Itt vagy most

Gyors gólok, hirtelen halál: Ferencváros-Diósgyőr értékelő

A hátralévő fordulók legnehezebbje érkezett el a tegnapi nap folyamán. Az évek óta hazai pályán veretlen Ferencvároshoz látogattunk. Az előjelek alapján azonban végre nem teljesen esélytelennek tűnően indultunk el Budapestre.

3 perc után meccslabda?
A meccs elején mondhatni megleptük a Fradit, egy bátran játszó csapattal találták szemben magukat. Láthatóan nem is tudtak mit kezdeni a helyzettel, elvégre nem ehhez voltak szokva az elmúlt időszakban. Ennek a zavarnak pár perc elteltével látható jelei is voltak, Kiss Tamás kapott remek átadást teljesen üresen, viszont az ordító lehetőséget csúnyán a kapu fölé lőtte. Ezzel viszont ébresztőt is fújt a hazaiaknak.

Bár ne idéztük volna fel ezt a korszakot…
Nem kellett sokat várni arra, hogy változzon a játék képe. Pár pillanat erejéig a Fernando-éra időszakát idézte a védelmünk, igen régen nem látott hibákat vétettek a játékosok. Shestakov kis híján még gólpasszt is adott, csak épp nem a jó kapu irányába. A szerencse azonban velünk volt, Fortuna nem bosszulta meg Kiss kihagyott helyzetét, a kegyeibe vett minket, így a Fradi helyzetei is kimaradtak.

Magára talált a hazai gárda (mint minden csapat ellenünk)
Az idő múlásával a helyzet nem sokat javult, elkezdtek érkezni a hazai helyzetek, mi pedig kissé megilletődötten igyekeztünk tartani magunkat. Hosszú percek kellettek ahhoz, hogy újra az ellenfél térfelére találjunk labdával együtt, de ekkor sem tudtunk igazán veszélyes helyzetet összehozni. A meccs elején látható pörgős játék is lenyugodott kicsit, végre sikerült megszervezni valamelyest a védelmünket. Ugyan átjáróház már nem volt a hátsó alakzat, viszont még így is több volt az eladott labda, mint amennyit meg lehet engedni a listavezető otthonában.

Elátkozott támadók
A félidő hajrájára is jutott némi izgalom. Miután összeszedtük magunkat, végre, valahára pár pillanatnál hosszabb időre is eljutottunk a Fradi kapuja elé. Egy remek kombináció után Hasani adhatta középre a labdát, tetszetős, kombinatív passzolgatás volt. Azonban a remekül érkező labdát Polgár nem tudta jól eltalálni, így kimaradt ismét egy ígéretes lehetőség. Mintha meg lettek volna átkozva a csapatok, egyszerűen senkinek sem sikerült betalálni, pedig ritkán látott helyzetek voltak mind a két oldalon.

Ez gyorsan eldőlt…
A szünetben úgy tűnt, hogy sikerült rendezni a sorainkat, valamivel magabiztosabban tértek vissza a játékosaink a pályára. Hiába való volt azonban ez a stabilnak mondható játék, elég volt egyetlen hiba. Egy kapu előtti kavarodást követően nem sikerült felszabadítani…
A kapu előterében pattogó labdát Bolinak passzolták be középre, aki érthetetlenül egyedül maradt. Aztán csak kisült, hogy a lestaktika áldozatává szerették volna tenni, viszont Ivanovski csak sétált az alapvonaltól visszafelé, így belógott, emiatt pedig a ferencvárosi érvényes gólt szerzett. 1-0. Nem volt megállás ezzel. Alig telt el egy perc, egy középpályán elvesztett labdával indult meg Zubkov, majd jó 20 méterről egy védhetetlen lövést eresztett meg. Hiába kapaszkodott Danilovic, csak beleütni tudott. 2-0.

Amikor már senki sem akar játszani
Innentől a Fradinak láthatóan nem volt sürgős a támadójáték erőltetése. Az iram látványosan esett. Ők nem akartak, mi nem tudtunk előre menni. Jöttek a cserék, bár ezekből is inkább az volt leszűrhető, hogy már a szerdai meccsre készültünk fejben. A pályán ezt követően már jóval lassabbá vált a játék, mondhatni, kezdett unalmas is lenni, főleg a korábbi időszakok tükrében.

Kegyelemdöfés
A végere eleredt az eső, a játékosoknak láthatóan már túl sok kedve sem volt hajtani, menni előre. Ennek ellenére csak sikerült a sima hazai győzelmet még simábbá tenni. Egy szögletet követően Botka csúsztatta meg fejjel a labdát, ami a hosszú sarokba úszott be. 3-0. Az elmúlt időszak csodaszámba menő teljesítménye így ezzel a mérkőzéssel megszakadt. Megvoltak a lehetőségeink, de nem éltünk velük, bár valószínűleg az sem lett volna elég jelen helyzetben. Maradt hát a tisztes helytállás, ami a gólok számában sajnos nem mutatkozott meg most. Talán majd a hétközi fordulóban javíthatunk a hétvégén.

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK