Itt vagy most

Vállalható vereség – Diósgyőr-Fehérvár értékelő

Közel négyegyzer szurkoló előtt rendezték meg az OTP Bank Liga 15. fordulójának utolsó előtti találkozóját, amikor is a MOL Fehérvár együttesét fogadtuk. 

A mérkőzés elején igyekeztünk beszorítani ellenfelünket a kapujuk elé, már ekkor látható volt, hogy a felállt fehérvári védelmet nem lesz egyszerű áttörnünk, több beadással próbálkoztunk, ami a Juhász – Musliu tengely mellett halva született ötletnek tűnt. Viszonylag gyorsan, már az 5. percben vezetést szerzett a vendég csapat, egy szöglet utáni fejest még nagy bravúrral védeni tudott Danilovic, a kiütött labdájára azonban Stopira ért oda Bacsa elé bevetődve, és már hátrányban is voltunk. 

A félidő hátralévő részében bár próbálkoztunk, a felállt Vidi-védelem állta a sarat, igaz, a céltalan beadásaink nem tették túlzottan próbára a vendégeket. Egészen a félidő legvégéig, amikor is egy elrontott indítást követően Kovácsik Ádám rosszul jött ki a labdára, az Bacsához került, és mikor már mindenki azt hitte, hogy a csatár elrontotta a helyzetet így, hogy nem lőtt az üres kapura, harcosan betört a labdával két védő között, és a kapus mellett a hálóba gurított! 

Nem tartott sokáig az örömünk, Futács indítását vette át Kovács István, lerázta magáról Vágit és Polgárt, majd a kiszolgáltatott Danilovic mellett a kapuba passzolt.

A második félidő szinte ott folytatódott, ahol az első végződött,  továbbra is beadásokból próbáltunk megélni azzal a “különbséggel”, hogy újra futnunk kellett az eredmény után. A stáb az idő múlásával próbált változtatni, Prosser Dánielen nagyjából annyi támadás halt el, mint a többi játékosunkon összesen, mégis Hasanit kapták le elsőként, aki ma hiába szerepelt jobbszélsőként, két értékelhető megmozdulása is középről érkezett. Ha ez nem lett volna elég, harmadikként Rui Pedro is gyenge napot fogott ki, talán ennek a hármasnak a játékán múlott, hogy az Újpest elleni bajnokihoz hasonlóan most is kizárólag kontrákból tudtunk veszélyeztetni.

Bár a mérkőzés hajrájában egy elfutásból meglőtte harmadik gólját a Fehérvár, az igazsághoz hozzátartozik, hogy küzdött a csapat, Danilovic, Polgár, Márkvárt, Shestakov és Iszlai pedig ismét remek teljesítményt nyújtottak, utóbbi számomra a meccs embere volt. 

A lefújás után Kovács István is elismerte, hogy a második játékrészben jobbak voltunk, amivel ezúttal talán tényleg felesleges lenne vitatkozni. 

Nincs okunk szégyenkezni, sem sajnálkozni, ez a vereség a nyilvánvalóan egyenlőtlen feltételekre tekintettel előre kalkulálható volt, a ZTE-Paks páros nullázása miatt ráadásul megtartottuk 5 pontos előnyünket a már kieső csapatok előtt. 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK