Itt vagy most

Helyzetértékelés

Alighogy véget ért a Tipsport Liga 2019/2020-as kiírásának alapszakasza, máris jön a következő nagy feladat – kezdődik a középszakasz. A következőkben visszatekintünk egy kicsit, hogyan teljesített a csapat, majd felvázoljuk mi várható a következő hetekben.

Felemás időszakon van túl a csapat. Az alapszakasz bővelkedett szép sikerekben, élvezetes, jó meccsekben, de megestek fájó kudarcok is, melyek hol magányos vereségekként, hol pedig hosszabb-rövidebb hullámvölgyekként jelentkeztek. Akárcsak tavaly, most is a középmezőnyben zártunk, viszont teljesen másképpen alakultak az eredmények. Míg akkor a szezon eleje indult nehezen, majd onnan kapaszkodtunk fel, idén nagyon jól rajtoltunk, ám a gyengébb periódusok során leereszkedtünk a jelenlegi helyünkre. Sokféleképpen értékelhetjük az elmúlt 48 találkozót – nézhetjük a dolog érzelmi oldalát, bújhatjuk a statisztikákat vagy akár láthatunk nemlétező mintákat a történések mögött, a lényeg nem változik. A pályán nyújtott teljesítmény alapján a középszakasz tíz mérkőzésén át vezet az út a szezon előtt kijelölt cél felé, a rájátszás eléréséhez.

Első visszaemlékezésre úgy tűnhet, hogy általában a felsőház csapatai ellen ment jobban a játék, hiszen legyőztük többször a Kassa vagy a Slovan csapatát is. Ha kicsit tüzetesebben utánanézünk, akkor a kép ennél sokkal árnyaltabb. Aktuális alsóházi ellenfeleink közül “csak” a MAC-Gyetva párost kiállthatjuk ki mumusnak, azonban mindkét csapat kerete változott – fontos játékosok távoztak, melyeket egy cikksorozatban foglaltunk össze (1. rész, 2. rész, 3. rész) -, így az esélyek is változtak, reméljük a javunkra. A legjobban az utolsó helyezett Liptószentmiklós ellen szerepeltünk, őket mindannyiszor felülmúltuk, utána pedig a Nagymihály és az Érsekújvárral szemben ment az átlagosnál jobban a játék. Még fontos megemlíteni, hogy a Nyitrával nagyon szoros meccseket játszottunk, így ezt a jó szokásunkat minden bizonnyal megőrizzük.

*A november 15.-i Gyetva elleni találkozó egy játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt 5-0-val a javunkra lett írva

*A november 15.-i Gyetva elleni találkozó egy játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt 5-0-val a javunkra lett írva

A középszakaszt az eddig megszerzett pontokkal fogjuk kezdeni, így az éven nem kap senki bónuszpontokat a korábbi szereplése alapján. Az alsóházban az alapszakasz 7-12. helyezettjei játszanak egymással kétszer – otthon és idegenben – és az így szerzett pontokkal kialakul egy végleges sorrend. A hat csapatból a legjobb kettő csatlakozhat a rájátszáshoz. (Megjegyzés: A felsőház hat csapata automatikusan részvevője a rájátszásnak.) A kiindulási állapot a következő:

Az alsóház állása a középszakasz kezdetén
(Az oszlopok jelentése sorrendben – lejátszott mérkőzések száma, győzelmek, győzelmek hosszabbítás után, vereségek hosszabbítás után, vereségek, gólkülönbség, pontok száma)

Innen kell tehát kiharcolni a továbbjutást, ami nem lesz könnyű feladat, de minden esélyünk megvan rá. Amennyiben a hiányzók fokozatosan visszatérnek, és abban biztosak lehetünk, hogy az első adandó alkalommal jégen lesznek, úgy csak magunkon fog múlni, hogy összejön-e a bekerülés a legjobb nyolc csapat közé. 

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK