Itt vagy most

Beharangozó: Budapest Honvéd – Diósgyőr

Ha idegenbeli meccs, akkor diósgyőri pontszerzés? A korábbi “hagyományainkkal” ellentétben immár hat bajnoki óta tart veretlenségi sorozatunk Miskolctól távol, így paradox módon talán jobb is, hogy nem hazai pályán kell megvívnunk a szombati hatpontos rangadót.

Kispesten abban reménykedtek, ha Marco Rossi után találnak egy új, kopasz olasz vezetőedzőt, újra esélyük lesz a bajnoki címre. Tévedtek, sőt, még a dobogó sem feltétlenül lehet reális céljuk, a negyedik, jó eséllyel Európa Ligát érő helyre azonban még odaérhetnek. Ehhez azonban nekünk is lesz egy-két szavunk.

Vendéglátóink hasonlóan teljesítenek, mint mi, a tabellán egy hellyel és 3 ponttal állnak előttünk, az elmúlt öt bajnokijukon viszont ugyanolyan mérleggel bírunk, 2-2-1-el, viszont mi 9 gólt szereztünk, ők csak ötöt. Éppen ezt kifogásolják a kispesti szurkolók, hogy hiába az erős középpálya és Lanzafame vagy Moutari, kevés akciógólt szereznek. A védelmük ezzel szemben a harmadik legjobb, 22 bajnokin mindössze 23 gólt kaptak. 

A hazai kapuban a szlovák Tomas Tujvel áll majd. Gyakorlatilag kevesebb csapat van az NB1-ben, ahol még nem játszott, mint ahol igen, de talán sosem tartozott a legjobb itthoni hálóőrök közé.

Giuseppe Sannino – akit a koronavírus járvány miatt hétvégén korábbi másodedzőnk, Pisont István helyettesít majd – három középhátvéddel játszatja csapatát, rendszerint Djordje Kamber, Ivan Lovric és Batik Bence kezd a tar taljánnál. Lovric ötödik sárgája miatt ellenünk azonban nem lesz bevethető, minden bizonnyal Kálnoki Kis Dávid ugrik majd be, aki az elmúlt tíz Honvéd-bajnokiból csak hármat játszhatott végig.

A két szárnyvédő Patrick Ikenne-King és a 26 éves albán, Naser Aliji lesznek. Hiába tudják mindketten hatékonyan támogatni a támadásokat, az akciógólok ennek ellenére sem jönnek, de Váginak minden bizonnyal meggyűlik majd a baja a nigériaival. 

Sannino olasz lévén nem csak a stabil védekezésre fektet nagy hangsúlyt, hanem arra is, hogy csapata dominálja a középpályát, ezt a taktikai elemet sikerült is megerősíteni télen a hazatérő Hidi Patrikkal. Mellette sorakozik fel az idő közben az NB1 egyik legjobb középpályásává kinövő Gazdag Dániel, valamint a hozzá hasonlóan (kvázi) Honvéd-nevelés, Nagy Gergő

Kevés gól ide vagy oda, Davide Lanzafame kezdőcsapatbéli tagságát semmi sem veszélyezteti (hacsak nem járt ő is otthon, Olaszországban az elmúlt két hétben), az viszont nem kizárt, hogy Amadou Moutari utóbbi hetekben mutatott gyenge teljesítménye megnyithatja a kaput egykori támadónk, Ugrai Roland előtt, aki a közelmúltban Görögországból költözött haza. 

Feczkó Tamás bizakodó, látva a mieink idegenbeli teljesítményét, illetve, hogy akkor is képesek vagyunk győzni, vagy hátrányból felállni, ha kettőt sem tudunk egymáshoz passzolni. A védelem hellyel-közzel stabil, ha mégsem, akkor Danilovic állja a sarat, a középpálya pedig négy-öt alkalommal minden meccsen képes eljuttatni a labdát a támadóharmadba. Ahol pedig végre veszélyesek vagyunk, így a fővárosba sem kell feltett kézzel utaznunk, hogy ki-ki meccsen döntsük el az 5. hely sorsát.

Várható kezdőcsapatok:
Honvéd: Tujvel – Batik, Kamber, Kálnoki Kis – Ikenne King, Nagy, Gazdag, Hidi, Aliji – Moutari, Lanzafame
Diósgyőr: Danilovic – Shestakov, Polgár, Brkovic, Vági – Iszlai, Márkvárt – Hasani, Molnár, Kiss – Ivanovski

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK