzelemnek, ami rendkívül fontos volt a legutóbbi végjátékban elszenvedett vereség után. A saját teljesítményemnél fontosabb volt az, hogy nyertünk, talán tudtam adni egy kis frissességet a csapatnak.

Bálint Réka: Sajnos nem tudtuk maradéktalanul megvalósítani azt, amit edzéseken elterveztünk. Talán annyi pozitívuma volt a mérkőzésnek, hogy rosszul játszva tudtunk elérni szoros eredményt.

Az 1910.hu csapata kezdi elérni korlátait, ezért arra biztatunk, hogy lehetőségeidhez mérten támogass minket!

Szeretnénk még több, minőségibb tartalommal jelentkezni, melyek reményeink szerint elnyerik a tetszéseteket!

 

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK