Itt vagy most

Beharangozó: Diósgyőr – Paks

Diósgyőrben paradox módon nem jó jel az, ha a hétvégi bajnokira fordulva már-már túl sok a jó jel. Nagyjából most is ez a helyzet.

A Paks együttesét Tomiszlav Szivics tavalyi menesztése óta Osztermájer Gábor irányítja, ám régen álltak annyira gyenge lábakon, mint az idei szezonban: Bödéék mindössze a 10. helyen állnak, egyetlen szerencséjük, hogy az elmúlt öt bajnokin viszonylag jó formát mutattak, három győzelemmel és két vereséggel. Idegenben 3-1-6 a mérlegük, 13-18-as gólaránnyal. 

A gondok ott kezdődnek az Atomvárosban, hogy a házi góllövőlistájuk első négy helyezettjéből három is hiányozni fog szombaton, a hatgólos Könyves Norbertet három meccsre tiltották el, a négy találatot jegyző Böde Dánielt egyre, a kétgólos Remili Mohamed pedig télen eligazolt Tolna-megyéből. 

A vendégek kapujában a 24 éves Fradi nevelés, Rácz Gergő kezd majd. Közvetlenül előtte az MTK-ból ismerős Kelemen Dávid, valamint korábbi szélsőnk, Szélpál Tamás öccse, Szélpál Norbert kezd majd. Őket a szélekről az utánpótlás válogatott Osváth Attila, valamint a válogatott kerettag Szabó János támogat majd. Ez az egység már 35 gólt kapott, ami a sereghajtó Kaposvár után a második legtöbb a magyar mezőnyben. 

A hiányzó támadók miatt a vendégek jó eséllyel próbálják majd feltölteni a középpályát, ahol a védekezésért elsősorban az ex-újpesti Balogh Balázs, illetve Kecskés Tamás felelnek majd. Előttük a sokszor alattomos eszközökhöz nyúló Szakály Dénes, illetve a Kövesdre eladott, majd onnan Paksra visszakerülő Bertus Lajos feladata lesz a támadások vezetése. 

A befejezések két csere-támadóra, az eddig ötgólos Hahn Jánosra, valamint a szintén Kövesdről kölcsön kapott Sajbán Mátéra hárulnak majd. Sajbán az egyik legtehetségesebb fiatal támadó, bár ez a páros közel sem képes akkora nyomást helyezni a védelmekre, mint a szombaton hiányzó Könyves – Böde duó. 

Furcsa ilyet kijelenteni, de a Debrecen elleni vereség a tábor nagy részét váratlanul érte. A korai gól, a sok kidolgozott helyzet, összességében a mezőnyfölény nem ezt az eredményt vetítette előre, de figyelembe véve, hogy továbbra is 8 pont az előnyünk a már kieső Zalaegerszeg előtt, felesleges lenne kongatni a vészharangokat. Találtunk egy új balbekket, ráadásul Shestakov és Polgár is jó eséllyel visszatérhetnek, így a várható legerősebb kezdőnkkel fogadhatjuk a több sebből vérző paksiakat, hogy tapadjunk a középmezőnyben tanyázó Felcsút – Kispest – Debrecen trióra. 

Várható kezdőcsapatok:
Diósgyőr: Danilovic – Shestakov, Brkovic, Karan, Memolla – Márkvárt, Iszlai – Hasani, Molnár, Kiss – Ivanovski
Paks: Rácz – Osváth, Szélpál, Kelemen, Szabó –  Szakály, Kecskés, Balogh, Bertus – Sajbán, Hahn

Ez történt legutóbb:

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK