Itt vagy most

Nagyon szeretek Miskolcon lenni

Kányási Veronika a harmadik szezonját kezdi meg az Aluinvent DVTK színeiben. Az átalakult keretben, valószínűleg alapemberként számít majd a még mindig nagyon fiatal játékosra, Földi Attila vezetőedző. Verával beszélgettem jelenről, jövőről és természetesen a Diósgyőrről.

– Harmadik szezonod kezded majd a DVTK színeiben. Könnyű volt meghozni a döntést a szeződéshosszabbításról?

– Nagyon könnyű volt, hiszen nagyon szeretek Miskolcon lenni. Úgy érzem, hogy az előző szezonokban tudtam előre lépni. Mindenképpen szerettem volna maradni, mert úgy érzem, hogy a következő szezon egy újabb lépés lehet nekem.

– Sokan, már előre leírnak minket. Ilyenkor hatványozódik a bizonyítási vágy, hogy csak azért is megmutatom, megmutatjuk?

– Ez egyértelműen így van. Azt elmondhatom, hogy a csapatban mindenkinek hasonló a mentalitása. Egyáltalán nem az lesz, hogy mi beletörődünk ebbe a fiatal csapat szerepbe. Rengeteget fogunk dolgozni, ebben biztos vagyok, és még abban is, hogy kifogjuk hozni magunkból a maximumot, ami szerintem meglepetésekre is elég lehet. Én egyáltalán nem írnám le ezt a csapatot! SŐT!

– Mit vársz a következő szezontól?

– Mindenkinek kell, hogy legyenek egyéni céljai és természetesen kell, hogy legyenek csapatcélok is. Úgy gondolom, hogy az lenne a megfelelő, ha szezon végén elmondhatnánk magunkról, hogy ,,mi tényleg mindent kiadtunk magunkból” és mindent megtettünk, hogy sikeresek legyünk. Egyénileg pedig a játék minden elemében szeretnék tovább fejlődni. Mind védekezésben, mind támadásban és leginkább a tapasztalatszerzés a cél.

– Ha megvan az általad említett fejlődés, akkor nem elérhetetlen a válogatottság sem.

– Természetesen nagyon nagy célom és óriási álmom, hogy a felnőtt válogatottba bekerülhessek, úgyhogy ez is a következő szezon nagy célja számomra.

– Hogy élted meg azt a pár hónapot, amit a korona vírus okozott?

– Nagyon nehezen. Nagyon hirtelen jött ez az egész helyzet, hiszen egyik nap még együtt edzettünk a csapattal, a következő napon pedig mindenkinek haza kellett utaznia. Igyekeztem kihasználni ezt az időt, hogy fizikálisan is előre tudjak lépni és fejlesszem az álló képességemet. Próbáltam a maximumot kihozni ebből a helyzetből, úgy érzem ez sikerült is. Igyekeztem a sulival is haladni és nagyon örültem, hogy sokat lehettem együtt a családommal és barátommal is.

– Ti már dolgoztatok együtt Földi Attilával. Szerepet játszott-e a szerződéshosszabbításban az ő személye?

– Nagyon örültem annak, hogy ő lett a vezetőedző. Nagyon hasonló a mentalitásunk. Ő volt az első, aki engem behívott a korosztályos 3X3-as válogatottba. Rengeteget köszönhetek neki és bízom benne, hogy együtt még nagyon szép sikereket fogunk elérni.

– Mit gondolsz, melyik poszton fog leginkább számítani rád?

– Véleményem szerint a kettes poszton fogok a legtöbbet játszani, de szeretném azt elérni, ha nem is egy tipikus egyes posztos játékos vagyok, de ha kell, akkor tudjak ott is segíteni.

– Ha jól tudom, néhányan elkezdtétek az edzéseket.

– Elsősorban fizikális és egyéni képzés lesz most a porondon. A szurkolóknak pedig annyit szeretnék üzenni, hogy nagyon várom már az első hazai mérkőzést, remélem majd teltház előtt, hiszen hihetetlen plusz motivációt tudnak nekünk adni, mivel itt az ország legjobb szurkolótábora!

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK