Itt vagy most

Beharangozó: Puskás Akadémia – Diósgyőr

Negyedik vagy ötödik hely, az itt a kérdés! Meglepő módon nem a fél országot hülyére verő női csapatról, vagy a Jegesmedvékről beszélünk a kérdés kapcsán, végre-valahára a férfi focicsapat indult el felfelé a tabellán olyan ütemben, hogy talán indokoltabb már előre, mintsem hátrafelé tekintgetni!

Aktuális ellenfelünk Hornyák Zsolt felcsúti csapata lesz, akik az előző öt bajnokijukból egyet sem tudtak megnyerni, a Zalaegerszegtől otthon kikaptak, emellett pedig négy döntetlent is játszottak, ezeken 4-5-ös gólaránnyal. Viszonylag meglepő, hogy idegenben jóval hatékonyabbak (4-4-1) mint hazai pályán (3-2-4). Csak a miheztartás végett, mi idegenben több pontot szereztünk (12), mint a felcsútiak otthon (11). Érdekesség, hogy a legtöbb döntetlent, szám szerint hatot összehozó gárda fogadja a legkevesebb iksszel rendelkezőt, nekünk ugyanis még csak egy bajnokinkon volt pontosztozkodás. A PAFC házi gólkirálya a hétgólos Gyurcsó Ádám.

A hazai kapuban a korábbi MTK hálóőr, Hegedűs Lajos áll majd. Többek között az ő megbízható teljesítményének köszönhetjük, hogy megkaptuk Branislav Danilovicot, szóval nagyjából eddig örülhettünk a felcsúti kapus jó játékának. Huszonegy gólt kapott szerda estig.

Előtte a védelem szélein egy ellentétes páros játszik majd, Szolnoki Roland korábbi magyar bajnok, válogatott kerettag többéves NB1-es rutinnal, a másik szélen Deutsch László, a háta mögött összesen két magyar elsőosztályú mérkőzéssel. Ők minden bizonnyal a Kamen HadzhievThomas Meissner, bulgár-német párost fogják közre. Az ő alternatívájuk lett volna Hegedűs János, ha Felcsúton építenének fiatal, tehetséges magyarokra, futottak még-kategóriájú külföldiek helyett. Így viszont nyártól kapunk egy egészen jó magyar bekket.

A középpálya védekező-részében a cseh másodosztályú Jihlavától (Augusto Batioja, az ecuadori vipera csapatától) szerződtetett 23 éves Jozef Urblík, valamint az ukrán Artem Favorov kezdhet. Favorov kapcsán érdemes megemlíteni, hogy attól a Desznától érkezett Magyarországra, ahonnan a kaposvári hentes is, Yakimiv, aki vadállatként mozgott a pályán szombaton. “Szerencsénkre” csak Shestakov sérült le az ő jóvoltából… 
A támadásokat középről Josip Knezevic támogatja majd, aki az évek során az NB1 egyik legjobb légiósává nőtte ki magát, idén két bajnoki gólt jegyez.

A két szélső a korábban házi gólkirályként említett Gyurcsó Ádám, valamint a 26 éves, egykor nagy tehetségként emlegetett holland, Luciano Slagveer lesznek. Előbbit nem kell bemutatnunk, utóbbinak volt hat éve egy 12 gólos szezonja Hollandiában, a Heerenveen csapatában.

A középcsatár a végtelenül szerény keresztnevű Gol-Gol Mebrahtu lesz. A 29 esztendős új-zélandi támadó nevében zseniális módon kétszer annyi gól van, mint amennyit eddig szerzett az NB1-ben. Remélhetőleg szerda este sem sikerül döntetlenre hoznia külön meccsét az otthoni anyakönyvvezetőjével.

Feczkó Tamás helyrerázta a csapat védekezését, szorgalmasan építgetjük a támadásainkat, használjuk ki a rögzített helyzeteinket. Ennek köszönhetően 8 pontra távolodtunk a kieső zónától, és egészen az 5. helyig kúsztunk fel. Mivel a felcsútiak éppen előttünk állnak két ponttal, szerda este egy igazi rangadót láthat az a pár ember, aki kilátogat a Pancho Arénába. Múlt szombaton jó eséllyel tartalékolni is tudtunk erre a bajnokira, valamint egyre stabilabban teljesítünk idegenben is, így biztos, hogy izgalmas 90 perc elé nézünk, kifejezetten jó esélyekkel! 

Várható kezdőcsapatok:
Puskás Akadémia: Hegedűs – Szolnoki, Meissner, Hadzhiev, Deutsch – Urblík, Favorov – Gyurcsó, Knezevic, Slagveer – Mebrahtu
Diósgyőr: Danilovic – Vági, Polgár, Brkovic, Tamás – Márkvárt, Iszlai – Hasani, Rui Pedro, Kiss – Ivanovski

Ez történt legutóbb:

 

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK