Itt vagy most

Illedelmes vendégek: Diósgyőr-Paks értékelő

A múlt héten elszenvedett fájó vereség után új nap virradt, újra itthon mutathatta meg a csapat, hogy nem szabad őket leírni egyetlen eredmény után, csupán arra volt jó az előző forduló, hogy mindenkit a földön tartson. A vendég paksiak két kulcsjátékosuk nélkül érkeztek ide, tehát minden adott volt egy jó eredmény eléréséhez. De mi történt a pályán?

Elszántság, ahogy azt kell

A csapaton már az első percben lehetett látni, hogy motiváltan léptek pályára, ahogyan azt a közönség általában el is várná. Kezdetben megharcoltunk minden labdáért, jó volt látni, hogy nincs elveszett labda. Kiss Tamás ennek köszönhetően kevés hiányzott hozzá, hogy labdát is szerezzen ígéretes helyzetben. A kezdeti időszak nem volt helyzetekben gazdag, de ennek ellenére érződött, hogy mi szeretnénk dominálni. Az első ígéretes lehetőséget Márkvárt tévesztette el, szabadrúgása a kapu mellé szállt, ha nem is sokkal.

A bíró sporttárs némi reflektorfényre vágyott

Elvégre 5 perc hírnév mindenkinek jár. A meccs már éppen kezdett küzdelmes mezőnyjátékba fulladni, amikor a játékvezetők úgy gondolták, hogy kicsit reflektorfénybe kerülnek…
A csapat támadását hiába állította meg az egyik paksi játékos jól láthatóan felkarral a saját büntetőterületén belül, a síp néma maradt. Össznépi felháborodást keltve a stadionban. Úgy tűnik, hogy az MLSZ-nél amikor a fiókot kinyitották, akkor a legélesebb kést nem sikerült elővenni…

Meghúztuk a váratlant

A félidő közepére azért csak sikerült közeledni ahhoz az állásponthoz, hogy ez egy egygólos hajtós meccsként fog zárulni, a kapusoknak nem volt túl sok dolga pár kirúgáson kívül. Erre a Kiss Tamás – Mirko Ivanovski duó cáfolt rá úgy 2 percen belül. Tamás a szélen kapott labdát, ellenfelét egy remek csellel verte meg, az alapvonalról visszalőtt labdáját pedig Ivanovski pofozta a kapuba! 1-0! Az elmúlt időszakban, amikor a kiesés ellen menekültünk, akkor éppen ezek a váratlan megmozdulásokból nem láttunk egyet sem, amivel most Kiss elküldte gyufáért védőjét.

Biztosnak tűnő előny és gyenge fellángolás

Ez felébresztette a Paksot is eddigi álmából, rögtön megpróbáltak visszavágni, de a kijátszott helyzetük végén cél tévesztett a lövés. Egyszeri fellángolásnak tűnt ez, amolyan pünkösdi királyságnak. A következő percekben bebizonyosodott, hogy a vendégek nem tudnak mit kezdeni velünk. A támadások Böde és Könyves hiányában elég tanácstalanul indultak, a kapunkig pedig el sem jutottak. Így biztosnak tűnő előnnyel vonulhattunk a félidei taktikai megbeszélésre az öltözőbe.

Már megint a bunkerfoci. Nem korai még ez?

A fordulást követően talán kicsit feleslegesen is, de kicsit mélyebben védekeztünk, mint ahogy szoktunk, a jól bevált kontrákra rendezkedtünk be. Ennek ellenére pár perc elteltével pontrúgás után duplázhattuk volna meg az előnyt. A beadott labdára Rácz rosszul mozdult ki, a fölötte átfejelt labda pedig gólba tartott. A spori pedig úgy látta, hogy a paksi védő a gólvonalról rúgta a felső lécre a labdát, ahonnan az kifelé pattant…
A véleményes döntés erősen megkérdőjelezhető a fizika törvényeinek szem előtt tartása mellett, de már megszokhattuk, hogy nálunk minden másképp megy…

Hiba az erőben, meglepő vendégtámadások

Lényegében régen eldőlhetett volna az összecsapás, ennek ellenére a Paks még mindig meccsben volt. Ezt érezhették is némiképp a vendégek, mert ebben a periódusban tőlük meglepő módon kissé beszorítottak minket a kapunk elé. Ha pedig ezt mi hagytuk szándékosan, akkor egy gólos előnynél talán túlzottan bátor játék is…
Nem sok kellett hozzá, hogy erre rá is fázzunk, az egyik paksi szöglet után szükség volt Danilovic bravúrjára. Láthatóan meg is lepte a csapatot, hogy a Paks támadni is tud, ha akar, ezzel azért okoztak némi zavart a fejekben a vendégek.

Felpörgették az eseményeket a cserejátékosok

Idővel azért Feczkó Tamásnak sikerült ébresztőt fújni, kezdtünk visszajönni a meccsbe. Ennek a mezőnyjáték javulása mellett hangot is adtak a fiúk pár lövéssel, amik nem voltak rossz kísérletek. Pontosságban van még ugyan hová fejlődni, de egyre több támadást sikerült végigvezetni. 

Így duplázd meg előnyödet!

Emellett persze a biztos védekezés és a kontrák építése volt továbbra is a fő cél, ami kifizetődő vállalásnak bizonyult. A Paks egyre elkeseredettebben próbált jönni előre, ami miatt a védelem is elöl ragadt. Ezt kihasználva Kiss kapott remek indítást, majd a kapu előterébe érve egy önzetlen megoldást választott. A paksi védő mellett Hasanihoz továbbított, aki szemtől szemben állva a kapussal nem hibázott! 2-0!

Diósgyőri villanások

A következő percekben tulajdonképpen ki is végezhettük volna a Paksot. A gólt követő támadásnál Tabakovicról feledkeztek el vendégeink, aki ugyan a kapus mellett elgurította a labdát, de egy védő lába az utolsó pillanatban útban volt, az ismétlést Kiss elvétette. Még eszmélni sem volt idő, mikor Hasani léphetett ki, de tekerése a kapu felett szállt el. Tulajdonképpen már számtalanszor nem hogy a meccs végére tehettünk volna pontot, de az i-re is szinte már kört rajzolhattunk volna.

Végjáték

Az utolsó percekre a Paks beletörődött abba, ha nagyon próbálnak szépíteni, akkor bizony hátul sebezhetőek lesznek és nagy pofonba szaladnak bele. Jó tanulóként hamar megtanulták a leckét, hogy itt ma ez már elúszott meccs. Mi pedig annyira már nem forszíroztuk az ész nélküli támadásépítést, így a meccs végére kicsit ugyan leült a találkozó, de ezzel a sikerrel összességében elégedettek lehetünk.

Az 1910.hu csapata kezdi elérni korlátait, ezért arra biztatunk, hogy lehetőségeidhez mérten támogass minket!

Szeretnénk még több, minőségibb tartalommal jelentkezni, melyek reményeink szerint elnyerik a tetszéseteket!

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK