Itt vagy most

Átigazolási hírmorzsák – Lépéskényszerben

Ahogy az átigazolásokról szóló minisorozatunk előző részében említettük, amennyiben bármilyen fontos változás történik a ligában, főleg olyan, ami minket is érint, arról amint tudunk, be fogunk számolni. Ebben a cikkben az elmúlt időszak (február 12-18.) történéseit gyűjtöttük össze.

Kezdjük az elején a legfontosabbal, a DVTK Jegesmedvék híreivel. Február 17-én jelent meg a klub honlapján, hogy két fiatal játékossal erősítjük meg keretünket. A Schiller-Vasas HC-tól érkezik a szezon végéig kölcsönbe az U20-as válogatott meghatározó játékosa, Páterka Bence. Első felnőtt szezonját töltötte a káposztásmegyeri csapatnál, ahol 41 alkalommal lépett jégre és 12 pontot (7 G, 5 A) szerzett. A másik igazolás “régi-új” kapusunk, Kiss Bence. Az idényben a Hokiklub Budapest kapuját őrizte 34 mérkőzésen és valamivel 90% felett védett.

Ahogy várható volt, az utolsó pillanatokban egy új védőről számolt be a MAC Újbuda közösségi oldala. Fehérvárról szerződtették a kanadai Dylan Buseniust, aki a több jégidő reményében érkezett Budapestre.

A Nagymihály (HK Michalovce) újabb erősítést jelentett be: megszerezték az idény végéig kölcsönbe a Zólyomtól Andreas Strauch-ot, aki az idén már másodszor vált klubot. Ősszel a Poprádban kezdte, majd Zólyomban folytatta, végül a nagymihályi csapatban fogja befejezni a szezont. Klubjaiban eddig 43-szor lépett jégre és 18 pontot (6 G, 12 A) hozott össze. Ezzel párhuzamosan Tomás Hricina elhagyta Nagymihályt és a Besztercebányában folytatja pályafutását.

Az Érsekújvártól (HC Nové Zámky) tegnap távozott egyik legjobbja, a 39 találkozón 39 pontot  (22 G, 17 A) szerző Vaclav Stupka és a Besztercebányában folytatja karrierjét.

Kassa (HC Kosice) két napja igen impresszív bejelentést tett: megszerezték a 34 éves orosz szélsőt, Gyenyisz Parsint, aki a KHL-es Metallurg Magnyitogorszk csapatától érkezik a ligába. Pályafutását végig hazájában töltötte, ahol 216 orosz bajnoki, valamint 605 KHL-mérkőzést játszott.

Ami volt a Liptószentmiklós egy héttel ezelőtt, az a napokban a Gyetva (HC Detva) együttese lett. Komoly kiárusítást tartottak, legeredményesebb játékosaikat sorra elvitték. Peter Zuzin, Ján Sykora, Roman Petrík és Jakub Zilka egyaránt Zólyomban kötöttek ki, míg Martin Chovan Poprádra szerződött. A Zuzin-Sykora-Sisovsky trió a csapat első és legveszélyesebb támadósora volt, ám már mindannyian máshol kamatoztathatják erényeiket. (Peter Sisovsky a HC Vitkovicébe igazolt január elején) Az üzlettel egyértelműen a zólyomiak jártak jobban, meglátjuk, hogy milyen szerepet szánnak az újaknak.

A felsőház csapatai az utóbbi napokban igyekeztek még egy utolsó ráncfelvarrást ejteni: ki további mélységet adott a keretének, mint a Zólyom, ki egy-egy ütős igazolással próbált még minőséget csatasorba állítani, mint a Kassa. A hamarosan induló középszakasz lesz az első kemény próbája a csapatoknak, ahol bizonyíthatják, ki tudott ütősebb gárdát összerakni.

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK