Itt vagy most

Beharangozó: Paks – Diósgyőr

A játék képe javuló tendenciát mutat, de vajon fejlődtünk e a helyzetkihasználás terén? Ez talán a mögöttünk álló hét legfontosabb kérdése, amire ezúttal Pakson kapunk majd választ. 

Tomiszlav Szivics együttese hozzánk hasonlóan gyengén szerepel eddig, a 9. helyen állnak tíz megszerzett ponttal, hazai pályán lejátszott négy meccsükből kettőt nyertek meg, csak a Ferencváros-Fehérvár kettőstől kaptak ki Pakson. Házi gólkirályuk a 4 gólos Hahn János, Szivics mester azonban kénytelen lesz nélkülözni két alapemberét is, a Felcsút ellen kiállított Fejes Andrást, valamint azt a Böde Dánielt, aki éppen ellenünk tölti majd le három meccses eltiltását. 

A tolnaiak kapujában minden bizonnyal a Puskás Akadémia ellen nem kifejezetten magabiztos, ex-fradista Holczer Ádám áll majd. A védelem szélein a korábbi válogatott, Szabó János, valamint egykori utánpótlás válogatott, Osváth Attila kezdenek majd. Fejes hiányában Lenzsér Bence kezdhet centerhalfként, a rutinos Gévay Zsolt párjaként. Lenzsér játszatása nem kis kockázattal járna, az elmúlt öt paksi bajnokin egy percet sem töltött a pályán. Kivéve persze, ha Poór Patrik visszatér sérüléséből. 

Tomiszlav Szivics rendszerint három középső középpályással kezdeti csapatát, az Újpestről kiutált Windecker József mellett a tehetséges, felcsútiak ellen zseniális gólt szerző Papp Kristóf, előttük pedig a korábbi válogatott Balogh Balázs kezd majd.

A támadótrió szélein a Puskás ellen szintén gólt szerző Könyves Norbert, valamint Remili Mohamed szerepelnek, közrefogva a már korábban említésre került házi gólkirályt, Hahn Jánost, aki idő közben már válogatott meghívót vizionál magának. 

Feczkó Tamás és stábja -Diósgyőrben szokás szerint- nehéz feladat előtt áll. Egy felnőtt csapatnál talán az egyéni hibák kijavítása jelenti a legnagyobb problémát, főleg, ha olyan játékosok követik el azokat hétről hétre, akiknek a keretben nincs alternatívájuk. Éppen Tomiszlav Szivics kapta meg a kérdést a héten, mit lehet ezekkel a hiányosságokkal kezdeni, nemes egyszerűséggel pedig ennyit mondott, el kell menni a templomba, imádkozni… 

Ha te is szeretnél tenni csapatunk sikeréért, néhány tipp:
– Mindszenti Templom, Mindszent Tér 2 4., 3530
– Szent Anna-Templom, Szent Anna tér 1878., 3531
– Diósgyőri római katolikus templom, Puskás Tivadar út 1.

Várható kezdőcsapatok:
Paks: Holczer – Osváth, Gévay, Lenzsér, Szabó – Windecker, Balogh, Papp – Könyves, Hahn, Remili
Diósgyőr: Danilovic – Polgár, Brkovic, Karan, Tamás – Iszlai, Márkvárt – Shestakov, Rui Pedro, Prosser – Ivanovski

Ez történt legutóbb:

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK