Itt vagy most

Beharangozó: Ferencváros – Diósgyőr

 

Fun fact: az előző két idegenbeli, Ferencváros elleni győzelmünk között 11 év telt el. A legutóbbi üllői úti sikerünk 2009-ben született, tehát 11 évvel ezelőtt…

Feczkó Tamás a forduló rangadójának nevezte a ferencvárosi vendégszereplésünket, amin a Fradisták annak rendje és módja szerint kiakadtak, mondván, vidéki kiscsapatokkal ők nem fognak rangadókat vívni. A számok azonban nem hazudnak, az elmúlt 10 forduló alapján készült formatabellát éppen vasárnap esti ellenfelünket megelőzve vezetjük, tehát valóban a két legjobb formában lévő klub csap össze 21.05-től. 

Lovrencsicsék úgy vezetik 6 ponttal a tabellát, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak, mint az őket üldöző Fehérvár, és biztosak lehetünk benne, hogy minél hamarabb le akarják zárni a bajnoki cím kérdését. Ehhez képest mindhárom eddigi bajnokijukon szenvedtek, a romokban heverő Debrecen – Újpest párost egy-egy góllal tudták csak felülmúlni, Felcsúton pedig legutóbb csak egy 1-1-es döntetlent értek el. 

A kapuban ki más, mint Dibusz Dénes állja majd Hasaniék rohamait. Ha Rebrov rotálni is szeretne, azt nem ellenünk, nem hazai pályán, nem most, és nem kapus poszton fogja elkezdeni. 

A szélsővédők helyét sem nagyon lehet megkérdőjelezni, a válogatott kezdő jobbhátvédje, Lovrencsics Gergő társa a másik szélen a  felcsúti meccset kihagyó bosnyák Eldar Civic lehet. Ő volt ott két hete az Újpest elleni győzelemnél, kollégája, Heister a Pancho Arénában volt ott a pályán. Egy alapember ebből a csapatrészből hiányozni fog, Miha Blazic kisárgázta magát legutóbb, így jó eséllyel a Kenny OtigbaBotka Endre páros sorakozik majd Dibusz előtt.

A középpályás védekezés az idő közben válogatottá váló Sigér Dávid, valamint az ukrán Ihor Haratin feladata lesz. Utóbbi esetén érdekesség, hogy elmondása szerint megkeresték korábban, szeretne-e a magyar válogatottban szerepelni. A válasza irreleváns, elvégre szerepelt korábban az ukrán utánpótlás-válogatottban, így szóba sem jöhetne a behívása. 

A csatár mögötti pozíciót érdemi rivális híján ezúttal is a brazil Isael Barbosa foglalja majd el, akit a szélekről a Felcsúton remek gólt szerző Tokmac Nguen, valamint az ukrán Oleksandr Zubkov segítenek majd. A bajnokságot toronymagasan vezető, 26 bajnokin 48 gólt jegyző Ferencváros kapcsán nyilván nem nagy meglepetés kijelenteni, de az NB1 legtechnikásabb támadó középpályásai ők, mindössze három olyan bajnokijuk volt idén, amin ne szereztek volna gólt, ezek is az Európa Liga csoportmeccsek idejére tehetőek. Tokmacot sokan a magyar bajnokság egyik, ha nem a legjobb játékosának tartják. 

A center az elefántcsontparti Franck Boli lesz. Rajta kívül csak a nem kifejezetten gólerős, eddig mindössze egy találatot jegyző fehérorosz Signevich jöhetne szóba, Boli viszont 8 találatával Zubkovval holtversenyben vezeti a góllövőlistát. Más kérdés, hogy ez 26 fordulót követően nem túl jó statisztika, minőségi középpálya ide vagy oda.

A Ferencváros az egyetlen csapat a magyar mezőnyben, amely idén hazai pályán még nem szenvedett vereséget. Ez egyértelművé is tehetné az esélyeinket, mi azonban 2019. november 9. óta nem kaptunk ki idegenben, ráadásul rég tűnt ennyire magabiztosnak a csapat. A védekezésünk összeállt, támadóink pedig bárki ellen, bárhol veszélyesek lehetnek. Érdekes lesz látni, hogyan sakkoznak Feczkóék, jövőhéttől ugyanis jön a szerda – vasárnap ritmus, komolyabb rotáció várható. 

Bízzunk benne, hogy nem ma kell majd alapembereket nélkülöznünk, egy Fradi elleni jó eredmény nagy lendületet adhat a dobogóért folytatott küzdelemben.

Várható kezdőcsapatok:
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Botka, Otigba, Civic – Sigér, Haratin – Zubkov, Isael, Tokmac – Boli
Diósgyőr: Danilovic – Shestakov, Polgár, Szűcs, Vági – Márkvárt, Iszlai – Hasani, Rui Pedro, Kiss – Ivanovski

 

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK