Itt vagy most

Változatos fegyvertár

Hosszú évek óta szurkolói elvárás Diósgyőrben (és sok más helyen is), hogy a téli-nyári átigazolási időszakban úgy erősödjön az aktuális keret, hogy a kispadra is minőségi játékosok ülhessenek le. Ez természetesen nem csak a mérközések közbeni frissítést, de a meccsről meccsre való rotációt is nagyban segíti. 

Télen nem kevesebb, mint öt új játékos érkezett Diósgyőrbe, köztük három támadó(szellemű) labdarúgóval. A következőkben megpróbáljuk felvázolni, Feczkó Tamás és stábja hány féle formációban küldheti a gyepre őket.

Jobbszélső pozícióba manapság furcsa módon nehezebb potens játékost találni, mint a baloldalra, mi azonban, ha minden kötél szakad, akár négy embert is hadba küldhetünk itt: Serhiy Shestakov talán az egyik legnagyobb közönségkedvenccé nőtte ki magát, ha megtanulna beadni (amiben sokat fejlődött), talán már külföldön lenne, Florent Hasani ebben a pozícióban játszott, amikor gólkirály lett Koszovóban, de az egyik új érkező, Molnár Gábor is szóhoz juthat ezen a poszton. Sőt, ha egyszer felépül, akár Makrai Gábor is. 

Támadó középpályásként a már jól ismert Rui Pedro a stáb prioritása, ám Hasani gólveszélyessége, és a jobbszélen tobzódó lehetőségek miatt a portugál akár veszélyben is érezheti a helyét. A korábbiakban említett Molnár Gábor, illetve szintén egy új játékos, Kiss Tamás is szóhoz juthat Márkvárték előtt, közvetlenül a center mögött. Utóbbi mellett szólhat, hogy nagyon jól lő távolról, így akár Tajti Mátyás (nem túl veretes) örökségét is átveheti a felcsúti kölcsönjátékos. 

A támadósor bal oldalán a másik szélhez hasonlóan áll majd fenn a bőség zavara, két újonc, a kolumbiai José Cortés, Kiss Tamás, valamint a saját nevelésű Korbély Kristóf is szóhoz juthat itt. Mivel mindhárman más-más stílusúak, talán itt lesz a legérdekesebb látni, hogyan sakkozik majd a szakmai stáb.

Az egy szem csatár posztján jóval kisebb lesz a verseny, bár Molnár Gábor és Florent Hasani is pályára léphet a kilences pozíciójában, vélhetően az első két választást Mirko Ivanovski és Haris Tabakovic jelentik majd. 

Talán nem állunk távol az igazságtól, ha azt mondjuk, megfelelő felkészítés mellett több olyan formáció is összeállítható a fentebb felsorolt játékosokból, amely az ország bármely stadionjában gólveszélyes játékra lesz majd képes. 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK