Itt vagy most

Beharangozó: Debrecen – Diósgyőr

Már csak három kör van hátra, és a patinás, komoly hagyományokkal bíró, vidéki piros-fehér csapatot a kiesés réme fenyegeti. Ismerős helyzet, de furcsa módon ezek idén nem mi vagyunk.

Fiatal Debrecen szurkolók érkeztek az új Diósgyőr stadionba, a létesítmény első Diósgyőr – Loki bajnokijára. A stadion dicsérete után egyikük megjegyezte, hogy ez lesz a legszebb stadion az NB2-ben. Ki hitte volna, hogy nekik erre hamarabb lesz reális esélyük, mint nekünk? Vitelki Zoli ugyanis egy fizikálisan és mentálisan leeresztett gárdát hagyott arra a Kondás Elemérre, akit nem is olyan régen üldöztek el Debrecenből, a gyenge játék láttán. Most sem tűnik úgy, hogy sikerült megújulnia a tar edzőnek, az elmúlt öt bajnokijukból hármat is elvesztettek, mindössze a Kaposvár – Felcsút páros ellen tudtak egy-egy X-et összekaparni. Mindkét említett döntetlent hazai pályán érték el, ezeket megelőzően a Nagyerdőben nagy verést kaptak a ZTE-től, 3-0-ra gázoltak át Bódiékon. 

A hazai kapuban a 34 éves szlovák hálóőr, Tomás Kosicky áll majd. Kiszorította Nagy Sándort, az elmúlt két bajnokin már ő védett, három gólt kapott. 

A védelem – ahogy szinte a teljes debreceni csapat – fiatal játékosokból áll majd, Bényei Balázs mellett egy közönségkedvenc korábbi Loki-védő fia, Szatmári Csaba, valamint Kinyik Ákos kezdhet majd. Idén már 56 bekapott gólnál járnak. 

A középpályáról kiesett az egyik legfontosabb láncszem, talán a legjobb debreceni játékos, Bódi Ádám. Fehérváron a lefújás után reklamált, ezzel kiállíttatta magát, ráadásul három meccsre tiltotta el az MLSZ, nem segítheti csapatát, hogy kiharcolják a bennmaradást. Pár héttel ezelőtt megsérült egy másik alapember, Haris Attila is, a csapatkapitány Tőzsér Dániel társa így a fiatal Kusnyír Erik lehet, a széleken pedig az érthetetlen okból válogatottban bemutatkozó Ferenczi János, illetve az elmúlt két évben két különböző csapattal kieső Yuriy Habovda kezdhet. 

A kezdő támadó minden bizonnyal a már 9 gólos Tunde Adeniji lesz. A balszélső Varga Kevin tavaly valósággal berobbant a felnőtt csapatba, idén azonban sokak szerint szinte egyáltalán nem volt jó meccse, mégsincs más a helyére, vélhetően ellenünk is ott lesz a gyepen kezdéskor, a jobbszélen Bódi hiányában pedig a szerb Luka Milunovic juthat szóhoz. Malajziából érkezett Debrecenbe, eddig 7 meccsen játszott, gólt még nem jegyez.

Talán nem lesz népszerű a véleményem, nekem azonban az elmúlt években sok nagyképű, lekezelő Debrecen szurkolóval volt “szerencsém” találkozni. Nevettek rajtunk, sok sikert kívántak a másodosztályhoz, most viszont úgy tűnik, körbe ért a karma. Természetesen más hangulata van egy Debrecen elleni bajnokinak, mint amilyen vélhetően a Budafok ellenieknek lesz, én viszont az említettek miatt nem sajnálnám, ha megadnánk nekik az utolsó lökést. Az egymás elleni bajnokink előtt Kaposvár – Kisvárda meccset rendeznek, így akár az is megtörténhet, hogy a kezdő sípszónk idején a Loki már 5 pontra lesz a bennmaradástól. Számunkra az egyetlen tétje a bajnokság hátralévő három fordulójának, hogy sikerül-e az első hatban végeznünk.

Várható kezdőcsapatok:
Debrecen: Kosicky – Bényei, Szatmári, Kinyik – Habovda, Kusnyír, Tőzsér, Ferenczi – Milunovic, Adeniji, Varga
Diósgyőr: Danilovic – Shestakov, Polgár, Brkovic, Memolla – Iszlai, Márkvárt, Molnár – Hasani, Tabakovic, Kiss 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK