Itt vagy most

Beharangozó: Budapest Honvéd – Diósgyőr

Pár héttel ezelőtt arról beszéltünk a Nyitva van a pálya nevű podcast egyik adásában, vajon hány meccset kell ahhoz nyernünk zsinórban, hogy véget érjen a bojkott. A legoptimistább becslés szerint három meccs elég kell, hogy legyen, ám az akkori helyzetünkben még ez is kilátástalannak tűnt. 

Ezt követte a Paks, a Dabas és a Kisvárda elleni győzelem, utóbbi már a tábor támogatásával. Az előttünk álló héten is nagy szükség lesz a 12. játékosra, ezúttal ugyanis a legjobb formában lévő NB1-es klub, a kispesti Honvéd vendégei leszünk. 

Guiseppe Sannino csapata különösen gyengén kezdte az idei pontvadászatot, ezt követően azonban pazar formában megnyertek négyet az utolsó öt bajnokijukból, egy Fradi elleni döntetlen mellett. Érdekesség, hogy “hazai pályán” (épül az új stadion, ezért a Hidegkútiban játszanak) mindössze egy meccset tudtak megnyerni az ötből, a Kaposvárt győzték le 2-0-ra. 

A hazai kapuban a Fehérvártól szerződtetett 36 éves Tomas Tujvel kezd majd, előtte Batik Bence, Ivan Lovric, és a korábbi diósgyőri Djordje Kamber támogatásával. Batik idén mindössze egy meccset hagyott ki eltiltás miatt, Lovric kettőt, Kamber pedig csak két percet, ez az egység tehát élvezi az olasz edző bizalmát. Tizenhat gólt kaptak 11 bajnokin, közel sem nevezhető feltörhetetlennek a kispesti védelem. 

A középpálya közepe hozzájuk hasonlóan  tapasztaltnak nevezhető fiatal koruk ellenére, Banó-Szabó Bence 20, Nagy Gergely 26, Kesztyűs Barna szintén 26 éves. Teljesítményükről sokat elárul, hogy olyan játékosokat kényszerítenek a padra, mint Vadócz Krisztián vagy Anis Ben Hatira. A széleken Eke Uzoma, valamint az albán Naser Aliji robotolnak majd. 

A támadósorban a korábbi NB1-es gólkirály, a Ferencvárostól visszatérő Davide Lanzafame párja meglepő módon a korábban középpályást játszó, múlthéten már-már csoda számba menő gólt jegyző Gazdag Dániel lesz. A fiatal játékos elmúlt hetekben mutatott teljesítményét látva közel sem nevezhető meglepőnek, hogy Marco Rossi is behívta az Uruguay és Wales elleni meccsekre, számunkra a legrosszabbkor találta meg góllövő cipőjét. A házi góllövőlistát egyébiránt Lanzafame vezeti öt találattal.

Ami minket illet, Feczkó Tamás jó eséllyel nélkülözni lesz kénytelen a csapat motorját, Márkvárt Dávidot, akit hétközben meg kellett műteni, miután eltörte az ujját a Kisvárda elleni bajnokin. Érdekes lesz látni, hogy sakkozik a mester, a helyére Szabó Bence ugorhat be, de az sem lenne meglepő, ha nagyobb átszervezések után két támadóval kezdenénk. Az biztos mindenesetre, hogy annak ellenére sem állhatunk be védekezni, hogy a csapat jelentős javulást mutat ezen a téren is. 

Várható kezdőcsapatok:
Honvéd: Tujvel – Batik, Lovric, Kamber – Aliji, Banó-Szabó, Kesztyűs, Nagy, Uzoma – Gazdag, Lanzafame
Diósgyőr: Danilovic – Polgár, Brkovic, Karan, Tamás – Iszlai, Szabó – Shestakov, Rui Pedro, Korbély – Hasani

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK