Itt vagy most

Beharangozó: Diósgyőr – Mezőkövesd

Csak nem ez lesz AZ az év? Amikor végre odaérhetünk a tabella legfelső fokára?

Az NB1 2013/14-es szezonjának 9. fordulójára már 18 pontot szereztünk, és a jelenlegi éllovas Videoton mindössze 4 pontra van tőlünk! Ráadásul a fehérváriakhoz hasonlóan csak nekünk van mindössze egy vereségünk. Szintén említést érdemel, hogy a keretünkben válogatott játékosok és fiatal tehetségek zseniális elegye található meg, talán végre ez lesz a mi évünk!

Tomiszlav Szivics fiai ötmeccses győzelmi sorozatban vannak, a Pápát, Újpestet, Puskás Akadémiát, a Honvédot és a Kaposvárt is úgy tudtuk két vállra fektetni, hogy ezen az öt bajnokin gólt sem kaptunk. Talán nem hurráoptimizus azt állítani, a hétvégi, Mezőkövesd elleni bajnokin is toronymagas esélyesek vagyunk.

Véber György gárdája mindössze a 12. helyen szerénykedik, csak 3 ponttal megelőzve a már kieső helyen álló Puskás Akadémiát. Az előző fordulóban Pakson játszottak döntetlent, azelőtt pedig a Kaposvár tudott nyerni Mezőkövesden. Az a Kaposvár, akit mi a mögöttünk hagyott fordulóban idegenben vertünk 2-0-ra, Nikházi Márk duplájával.

A diósgyőri kapuban minden bizonnyal Ivan Rados áll majd. A horvát hálóőr kirobbanthatatlan pont a gólvonal elől, többek között az ő remek teljesítményének köszönhető, hogy öt bajnoki óta gólt sem kaptunk, ez valószínűleg a leghosszabb diósgyőri sorozat az NB1-ben!

A védelem szélein a sajátnevelésű Eperjesi Gábor, valamint az európai-szintű ballábbal rendelkező Gohér Gergő kezd majd, közrefogva a jobbhátvédből középső bekké avanzsáló Vadász Viktort és a válogatott, ex-Newcastle játékos Kádár Tamást. Aki szintén szélsővédőként kezdte karrierjét, érdekes módon csak 20 évesen. 

A középpályás védekezésért a kameruni Mohamadou Abdouraman felel, kiegészülve a box-to-box középpályással, Zoran Kosticcsal, irányítóként pedig a kaposvári hős, Nikházi Márk szerepel. Ő vezeti a házi góllövőlistánkat is, idén már háromszor talált az aktuális ellenfelek kapujába.

A támadóhármas talán az egyik legtehetségesebb NB1-es trió, jó eséllyel bármely magyar csapat erősségei lehetnének: Futács Márkó, a többek között Werder Bremen vagy Leicester City gárdáiban megforduló, jó fizikumú támadó egyre jobban kezdi felvenni a magyar élvonal fonalát, az U20-as VB bronzérmes Gosztonyi András és az ex-újpesti Barczi Dávid pedig bármely szélsőhátvédnek komoly kihívást jelentenének. Amennyiben Tomiszláv Szivics kénytelen lesz a cserékhez nyúlni, olyan játékosokat küldhet pályára, mint Elek Ákos, Tisza Tibor vagy Bacsa Patrik, tehát a kispadon is több, minőségi labdarúgó vár a sorára.

Végre reális esélyünk lehet valami nagyot alkotni, akár egy nagy kupa-menetelés is összejöhet, a hétvégi sikerélményhez pedig a gyengécske Mezőkövesd ideális partnernek tűnik!

Gyertek ki mindannyian, közel teltház és zseniális hangulat várható!

Várható kezdőcsapatok:
Diósgyőr: Rados – Eperjesi, Vadász, Kádár, Gohér – Abdouraman, Kostic, Nikházi – Gosztonyi, Futács, Barczi 
Mezőkövesd: Horváth  – Búrány, Fótyik, Szalai, Éles – Hegedűs, Farkas – Kiss, Menougong, Pilibaitis, – Harsányi. 

A mérkőzést itt követhetitek majd:

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK