Itt vagy most

Átigazolási hírmorzsák – Közeleg a zárás

Az év elején jelentkeztünk egy rövid áttekintéssel, melyben összefoglaltuk, hogy milyen igazolások történtek az újév környékén. Akkor már előrevetítettük, hogy tervezzük folytatni ismertetőnket a témában, hiszen a február 15.-i határidő előtt mindig megélénkül az átigazolási piac és elég témát szolgáltat egy újabb ismertetéshez.

Még mielőtt komolyabban belemennénk a történésekbe, nézzük meg hogyan állnak a DVTK Jegesmedvék a válogatott szünetet követően. Nemrég egy héten belül komolyabb mozgások zajlottak a csapatnál: Mathieu Tousignant a Nottingham Panthersbe, a brit élvonalban, míg Jesse Dudas a cseh extraligás HC Vitkovicébe távozott. Érkezett viszont, előbb próbajátékra aztán véglegesen, Radim Valchar, majd Kevin Wehrs, aki a német másodosztályból tette át székhelyét Miskolcra. Jelen pillanatban a keretünket két kapus, nyolc hátvéd és tizenhat csatár alkotja, melyből négy csatárunk még az utánpótlás csapatokban is szerepelhet. A szükséges létszám adott, kérdés, hogy a vezetőség hajlik-e egy last-minute üzletet nyélbe ütni, amivel némileg növelnék a keret mélységét. A lehetőségek elég korlátozottak, ugyanis csak hazai játékos jöhet szóba, mivel a légióskeretünk teljes. Ezt bővebben fejtegetni azonban nem érdemes, akinek ez a feladata, majd megteszi helyettünk. A lényeg, hogy tagjai legyünk a legjobb nyolc csapatnak a rájátszásban azzal kerettel, melyet a szakvezetés és a pályán elért eredmények arra érdemesnek találnak.

A következőkben összegyűjtöttem a mi szempontunkból érdekesebb történéseket, melyeket néhol kiegészítve némi plusz információval, hogy jobban összeálljon a kép az adott igazolás kapcsán.

A MAC Újbudával kapcsolatban elsőre úgy tűnhet, hogy elengedték a bajnokságot. Legeredményesebb támadójuk és védőjük ugyanis távozott a csapattól, miközben minden pontra szükségük lenne a középszakaszra. Chris Langkow 40 meccsen 40 pontot szerzett, ám a cseh élvonalból a HC Litvinov hívta, így nem gördítettek akadályt távozása elé. Patrick McNally hátvéd létére két góllal és harminc gólpasszal segítette csapatát 44 mérkőzésen, ám úgy érezték, hogy védőmunkája nem megfelelő, ezért ő riválisunkhoz, a HK Nitrához igazolt. A csapat ezzel jelentősen gyengült, így náluk az lenne meglepőbb, ha senki nem érkezne a következő néhány napban.

Egyik legnagyobb ellenfelünk a rájátszásért folyó küzdelemben a Nagymihály (HK Michalovce) lehet. Jelenleg egy ponttal előznek minket, így ők a nyolcadik, mi pedig a kilencedik helyet foglaljuk el a tabellán. Ennek ellenére az utóbbi időben mindössze egy játékossal erősítettek, a kanadai támadó Zack Phillips az ECHL-es Rapid City Rush-től érkezett. Érdekesség, hogy a 2018/2019-es szezont Fehérváron töltötte, ahol 57 alkalommal lépett jégre.

Az Érsekújvár (HC Nová Zámky) igyekezett olyan játékosokat összegyűjteni, akik csapatukban létszám fölöttivé váltak, viszont segítségére lehetnek az újvári playoff törekvéseknek. Ennek keretében érkezett a Besztercebányától a támadó Timotej Sille, valamint a Poprádtól a szlovén hátvéd, Aleksandar Magovac. Ezen felül tegnap jelentették be, hogy szerződtették a Brassóból érkező szintén védő Samuel Labrecque-t.

Gyetva (HC Detva) érzékeny veszteséget volt kénytelen elszenvedni, mikor is az egyik legjobb támadójukat a cseh extraligás Vitkovice kívánta leigazolni. A cseh klubok szinte kedvükre válogathattak a piacon, hiszen általában a játékosok szerződésében benne van, hogy egy magasabban jegyzett bajnokságból történő megkeresés esetén el kell őket engedni. Így történt, hogy Peter Sisovsky, aki pont/meccs átlag felett teljesített Gyetván, a Jesse Dudast is leigazoló HC Vitkovice játékosa lett. Ezután két orosszal erősítették meg a keretüket: Liptószentmiklósról elhozták a kapus Alexander Zalivint, valamint Nagymihályról Jevgenyij Mons-t.

Az elmúlt időszak legérdekesebb manőverei a Liptószentmiklóshoz (HK 32 Liptovsky Mikulás) kapcsolódnak, akik konkrétan kiárusítást tartottak. A bajnokság utolsó helyezettje valószínű hosszabb távon igyekszik gondolkodni és tervezni, így lehetőséget adtak mindenkinek, aki szeretne sikereket elérni. Először kölcsönadták a csapatkapitányt, Martin Kriska-t a Besztercebányának, majd két nappal ezelőtt öt játékost is útnak engedtek. A korábban említett Alexander Zalivinen felül távozott Marcel Petran és Mário Kurali (mindketten a Zólyomba), illetve a Huna testvérek, Richard és Robert Huna pedig Poprádra mentek.

Mint látható, majdnem minden csapat igyekszik az utolsó napokban is megragadni a lehetőséget és erősíteni a keretükön, bár a mezőny második fele aktívabb. Az alsóházban a rájátszásért, a felsőházban a minél kedvezőbb pozíciókért megy most küzdelem, hiszen nemsokára kezdődik a szezon leginkább várt része. Az átigazolási határidőig hátralévő három napban történhetnek még érdekes váltások és váratlan fordulatok. Ezekről, főleg ha minket is érintenek, igyekszünk minél részletesebben beszámolni.

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK