Itt vagy most

Beharangozó: Diósgyőr-Kisvárda

Fontos mérkőzés vár a csapatra a holnapi napon. Értékes győzelemmel mozdultunk el az elmúlt hétvégén a kieső zónából, a Pakson aratott győzelemmel még utol is értük az Atomvárost. Eközben megindult a kommunikáció a klub és a szurkolói csoportok között, ami eredményre is vezetett, hiszen most hétvégén már újra megtelnek a kapu mögötti szektorok élettel.

De ne csak rólunk essék szó. A Kisvárda elleni mérkőzés után véget is ér a szezon első kanyarja. Mindenki láthatja most már, hogy mire képes a másik. A nyírségi együttes a Honvéddal karöltve a “legfőbb üldözője” az élbolynak. Igaz, hogy már 10 forduló után is 7 pont a hátrányuk a Puskáshoz képest és csupán 4 pontocska az előny a már vonal alatt szorgoskodó Zalaegerszeg előtt. Ellenfelünk tehát tulajdonképpen a szoros középmezőny tagja, ebben az évben sem nyújtanak kiemelkedő teljesítményt, viszont nagyon úgy tűnik, hogy a tavalyi kiesés elől menekülés után idén végre szeretnének stabilan megragadni a legjobbak között, bár kétséges, hogy ennek mennyi létjogosultsága van. Mindenesetre a Kisvárdai Vitézek otthon és idegenben is próbálnak pontokat gyűjtögetni. Vereséget is csak az előttük álló kvartett, illetve a Debrecen tudott mérni rájuk, a többiekkel szemben minden esetben szereztek legalább 1 pontot. Nincs nagy érdekesség a játékukban, mint ahogy az első 4 csapaton kívül esnek, így az összes többi együtteshez hasonlóan negatív gólkülönbséggel érkeznek holnap Diósgyőrbe. A világválogatott ellen ugyebár tavaly minden esetben 1-1-es döntetlent értünk el, idén reméljük ez változni fog és végre felénk billen majd a mérleg nyelve.

Mit várhatunk ellenfelünktől?

A kapuban minden bizonnyal a veterán brazil, Felipe kezd majd. Emlékezhetünk rá a legutóbb Diósgyőrben játszott mérkőzésről, illetve a kisvárdai környezetből is. Amellett, hogy voltak nagy védései, viselkedésével igyekezett a legnagyobb ellenszenvet kivívni magának, folyamatosan hergelte a diósgyőri közönséget.

Dajka edző az elmúlt időszakban egy dolgon nem változtatott. Ez pedig a védelem. Rendre 4 légiós kezdte a mérkőzéseket. A széleken a szerb Protic Rados illetve az ukrán Melnyk Bogdan, középen pedig honfitársa, Kravchenko Anton illetve a görög Berios Theodoros várta a támadók rohamait. Az eddigi 10 forduló alatt 15 gólt kapott ez a védelem, viszont a debreceni 4 gól illetve a fehérvári 3 bekapott találat kicsit megbillenti az egyébként stabilnak tűnő mérleget.

A középpályán rendre két szűrővel áll fel a várdai csapat, a többiek dolga már a támadások segítése, így megesett már, hogy ebben a csapatrészben is csatár nevét olvashattuk a kezdő összeállításokat böngészve. Az viszont, hogy ki melyik poszton szerepel már egy nagyobb zsákbamacska, 1-1 játékos több pozícióban is szerepelt már a szezonban. Jelenleg úgy tűnik, hogy a védelem előtt egy brazil játékos szűr majd, név szerint Lucas, segítsége valószínűleg pedig a götög Cukalasz lehet. A támadások szervezését pedig a széleken a portugál Seco Huo és az egyetlen magyar, Kovácsréti Márk indíthatja, de középen is több játékos tűnt már fel szervező szerepkörben, jelenleg nehéz még csak megtippelni is, hogy ki lehet a befutó erre a posztra, talán a román Bumba Claudiu.

A támadósor egyetlen játékost tartogat majd számunkra, a román Gheorghe Grozav rohamozza majd Danilovic kapuját. Az eddigi teljesítményét látva pedig jobb, ha a védelmünk felkészül belőle, mert holtversenyben a góllövő lista élén álló játékosról beszélünk, aki eddig 6 gólt szerzett már.

Ha azt nézzük, hogy Diósgyőrben mi a helyzet, akkor most valószínűleg mindenki a szurkolók visszatérését említené első napirendi pontként. A múlt héten aratott győzelem után remélhetőleg egy nagyobb adrenalinlöketet kapnak majd a játékosok a kilátogató nézősereg hangjától, így remélhetőleg elkezd megmutatkozni Feczkó Tamás munkája és végre a győzelmek útjára lép a csapat. Ami azért is lehetne egy értékes győzelem, mert ezzel pontszámban pont be is érnénk a Kisvárdát.

Várható kezdőcsapatok:

Diósgyőr: Danilovic – Polgár, Brkovic, Karan, Tamás – Iszlai, Márkvárt, Rui Pedro, Shestakov, Prosser – Hasani

Kivárda: Felipe – Protic, Berios, Kravchenko, Melnyk – Lucas, Cukalasz, Bumba, Seco, Kovácsréti – Grozav

Ez történt legutóbb:

Az 1910.hu csapata kezdi elérni korlátait, ezért arra biztatunk, hogy lehetőségeidhez mérten támogass minket!

Szeretnénk még több, minőségibb tartalommal jelentkezni, melyek reményeink szerint elnyerik a tetszéseteket!

 

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK