Itt vagy most

Vereség a Soprontól

A Magyar Kupa negyeddöntőjében lépett ma pályára az Aluinvent DVTK. Ellenfelük, a címvédő soproni együttes volt.

Remekül kezdte a mérkőzést a Diósgyőr, hiszen Medgyessy Dóra vezetésével, szinte végig vezetve megnyerték az első tíz percet. A második negyedben azonban visszaesett a Lányok teljesítményes, illetve nem mehetünk el szó nélkül a bírói tevékenység, vagy inkább nem tevékenység mellett sem. Ezt a negyedet hét ponttal nyerték a zöld-sárgák, így a félidőben hat pont volt a soproniak előnye. Ez a hat pont, a kosárlabdában, egyáltalán nem egy lefutott mérkőzés képét vetítette előre.

A félidőt követően, arra lehetett számítani, hogy valamelyik csapat meglepi a másikat, azonban a két csapat leginkább azt a játékot játszotta, hogy ki tud többet hibázni?! A két, hazai élcsapattól fájóan bántó volt látni ennyi technikai hibát, de ezt tudjuk be a fáradtságnak. Ezt a felvonást két ponttal nyerte a címvédő. A negyedik, záró játékrészben mindent beleadott a DVTK, de a kulcspillanatokban rendre megremegett a kezük, vagy jöttek a már említett technikai hibák. Három perccel a vége előtt, Megyó remek egyéni alakítása után, sikerült két pontra zárkóznia a piros-fehéreknek, de többre már nem futotta az erejükből a ma délután folyamán, így a Sopron jutott a holnapi elődöntőbe.

KILLIK LÁSZLÓ NŐI MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Sopron Basket–Aluinvent DVTK Miskolc 62–55 (19–20, 18–11, 14–12, 11–12)
Pécs, 300 néző. V: Papp P., Győrffy, Farkas G.
SOPRON:
January 7/3, Fegyverneky 7/3, Brooks 15, Crvendakic 11/3, Határ 9. Csere: Dupree 4, Krajisnik 7, Dubei 2.
DVTK:
Medgyessy 12/6, Walker-Kimbrough 9, Skorics 4, Goree 15/3, Morrison 5. Csere: Kiss A. 4, Pusztai P. 4, Kányási, Szücs R. 2, Zele.

Gáspár Dávid: – Ezen a mérkőzésen nem a látványos támadójáték dominált, mindkét csapat igyekezett elkerülni a könnyű kosarakat. Próbáltuk kevés ponton tartani a Diósgyőrt, ellene mindig nagy kihívás játszani.
Cziczás László:
– A második negyedben sokáig gólképtelenek voltunk, ez döntött, ha ez nincs, szorosabb meccset is játszhattunk volna. Pedig a lányok elhitték, hogy semleges pályán is tudunk a Sopron ellen jó meccset játszani. Látszik, hogy folyamatosan közelítünk hozzá, egy-két év, és utol is érjük.

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK