Itt vagy most

Rivális kitekintő: Zalaegerszeg

Végre, Végre, Végre!

Már a sarkon vár minket a tavaszi szezonkezdet, már csak néhányat kell aludni és visszatérnek a bajnoki meccsek. Szokatlanul korai szezonkezdet vár ránk idén, úgyhogy nem árt készíteni a kesztyűket, meleg italokat a stadionokba vágyóknak. Mi egyenlőre csak a billentyűzeteket izzítjuk, hogy a tavasz folyamán is cikkekkel és további tartalmakkal lássunk el titeket.

Ennek szellemében ma a Zalaegerszeg kerül terítékre. Rég volt már Rivális kitekintő, viszont úgy gondoltuk érdemes utánajárni, hogy mi változott az ország másik végében pár hét alatt, amiről nem árt tudni, nehogy meglepetés érjen minket a nyitányon.

Egerszegen volt némi mozgolódás a játékoskeretben, amint beköszöntött a téli szünet, rögtön bejelentések láttak napvilágot. Ellenfelünk hivatalos csatornáján közhírré tétetett, hogy rögtön 4 játékossal is szerződést bont a klub (Úgy látszik szerencsére nem csak nálunk divat ingyen elengedni játékosokat). Lássuk is a névsort:

Kiss Máté kezdte a sort. Korábban jobbára a második vonalban vitézkedett csak a védekező középpályás, akiről nyáron még alapemberként számolt be a klub honlapja, most viszont a Győri ETO számolhat vele tovább.

A következő név lehet a legismertebb a felsorolásban, Devecseri Szilárd is elhagyta a csapatot. Nem költözött messzire, a szomszéd vár csapatával igyekszik elkerülni a kiesést, Szombathelyen várják az új feladatok a védőt.

A fiatal Hudák Martin is tovább állt a középpályáról, ő már picit messzebbre költözött, de úgy, mint elődei, a másodosztályban próbál szerencsét a Szeged csapatában.

A negyedik távozó Oleg Golodiuk, aki egyenlőre klub nélkül maradt.

Az érkezők oldalán is feltűnt néhány név, a légiósok száma nőtt a csapatban. Az erősítésnek szánt labdarúgók:

Ubochioma Meshack Izuchukwu egy fiatal játékos, akire egy teremtornán figyeltek fel a zalaiak. Egy újabb “remek” légiós az országban, aki játszani sem fog? Nehéz megmondani, viszont a lapok arról cikkeztek, hogy két éve a PSG vitte volna a játékost, csak épp a franciák átigazolási tilalom alá estek akkoriban…

Eric McWoods Észtországból tette át székhelyét Zalába, a fiatal támadó egy élvonalbeli középcsapatnál játszott. Csatárként számíthatnak rá, előző csapatában nagyjából 3 meccsenként talált be. (Megjegyzés: Itthon ez 1 teljes szezonban 10 gól fölötti mutató, amit legutóbb Miskolcon Ugrai tudott elérni. Előtte pedig Simon Attila. Nem most volt ugye?)

Stjepan Ostrek a szlovén kettőből érkezett a középpályára, a leírások alapján kiemelkedett az ottani mezőnyből. Kíváncsian várjuk, hogy az élvonalban mire lesz képes, bár ezt lehetőleg ne a szezonkezdeten mutassa meg.

A legfrissebb hír pedig Fanos Katelaris kölcsönvétele, aki a tavasz folyamán fogja a zalai együttest erősíteni. A 23 éves játékos már megmutathatta védekező képességeit a ciprusi válogatottban is.

Az ellenfél eddigi felkészüléséről annyi mondható el, hogy egy vállalható vereséggel kezdtek a horvát listavezető ellen, majd játszottak egy 3-3-as döntetlent a Mura csapatával. A találkozó érdekessége, hogy 3-0-ra vezettek a zalaiak 15 perccel a lefújás előtt, ezt követte egy összeomlás, aminek eredménye, hogy egyenlíteni tudott a vendégcsapat. Reméljük hasonló sikereket ér el a védelem a nyitányon is, miközben a támadók még formán kívül lesznek.

Kis érdekesség a végére: Eric McWoods bemutatkozása során a nagyszerű szurkolótáborra hivatkozott és boldog volt, hogy sikerült oda szerződnie. Eközben a szurkolók azon agonizálnak, hogy januárban még hideg van, túl korai a szezonkezdet és milyen rossz lenne meccsre menni.

+ Némi extra: Emlékezzünk vissza, hogy mi is történt az elmúlt 10 évben. 

Diósgyőr 2010: A klub ünnepli 100 éves fennállását, a csapat a szezon végén kiesik.

Szombathely 2019: A klub ünnepli 100 éves fennállását, a csapat a szezon végén kiesik.

Zalaegerszeg 2020: Csak szólunk, hogy idén 100 éves a Zala megyei együttes!

Az 1910.hu csapata kezdi elérni korlátait, ezért arra biztatunk, hogy lehetőségeidhez mérten támogass minket!

Szeretnénk még több, minőségibb tartalommal jelentkezni, melyek reményeink szerint elnyerik a tetszéseteket!

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK