Itt vagy most

Beharangozó: Diósgyőr – MOL Fehérvár Fc

Az esélytelenek nyugalma? Aligha. Sokszor láthattuk már, az NB1-ben nincs verhetetlen csapat, ennek ellenére azt hiszem, a legtöbb szurkolótársunk – bár titkon hisz benne – nem várja el ma este, hogy legyőzzük a benzinkutasokat. 

Aktuális ellenfelünknél a héten edzőváltás volt, a szurk… nézőik pedig kitörő örömmel fogadták a csapattal bajnoki címet és kupát nyerő, majd őket Európa Liga csoportkörbe vezető Marko Nikolic menesztését. Az új tréner az a Joan Carillo lett, akivel szintén bajnokságot nyertek, és aki korábbi, “alkalmatlansága” miatti távozását követően dolgozott a spanyol másodikligás Almeríánál, a horvát Hajduk Splitnél és a lengyel Wisla Krakkónál is. 

De miért is lehetett szükség a váltásra? Kimondva-kimondatlanul elvárás Juhászéknál a bajnoki cím, ennek ellenére az elmúlt 5 bajnokijukból csak egyet tudtak megnyerni, a sereghajtó Kaposvár ellen, a Felcsút-Fradi párostól kikaptak, a Zalaegerszeg, Mezőkövesd kettőssel pedig döntetlent játszottak. Legeredményesebb játékosaik Futács Márkó és a bosnyák Armin Hodzic, mindketten 7-7 gólt jegyeznek eddig, amivel holtversenyben vezetik a góllövőlistát.

Biztosak lehetünk benne, hogy az új edző nem fog tartalékolni az első bajnokiján, így a kapuban a válogatott  kerettag Kovácsik Ádám áll majd. Előtte szerepel Juhász Roland valamint az észak-macedón válogatott, Visar Musliu. A bekk 25 éves, és nem csak a Fehérvárnál, de a nemzeti csapatban is alapember, az elmúlt közel négy hónapban az összes klub és válogatott meccsét végigjátszotta. Kaptak is az elmúlt öt bajnokin 8 gólt, hárommal többet, mint mi.
A védelem egyik szélén az NB1 talán legjobb légiósa, Loic Nego ingázik majd, a másikon pedig a fiatal Hangya Szilveszter. Stopirát egy ideje általában már jegelik, állítólag annak okán, hogy távozna Magyarországról. 

A középpályán sem állnak rosszul, a válogatott alapember Pátkai Máté párja a szintén észak-macedón Boban Nikolov lesz, előttük pedig Kovács István jó eséllyel kiszoríthatja a kezdőből az NB1 legdrágább légiósát, a Chelseatől kölcsön kapott Danilo Panticot, aki eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ráadásul Carillo tisztában van Kovács képességeivel.

A támadótrió szélein Ivan Petryak és a bolgár Georgi Milanov, a közepén pedig Futács Márkó rohamozza majd Danilovic kapuját. Eltiltottjuk nincs, sérültekről pedig nincs hírünk.

Feczkó Tamás most sem lesz ott a kispadon, ahogy Mirko Ivanovski sem, ezúttal is Pacsi Bálint irányít. Ami változás lehet a múlthéthez képest, hogy ezúttal Tabakovic sincs ott a keretben, ezért Hasani vagy akár Bacsa Patrik is kezdhet középcsatárként. Aktuális ellenfelünk rossz formában érkezik hozzánk, igaz, idegenben jobb statisztikájuk van, mint itthon. Mi viszont remek szériában vagyunk, az elmúlt öt bajnokinkból hármat is megnyertünk, kettőt idegenben, a két vereség alkalmával pedig biztató képet mutatott a csapatjáték. Az elmúlt öt, Fehérvár elleni meccsünkből hármat is mi nyertünk, azt hiszem, ma sem esélytelenül futunk ki a gyepre. 

Várható kezdőcsapatok:
Diósgyőr: Danilovic – Polgár, Karan, Tamás, Vági – Iszlai, Márkvárt – Shestakov, Rui Pedro, Prosser – Bacsa
Fehérvár: Kovácsik – Nego, Juhász, Musliu, Hangya – Pátkai, Nikolov – Petryak, Kovács, Milanov – Futács
A találkozó játékvezetője Berke Balázs lesz.

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK