Itt vagy most

Kérdések és vála… Csak kérdések

A következő sorokban a válaszokat csupán keresni fogom. Na, jó, néhol lesz azért egy-két kijelentés is. Felteszek néhány kérdést, amit úgy érzek, hogy egy átlagos szurkolóban felmerülhet az elmúlt időkben látott teljesítmény alapján.

Kezdjük az elsővel: Mi mehetett ennyire félre az elmúlt időszakban?
A járvány kitörése miatti szünet óta mindössze 2 bajnokit nyertünk meg, mindkét esetben a szomszéd várat vertük itthon.

Vajon tényleg a feszített tempó okozta a szezonvégi visszacsúszásunkat?
Az újraindítást követő heti 2 mérkőzéssel lett megindokolva, hogy a csapat nem tud kimászni a gödör aljáról. Ennyire a padlóra tud küldeni egy elviekben profikból álló társaságot pár rossz meccs? Nincs meg a motiváció, hogy majd pár nap múlva megmutatom, hogy ez csak egy botlás volt?

Mi lenne egy ilyen csapattal egy angol jellegű ligarendszerben?

Itt volt a nyár. Minden télen azt kapjuk válaszként, hogy miért nincsenek erősítést jelentő igazolások, hogy nyáron könnyebb igazolni. Akkor miért nem tettük? Azért a két grúz fiatalt ne vegyük be a sorba…

Ezt viszonylag magabiztosan ki merem jelenteni: Mindenki látta a sportigazgató kivételével, hogy ennek a csapatnak nincs semmi baja, csak a nyaka véres. A védelem. Akik idén érkeztek, mind az előrejátékot hivatottak segíteni. (Hegedűst hivatalosan nem most igazoltuk)

De mi történt hátul? Hová lett a tavalyi összhang, ami komoly pontokat hozott a csapatnak a bajnokság középső szakaszában? Hiába szidtuk, neveztük bundázónak, ennyit számít Brko hiánya? Mi történt Shestakovval? Tavaly egy olyan produkciót tett le az asztalra, ami után mindenki elégedett lehetett. Idén? Hibát hibára halmoz. Hegedűs és Polgár? A tavalyi évben látottak után joggal bízhattunk bennük. Ehelyett mit látunk? Hegedűs próbál 2 ember helyett védekezni, erőn felül. Mi történt Polgárral, a tavalyi év nagy felfedezettjével?

Kis intermezzo: A kapusposzt. Mi történt Antal Botonddal és Daniloviccal?
Antal az első meccseken komoly védéseket mutatott be. Azóta összeomlott fejben? Eddig képes fenntartani a jó formáját? 2-3 hét? Akkor miért kezdő még mindig? Danilovic miatt? Benne lehetett a Loki elleni meccsben? Ha igen, akkor mondja már ki valaki végre! Ha nem? Akkor miért nem kap újra lehetőséget? A sérülése lenne komolyabb, mint ahogyan kommunikálták? Oda a bizalom? Csupán pár szóban el lehetne árulni az igazságot…

Lehetne még órákat beszélni arról, hogy miért ilyen gyenge a hátsó alakzat, de felesleges. Máshol is vannak problémáink. Mi a helyzet az eddig erősnek hitt középpályánkkal? Hasani a meccsek nagy részén úgy eltűnik, mint aki fel se ment a pályára. Az igazi kérdés, hogy vele mi történt? A második szezonjában rögtön 7 gólt szerzett… Azóta? Semmi! Mi lenne, ha legalább egyszer, amolyan próbaképpen Shestakov visszakerülne a helyére? Hasani helyére, az eredeti posztjára?

A kulcsemberek. Ha Márkvárt megsérül, akkor kihal a kreativitás a csapatból? Egy box-to-box középpályásnak kell a legkreatívabbnak lenni? Neki kell mozgatni másik 10 embert? Tényleg nincs más, aki a hátára vegye ezt a csapatot? Egy emberen múlik minden? Apropó kreativitás! A másik szélre leigazoltunk egy olyan játékost, akit Bundesliga színvonalúnak tart néhány edző. Ő ne lenne eléggé kreatív? Kiss Tamás jobb volt? Úgy tűnik, hogy igen, mivel azóta a szélső játékunk is csak haldokló félben van, mióta nem tagja a keretnek a fiatal.

Mi a helyzet a csatárainkkal? Ivanovski rúgott egy gólt szélsőként a Vasas elleni felkészülési meccsen. Innentől ezen felbuzdulva megvan az új posztja? Erőcsatár szélsőként? Értem én, hogy modern foci, meg minden, de van értelme ebből kiindulni? Drazic? Lőtt egy gólt az elején, azóta semmi. Biztos hogy ő a hibás? Hiszen használható labdákat sem kap… Azt kitől is kellene kapnia? A kreatív játékosoktól, igen. Hol is vannak? Ennyire nem bír el ez a csapat 2-3 hiányzót és gyenge teljesítményt? Vagy tavaly meneteltünk erőn felül?

A hirtelen motivációvesztés minek köszönhető? Ez a csapat tavaly még hajtott. Idén? Jó a középszer? (Még azt sem érjük el…) Feczkó Tamásnak mekkora szerepe van ebben? Vajon ki tud találni valamit, amivel felrázza a csapatot, vagy ennyi volt? Ha visszaemlékszünk Feczkó Tamás legutóbbi munkájára,akkor az MTK-t felvetette az élvonalba, majd a következő idényben a kiesés sorsára jutott az együttes. A történelem megismétli önmagát? Van egyáltalán értelme az állandó edzőkeringőnek Diósgyőrben?

Vagy csupán annyiról van szó, hogy a néhol “kissé” akadozó játékunkat még a sporttársak is büntetik a rossz döntéseikkel és ezen mennek el a pontok?

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK