Itt vagy most

Beharangozó: Diósgyőr – Mezőkövesd

Mindegy, mióta követed a Diósgyőrt, valószínűleg ilyen hosszú ideig még sosem voltál kénytelen nélkülözni kedvenc csapatodat. Rajtad kívül álló okból, persze.

A visszatérés időpontjának bejelentése óta az is kiderült, hogy korlátozott létszámban bár, de szurkolók is lehetnek majd a meccsen, így a hazai pályánk legnagyobb erősségével is megpróbálhatunk élni majd.

Az előttünk álló feladat nem könnyű, talán a legjobb formában lévő magyar csapat lesz az ellenfelünk, feltéve, hogy egy ekkora kihagyás után meg lehet állapítani ezt. Ami tény, hogy a Mezőkövesd csapata az elmúlt négy meccsén kétszer a Ferencvárossal, kétszer a Fehérvárral játszott, és egyiket sem vesztették el. Ráadásul utóbbi gárda ellen a Magyar Kupa döntőjébe is bejutottak. Ez lehet szombaton a mi legjobb esélyünk. 

Kuttorék ugyanis a mezőkövesdi foci legfontosabb meccsére készülnek, ami mindössze négy nappal az egymás elleni bajnokink után lesz a Puskás Stadionban. 

Talán sosem volt még ennyire indokolt számukra a rotáció, a kapuban váltás így sem tűnik indokoltnak, Szappanos Péter az NB1 egyik legjobb hálóőrévé nőtte ki magát.

A Fehérvár elleni odavágón Farkas Dániel, a visszavágón Eperjesi Gábor játszott. Vélhetően az kezd majd ellenünk, aki a Honvéd elleni döntőben csere lesz. A tapasztalat Farkas döntő-béli kezdetése mellett szól, ráadásul Eper ellenünk különösen motivált lehet, így jó eséllyel a kezdő sípszótól a gyepen lesz szombaton. A védelem bal oldalán Silye Erik kezdhet, az alapember Vadnai Dániel helyett, a két centerhalf pedig egy szlovák-ukrán páros, Robert Pillár és Andriy Nesterov lesznek. Nekik nem is nagyon van minőségi pótlásuk a keretben, Guzmics Richárd érkezik majd, de még korai lenne élesben is bevetni.

A középpályás védekezésért alapvetően a fehérorosz Alekszandr Karnitskiy felelne az ukrán Meskhi Mykhailoval, Szeles Tamás, Berecz Zsombor és a párszoros válogatot Nagy Dániel viszont szombaton a kezdőben bizonyíthatják, hogy adott esetben szerdán is komolyabb szerep hárulhat rájuk. 

A támadóhármasban valószínűleg kezdhet az egykori balmazújvárosi Vajda Sándor, valamint a frissen szerződtetett, 26 éves horvát-bosnyák támadó, Marin Jurina. Hiába kezdett hét közben, Pekár László szombaton jó eséllyel ellenünk is bizonyíthat majd.

Több forrásból is úgy értesültünk, az edzőmeccseken nem csak, hogy eredménytelenül játszottunk, de elképzelésnek is híján volt a csapat. Mivel a 4. helyen előttünk álló Puskás Akadémia a Ferencvárost fogadja, a zöld-fehérek pedig szinte lezárhatják a bajnoki versenyfutást egy győzelemmel, így valószínűleg mi is előznénk a felcsútiakat egy szombat esti sikerrel. A Mezőkövesd dobogós helye reálisan nézve nincs veszélyben, vesztenivalójuk mégis nekik van: mi minden bizonnyal bent maradunk, ők azonban elveszíthetik a szerdai kupadöntőt, ha Kuttorék nem megfelelően forgatják a csapatot hétvégén. 

Várható kezdőcsapatok:
Diósgyőr: Danilovic – Shestakov, Polgár, Szűcs, Vági – Iszlai, Márkvárt, Molnár – Hasani, Ivanovski, Kiss 
Mezőkövesd: Szappanos – Eperjesi, Pillár, Nesterov, Silye – Szeles, Berecz, Nagy – Vajda, Jurina, Pekár 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK