Itt vagy most

Beharangozó: Diósgyőr – Debrecen

Ha vennénk egy nagy mérleget, és beletennék a holnapi esélyeinkre vonatkozó érveket és ellenérveket, jó eséllyel állna egyensúlyba. Mellettünk szólhat a hazai pálya, a jó formánk, a sok debreceni sérült, ellenünk pedig Vitelki Zoltán személye, az ünnepi mérkőzéseken mutatott gyenge játék, vagy a Loki elleni hagyományosan rossz teljesítményünk. 

Vitya együttese elvesztette a tavaszra két belső középpályását, Tőzsér Dánielt és Haris Attilát, a többiek között viszont elvétve találni tapasztalt játékosokat.

Az elmúlt öt bajnokijukból mindössze egyet tudtak megnyerni, egyet elvesztettek, háromszor pontosztozkodás lett a meccsek vége. Idegenben nagyjából úgy teljesítenek, ahogy mi tettük évtizedeken át, két győzelem, egy döntetlen, öt vereség a mérlegük, gólarányuk Debrecenen kívül 10-15. Házi gólkirályuk az eddig hat találatot jegyző Szécsi Márk. 

A vendégek kapujában a 33 éves szlovák, Tomas Kosicky áll majd. Képes bravúrókra, ám vonalkapus, ami akár a javunkra is válhat figyelembe véve, hogy a védőink az utóbbi időben fejjel különösen veszélyesek voltak (2 bajnokin három gól). 

A védelem közepén az Újpesttől szerződtetett Pávkovics Bence, valamint Kinyik Ákos játszanak. A debreceniek szerint ez a páros jelenleg a legjobb védő duó amit Vitelki pályára küldhet. Ha visszaemlékezünk a csúcsformában lévő Brkovic – Mészáros bekk sorra, megállapíthatjuk, hogy a debreceniek sincsenek elkényeztetve az utóbbi években. Őket a szélekről a Bényei Balázst eltiltása után jól helyettesítő Yuriy Habovda, valamint Ferenczi János segítik majd. Habovda két hete érkezett a Cívisvárosba, és arról lehet ismerős, hogy az elmúlt két évben bárhová szerződött, az a csapat kiesett az NB1-ből, Ferenczi pedig egy az egyben azt a szerepet tölti be Hajdú-Bihar megyében, mint nálunk Tamás Márk. 

A középpályán a már korábban említett okokból minden bizonnyal ezúttal is Kusnyír Erik, valamint Csősz Richárd kezd majd. Húsz és huszonkét évesek, előbbi korábban hátvédet játszott, a hiányzók miatt már box to box középpályás, a balszélen Varga Kevinnel, a jobbon a Tőzsér hiányában csapatkapitányi karszalagot megöröklő Bódi Ádámmal kiegészítve. 

Debrecenben még dívik a kétcsatáros játék, Szécsi Márk párja a nigériai Tunde Adeniji lehet, aki már öt gólos, akárcsak a sérüléséből visszatérő honfitársa, Haruna Garba. 

Hittük volna valaha is, hogy egy olyan diósgyőri ikon, mint Vitelki Zoltán NB1-es mérkőzésen irányít majd a Stadionunkban, a vendég kispadon? Biztosak lehetünk benne, hogy kihasználja borsodi tapasztalatát, és extra motivációval érkezik haza. Az sem feltétlenül szól mellettünk, hogy a 110. születésnapunkat ünnepeljük, és az ilyen alkalmak szinte minden esetben rosszul sülnek el. Azt azonban kár lenne tagadni, hogy a játékunk képe egyre jobb, és hosszú évek óta most először mondhatjuk elfogulatlanul, hogy erősebb kerettel bírunk, mint a DVSC. Ezt már “csak” a pályán kell bebizonyítanunk szombaton. Tamás Márk öt sárga lapos, kérdés, az új igazolás, Memolla van e már olyan állapotban, hogy kezdőként fusson ki a gyepre, vagy a stábnak más megoldást kell találnia a balbekk pozíciójára.

Várható kezdőcsapatok: 
Diósgyőr: Danilovic – Vági, Polgár, Brkovic, Memolla – Márkvárt, Iszlai – Hasani, Rui Pedro, Kiss – Tabakovic
Debrecen: Kosicky – Habovda, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Bódi, Csősz, Kusnyír, Varga – Szécsi, Adeniji

Ez történt legutóbb:

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK