Itt vagy most

Beharangozó: Diósgyőr – MTK

A Ferencváros elleni bajnokink halasztása miatt az NB1 harmadik fordulójában a második meccsünket játsszuk péntek este, amikor is a korábbi U21-es szövetségi kapitány, Michael Boris MTK-ja érkezik Miskolcra.

A fővárosiak még veretlenek, az első körben a bajnoki címvédő Ferencváros ellen játszottak döntetlent úgy, hogy fél órán keresztül még vezettek is, majd a sokak szerint nyáron nagyon jól igazoló Honvédot verték meg 3-1-re. Legeredményesebb játékosuk Gera Dániel, aki már két gólt jegyez idén.

A kapuban Milan Mijatovic áll majd. A hálóőr 33 éves, kilenc alkalommal szerepelt már a montenegrói válogatottban. 

A védelem szélein az Újpesttől szerződtetett Balázs Benjámin, valamint az Észak-Macedóniából Magyarországra érkező kolumbiai, Sebastian Herrerra kezd majd. Ők fogják közre Baki Ákost, valamint a 22 éves Sándor Károly Akadémia-növendék, Nagy Zsombort, aki mindössze a harmadik NB1-es bajnokiját játssza pénteken. 

Michael Boris a 4-3-3-as játékrendszert favorizálja, ahol a három középpályás a 19 esztendős Mezei Szabolcs, aki Nagyhoz hasonlóan szintén harmadszor lép pályára az NB1-ben holnap, illetve a nála lényegesen tapasztaltabb Cseke BenjáminKatona Máté duó. 

A támadótrió okozhat kellemetlen pillanatokat Hegedűséknek, az Ajax utánpótlásától hazacsábított Schön Szabolcsért a fél NB1 sorban állt,  Gera Dániel az aktuális házi gólkirály, Myke Ramos pedig két hete még két gólt szerzett az Újpest ellen, igaz, helyette akár Lencse László is kezdhet. 

Feczkó Tamás péntek este korábbi csapata ellen meccsel, ami duplán is jól jöhet nekünk: egyrészt nagyon jól ismeri az MTK fiataljait, másrészt pedig az eltávolítása miatti extra motiváció is segíthet nekünk a három pont begyűjtése felé vezető úton. Lencséék magasan támadják le ellenfeleiket, ami Hegedűs Jani hadrendbe állításával feküdhet nekünk, hiába a késői kezdés, a kihagyott hétvége miatt is legalább ötezer szurkoló várható, ellenfelünk ehhez nem szokhatott hozzá, így akár kettős győzelemmel is kezdhetjük az idei szezont!

Várható kezdőcsapatok: 
Diósgyőr: Antal – Shestakov, Polgár, Hegedűs, Memolla – Iszlai, Márkvárt – Hasani, Molnár, Grozav – Drazic
MTK: Mijatovic – Balázs, Baki, Nagy, Herrerra – Cseke, Katona, Mezei – Schön, Myke, Gera 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK