Itt vagy most

Beharangozó: Diósgyőr – Újpest

Hasonlót mintha már éreztünk volna…

Néhány héttel ezelőtt a Debrecen látogatott Miskolcra. Hosszú évek óta nem volt ilyen jó esélyünk legyőzni az egyik “mumusunkat”, szinte minden előjel pozitív volt, minden körülmény mellettünk szólt. Így várhatjuk a szombati bajnokit is, a Loki ellen azonban nem sikerült érvényesítenünk a papírformát. 

Nebojsa Vignjevic fiai rég álltak ennyire közel – mindössze 4 pontra – a kiesőzónától, mutatott játékuk pedig a későbbiekre sem kecsegtet sok jóval. A mögöttünk hagyott öt fordulóban csak egy győzelmet arattak, azt is az utolsó Kaposvár ellen úgy, hogy a zöld-fehéreknek több ziccere is volt. Emellett a Felcsúttól, a Zalaegerszegtől és a Fehérvártól is kikaptak, öt meccsen hat gólt szereztek, és nyolcat kaptak. Házi gólkirályuk 8 találattal az idő közben a másodosztályba szerződő Feczesin Róbert, mögötte a második korábbi támadónk, Novothny Soma 3 góllal.

A kapuban a szerb Filip Pajovic áll majd. A rögbi-sisakos hálóőr teljesítményével talán már a legvérmesebb Újpest szurkolók sincsenek megelégedve, játszatásában talán az is fontos szerepet játszik, hogy a vezetőedző honfitársa.

A védelemben több olyan játékossal is találkozunk majd, akik magyarországi pályájuk “csúcsán” top bekkeknek számítottak, Jonathan Heris, az egykori válogatott Litauszki Róbert, vagy az észak-macedón válogatott Kire Ristevski egy-két szezonnal ezelőtt komoly erősítést jelentett volna Diósgyőrben, mára közel sem képviselnek ilyen minőséget. Minden bizonnyal Heris lesz a jobb, a bosnyák Dzenan Burekovic a balhátvéd.

A 4-2-3-1-es rendszerben a nigériai Vincent Onovo, valamint egy új felfedezett, a fiatal, újpesti nevelésű Csongvai Áron felelnek a középpályás védekezésért. 

A balszélen Shestakovot a szintén nigériai Obinna Nwobodo teszi majd próbára, a másik oldalon pedig Antonio Perosevic robog majd fel-alá. Obinna már kétgólos, Perosevic idén még nem talált be bajnokin. A csatár mögött egy új érkező, a román Andreas Calcan kezdhet majd. Hét bajnokin szerepelt eddig Újpesten, egyik alkalommal sem volt végig a pályán, de így is szerzett két szépségdíjas gólt, tőle várhatóan több átlövés is érkezik majd Danilovic kapujára.

Az egyszem támadó minden bizonnyal Novothny Soma lesz, akit talán egy Diósgyőr szurkolónak sem kell bemutatnunk. Soma Dél-Koreából érkezett vissza Magyarországra, ahogy korábban elhangzott, már három gólt szerzett nyolc bajnokin. 

Várható kezdőcsapatok:
Diósgyőr: Danilovic – Shestakov, Polgár, Brkovic, Vági – Iszlai, Márkvárt – Hasani, Rui Pedro, Kiss – Ivanovski
Újpest: Pajovic – Heris, Litauszki, Ristevski, Burekovic – Onovo, Csongvai – Perosevic, Calcan, Obinna – Novothny

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK