Itt vagy most

Nick Ross a kanadai válogatottban

Nagyon szép ajándék került a DVTK Jegesmedvék és egyúttal a magyar jégkorong karácsonyfája alá: először kapott meghívót a kanadai válogatottba olyan játékos, aki egy magyar csapat keretének tagja. Nick Ross a komoly hagyományokkal rendelkező Spengler Kupán szereplő Team Canada-t fogja majd erősíteni, mely az európai bajnokságok legjobb kanadai játékosaiból szervezett csapat.

Nagy megtiszteltetés mindez, amiért keményen megdolgozott. Hátvéd létére csapatunk egyik legponterősebb játékosa, 28 mérkőzésen szerzett 26 pontjával (5 gól, 21 assziszt), mellyel második a házi kanadai tabellán. Bízhatunk benne, hogy sérülése a múlté és a legjobb formáját tudja majd nyújtani, ahogy teszi azt nálunk meccsről-meccsre.

A Spengler Kupa a svájci Davos városában évente rendezett torna, melyet karácsony és szilveszter között rendeznek meg. Évről évre európai topcsapatok indulnak a megmérettetésen a kupáért, hiszen egy ilyen díj elhódítása minden csapat dicsőségfalának éke lehet. Az idén az alábbi hat együttes fog jégre lépni:

  1. HC Davos (NLA, a svájci 1. osztály tagja, jelenleg 4., házigazda, 15 alkalommal hódították el eddig a kupát),
  2. HC Ambri-Piotta (NLA, a svájci 1. osztály tagja, jelenleg 9., először vesz részt a tornán),
  3. HC Oceláři Třinec (a cseh Extraliga címvédője, másodszor szerepelnek)
  4. Szalavat Julajev Ufa (KHL topcsapatainak egyike, már kétszer jutottak döntőbe a Spengler Kupán),
  5. TPS Turku (Liiga, finn 1. osztály tagja, jelenleg utolsók a 15 csapatos bajnokságban),
  6. Team Canada (Európában játszó kanadaiak válogatottja, 15-szörös kupagyőztesek).

Igen elit társaságban szerepelhet tehát játékosunk, akinek szereplését akár élőben is nyomon követhetjük, mivel a tornát a Sport Tv közvetíti. Ezen felül a kupa hivatalos honlapján további információk és érdekességek érhetők el angol illetve német nyelven.

Sok sikert Nick!

Kép forrása: dvtk.eu

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK