Itt vagy most

Beharangozó: Diósgyőr – Kaposvár

Valamennyi edző a hosszútávú célokat firtató kérdésekre ugyanazt válaszolja: “Csak a következő meccsre koncentrálunk”. Ez néha igaz, néha nem, az azonban biztos, hogy amennyiben mi elég figyelmet fordítunk a szombati, Kaposvár elleni hazai bajnokira, akkora előnyhöz juthatunk a riválisokkal szemben, ami szerencsés esetben akár a szezon végéig is kitarthatna.

A korábbi csatár, Waltner Róbert (Disztl László rendelkezik pro licenccel, ezért több helyen őt tüntetik fel vezetőedzőként) által trenírozott csapat jelenleg az NB1 utolsó helyén szerénykedik 16-33-as gólaránnyal, ami a keretüket látva már a szezon elején is borítékolható volt. Az elmúlt öt fordulót tekintve is sereghajtók, egy győzelem, egy döntetlen és három vereség a mérlegük. Hasonlóan gyászosan szerepelnek idegenben, Kaposvártól távol egy győzelemmel és hét vereséggel, 4-15-ös gólkülönbséggel állnak. Legeredményesebb játékosuk az eddig 5 találatot jegyző Ádám Martin. 

A vendég kapuban a 34 esztendős Pogacsics Krisztián áll majd. Rutinos hálóőr, igaz, kevés állomáshelyén számított alapembernek. Megélt már ez kizárást Győrben, egy kiesést Balmazújvárosban, és ha kisebb csoda nem történik, ugyanez vár rá idén Kaposváron is. 

A védelem közepén a korábbi kövesdi és barcikai bekk, Hegedűs Dávid párja egy új érkező, a lett Igor Tarasovs lesz. Rájuk fért az erősítés, elvégre 17 bajnokin már 33 gólt kaptak, ami majdnem két kapott gólt meccsenként… A védelem szélein Vachtler Csaba és Fodor Marcell kezdhetnek majd. 

A középpályás védekezésért a Siófokról ingyen szerződtetett Nagy János, valamint Szakály Attila felelnek majd. A támadások szervezése Tarasovs mellett egy másik légiósra, a 22 éves ukrán Andrij Yakimovra hárul majd. Az ukrán elsőosztályú Deszna csapatától érkezett Kaposvárra, igaz, utolsó évében ott is csak 4 meccsen számítottak rá. Az NB1-ben még nem jegyez gólt.

A legkiemelkedőbb csapatrészt a vendégek támadótriója adja majd, Csiki Norbert korábban szinte a fél NB1 figyelmét felkeltette, mielőtt Thaiföldre igazolt, a sárga lapos eltiltásából visszatérő Ádám Martin a házi gólkirály, Nagy Richárd pedig az előző két bajnokin betalált, előbb a Debrecen, majd a Puskás Akadémia kapujába. 

Talán nem túlzok ha azt állítom, három “diósgyőri átok” sújt minket hosszú szezonok óta: a gyenge idegenbeli teljesítmény, a gyenge tavaszi teljesítmény, és a szinte kivétel nélkül elveszített “sorsdöntő meccsek”. Szombaton éppen egy ilyen jelentőséggel bíró bajnoki következik, ugyanis velünk egyidőben Paks – ZTE meccset is rendeznek, így egy esetleges győzelemmel akár 8 pontra is eltávolodhatnánk a kiesőzónától. 
Iszlai Bence eltiltása lejárt, azonban Vági András jó teljesítménye, és a győztes csapaton ne változtass-elv padra száműzheti az eddig meglepően hasznosan játszó ex-szombathelyi szűrőt. 

Várható kezdőcsapatok:
Diósgyőr: Danilovic – Shestakov, Polgár, Brkovic, Tamás – Vági, Márkvárt – Hasani, Rui Pedro, Kiss – Ivanovski
Kaposvár: Pogacsics – Vachtler, Hegedűs, Tarasovs, Fodor – Nagy J., Yakimov, Szakály – Nagy R., Ádám, Csiki

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK