Itt vagy most

Egy lövés, egy gól, három pont – Mezőkövesd-Diósgyőr értékelő

Farkasordító hidegben rendezték a legújabb borsodi rangadót. A kövesdi vendégjátékunktól az első percekben éppen azt kaptuk, amit előzetesen vártunk, a hazaiak támadtak, a 8. percig pedig szinte nem is volt nálunk a labda. Márkvárt és Shestakov hiánya meglátszódott, labdát tartani nem tudtunk, és széljátékunk sem volt. 

Az első játékrészben többnyire a védőink dolgoztak meg a pénzükért, de Szerencse-nevű kölcsönjátékosunk is be-besegített Tamáséknak. Polgár Kristóf hozta a -talán már mondhatjuk- szokásos remek teljesítményt, sokat is volt játékban, de ez Iszlaira, Rui Pedrora és Hasanira is igaz volt, még ha átütőerő nem is volt a támadásainkban. 

A második félidőre ez némileg változott, Polgár fejelte a gólvonalra Prosser szabadrúgását, de a kövesdi védők az utolsó pillanatban tisztáztak, majd a 70. percben Hasani zseniális megindulása után tudtunk egy veszélyes kontrát vezetni. A kövesdiek továbbra is többet birtokolták a labdát és támadtak, de abban a néhány helyzetben, ami előttünk adódott, sokkal nagyobb volt a gólveszély. 

A 90. percben aztán jött a meglepetés! A Mezőkövesd támadott, mi pedig gólt szereztünk! A csereként beállt Bacsa kaparta ki a gesztenyét Rui Pedronak, aki úgy tűnt, elrontja a helyzetet, majd egy csel után egy meglehetősen gyenge, de annál jobban helyezett lövést küldött a rövid sarokba, 0-1!

A hátralévő percekben már nem változott az eredmény, a hősies védekezésünknek, és szinte tökéletes helyzetkihasználásunknak köszönhetően hat év után nyerni tudtunk Mezőkövesden, 8 pontra eltávolodtunk a kiesőzónától, és a lehető legjobb előjelekkel várhatjuk a jövőheti évzárót, a Ferencváros ellen. 

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK