Itt vagy most

Egységben az előny – érdekességek a nagyvilágból

Az Érsekújvár elleni meccset felvezető rövid cikkünket – többek közt – a jégkorong egyik sajátos eleméről, az emberelőnyös és -hátrányos szituációkról írtuk.

A témánál maradva ezúttal egy különleges videót szeretnénk megosztani veletek, mely egy Detroit Red Wings – Ottawa Senators meccsen készült. A helyzet a következő volt: az állás 1-0, hazai előny következett. A fór alighogy megkezdődött, egy detroiti játékos szabálytalankodott és kiállítást kapott, ami azonban nem lépett életbe, mivel a vendégjátékos megtartotta a korongot (a játékvezető előnyszabályt alkalmazott, ezt a hokiban késleltetett kiállításnak nevezik). Az ezt követő másfél perc a korongtartás és az időhúzás művészetének egy furcsa egyvelege lett.

S mire ment ki ez az egész? Mivel a vendégek hátrányban voltak, ezért az idő lepergetésével meghosszabbították azt az időt, amit majd előnyben játszhattak. Hiszen ahelyett, hogy rögtön életbe lépett volna a büntetés és folytatódik a találkozó 4 a 4 ellen, a késleltetett kiállítást arra használták fel, hogy kihúzzák az emberhátrányt. Ráadásul az is látható, ahogy leviszik a kapust és mezőnyjátékos lép a helyére, mivel ilyenkor az ellenfél nem érhet koronghoz, tehát kockázat nélkül megjátszható a csere.

Aki járatos a jégkorong világában, annak ez egy vasárnap délutáni csemege, benne olyan elemekkel, melyek ritkán fordulnak elő így együtt. Aki esetleg kevésbé szakavatott és nem teljesen érti mi is zajlik a jégen, az kövesse a DVTK Jegesmedvék mérkőzéseit és amikor teheti, látogasson ki a népkerti jégcsarnokba, ahol megismerheti e sportág szépségeit.

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK