Itt vagy most

Beharangozó: Kaposvár – Diósgyőr

A legveszélyesebb az az ember, akinek nincs vesztenivalója. Mai ellenfelünk is hasonló helyzetben van, elvégre már kiestek, méghozzá olyan simán, mint évek óta senki. Ez teszi csak igazán nehézzé a mai bajnokit, mindössze öt lehetősége lesz a Kaposvár játékosainak, hogy bebizonyítsák, van helyük egy-egy NB1-es csapat keretében.

A Waltner Róbert – Disztl László páros (előbbi vezető a csapatot, utóbbinak van meg hozzá a szükséges papírja…) szinte lehetetletlen feladatra vállalkozott, mikor megkísérelték a jelenlegi játékosaikkal bent tartani a csapatot az elsőosztályban. Huszonnyolc bajnokijukból 23-at elvesztettek, ami egészen tragikus adat, mindössze három meccset tudtak nyerni idén, az egyiket éppen ellenünk… Toronymagasan a legtöbb gólt kapták, 66-ot, 11-el többet, mint a második Debrecen, viszont csak 21-et szereztek, tehát kevesebb, mint egyet meccsenként. Az elmúlt 5 bajnokijukból négyet is elvesztettek, egyedül az ezer sebből vérző Debrecennel játszottak döntetlent, egyébként ebben az időszakban mindössze 2 gólt szereztek és 18-at kaptak. Házi góllövőlistájukat az eddig 5 találatot jegyző Ádám Martin vezeti, aki ezzel a teljesítménnyel egyébként nálunk is első lenne, Iszlaival és Ivanovszkival holtversenyben.

Waltnerék akár úgy is dönthetnek, hogy a már eldőlt kiesés miatt ideje lehetőséget biztosítani a fiataloknak, ám mi a “legrosszabb” forgatókönyvre készülünk. Ez alapján a rutinos, ám idén nem kifejezetten magabiztos Pogacsics Krisztián véd majd. 

A védelem jobb oldalán Vachtler Csaba, a balon pedig Fodor Marcell kezdhet majd. Utóbbi az előző fordulóban, Felcsúton a kispadon kezdett, azonban Hadaró Valentin sérülése miatt már a 29. percben beállni kényszerült, vélhetően ellenünk már a kezdéskor ott lesz a pályán. Ur László és Szabó Alex adják majd a védelem közepét. Egy tapasztalt és egy fiatal játékos párosa, a 66 kapott gól azonban jól mutatja, hogy vélhetően nem állítanak majd minket megoldhatatlan feladat elé. 

A középső középpályások között találkozhatunk majd régi ismerőssel, Nagy Tamás két évet töltött Diósgyőrben, nálunk még középhátvéd volt, itt már többnyire szűrőt játszik. Szintén ismerős lehet Dinko Trebotic neve, ő korábban Fehérváron játszott, mellettük pedig az egykori szombathelyi játékos, Szakály Attila kezdhet majd. 

A középcsatár kérdés nélkül a már említett Ádám Martin lesz, akiket szélről az eddig szinte csak NB2-es múlttal rendelkező, 26 éves Nagy Richárd, valamint a horvát Antun Palic segíthetnek majd. Nagy kétgólos, Palic még nem talált be az NB1-ben. 

A mi stábunk ezúttal sincs könnyű helyzetben, a ZTE ellen jól látható volt, hogy egyesek fáradtak és/vagy még mindig nem találtak vissza a vírus-előtti formájukhoz. Talán nem állok távol az igazságtól ha azt mondom, a Mezőkövesd ellen ha nincs az ominózus büntető, akkor sem szereztünk volna gólt, ha másnap reggelig játszunk. A Fradi ellen jött a papírforma, a ZTE-bajnokin pedig végül örülhettünk az 1 pontnak is, az első megszerzett gólig jó eséllyel ma este is nehéz dolgunk lesz. A rotáció vélhetően folytatódik, Rui Pedro letöltötte eltiltását, a kövesdi, felcsúti botlásoknak köszönhetően pedig egy esetleges mai sikerrel visszavehetnénk a 4. helyet, ráadásul 2 pontra csökkenthetnénk a hátrányunkat Kuttorékhoz képest. 

Várható kezdőcsapatok:
Kaposvár: Pogacsics – Vachtler, Ur, Szabó, Fodor – Nagy, Trebotic, Szakály – Palic, Ádám, Nagy
Diósgyőr: Danilovic – Shestakov, Polgár, Szűcs, Memolla – Iszlai, Márkvárt – Hasani, Rui Pedro, Kiss – Ivanovski

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK