Itt vagy most

Ugyan nagyjából megtettük, de ezt már értékelni is felesleges

Az elmúlt hetek teljesítménye után nem volt meglepő, hogy végre bekövetkezett az edzőváltás, ami úgy hatott, mint a fal lefestése egy düledező háznál. De biztos, hogy a legjobb időpontot sikerült kiválasztani? Az edzőnek fél hete volt megismerni a csapatot, azelőtt, hogy 1 hét alatt 3 meccsen irányítsa őket az ősszel. Jelenleg úgy tűnik, hogy nem ez volt az év döntése, ami nem feltétlenül Geri hibája.

A meccs elején legalább annyi pozitívum elmondható volt, hogy a csapatjáték nem volt kritikán aluli. Mutatkozott némi szervezettség, megkockáztatom tudatosság a játékunkban. Ugyanakkor ugyanazt az értelmetlen ívelgetős, indítgatós focit játszottuk, amit eddig, az eredménye ugyanúgy nem volt. A legfontosabb változás, hogy végre nem a kapunk előtt kezdtük el felvenni a védekezésnél az ellenfél játékosait, hanem igyekeztünk már a félpályánál nyomást gyakorolni.

Úgy negyed órán keresztül egészen jól is működött ez az elképzelés, ekkor talán, bár kevés idő telt el és korai volt erről beszélni, de halkan már a pontszerzésben is bízni kezdhettünk, látva, hogy az Egerszeg nem tud mit kezdeni ezzel a fajta védekezéssel. Majd egy szemvillanás alatt borult a gondolatmenet. A szélen tudott támadást vezetni a ZTE, a védők inkább csak követték az eseményeket. Így volt ez a középre ívelt labdánál is, ahol Hegedűs nem tudott visszaérni időben, Karant pedig Zimonyi küldte el egy lövőcsellel, hogy utána közelről Antal kapuját is bevegye. 0-1.

A bekapott gól után nem esett össze a csapat a korábbiakhoz képest, hanem az egyenlítést próbálták kiharcolni, továbbra is a halvány reményekkel kecsegtető kontrákban bízván. Bár a nagy számok törvénye alapján egyszer szerencsénk is lehetne egy ilyen ívelésnél, de már így is túlléptük a nagy számokat…
Ennek ellenére Drazic előtt adódott lehetőség egy indítás után, a rosszul kijövő Demjént még át is tudta emelni, a kapu felé passzolt labdáját viszont az egerszegi védők még tisztázni tudták.

Az idő múlásával és néhány vendég lehetőséggel később végre kezdtünk ellenszert találni az egerszegiek játékára, nem jutottak már el nemhogy a kapunkig, jobbára a térfelünkig se. Most talán még túlzás lett volna azt állítani, hogy ők engedték át a területeket, mert ilyen korán balgaság lett volna ez 1 gólos előnynél. Vagy csak jó lett volna belelátni a meccsbe legalább ennyi pozitívat?

Valószínűleg. Mert az altatásnak gyorsan vége is lett, újra Memolla oldalán vezetett támadást a ZTE. Annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban nem jártak a vendégek a térfelünkön, elég otthonosan mozogtak ott. Tehát újabb támadásépítés a szélen, újabb beadás, ezúttal Szánthó fejére, illetve egy újabb gól is, mivel a védők csak tisztes távolságból nézték a labdát. Kérdem én: Miért hívják akkor őket védőnek? Karan mi a fenét csinál a pályán? Eddig hasznos mozdulatot nem láttunk tőle, lehet, hogy ideje lenne már egy kis vérfrissítésnek…

A szünet után láthatóan úgy jöttünk ki a pályára, hogy itt mi csak  támadni akarunk és gólokat rúgtunk volna, más választás nem is nagyon volt. Ez néhány percig jól is működött, beszorítottuk a Zalaegerszeget. Majd jött 1-1 labdaszerzés és a fellazított védelmen, mint kés a vajon jöttek át a vendégek. Antal pillanatai voltak ezek, több védésre is szükség volt, hogy ne legyen még csúfosabb a vereség. Kicsit helyre is tette a csapatot ez a néhány lehetőség, rögtön kiegyenlítődött a játék a mezőnyben. Ész nélkül továbbra sem mehetünk előre, ezt gyorsan megmutatták vendégeink.

A későbbiekben már szórványosabb volt, hogy a zalaegerszegi kapuig jussunk, gólunk sem volt, szögletünk viszont annál több. A mai meccs pedig ismét megmutatta, hogy nagyon szorgalmazni kellene már végre itthon is a VAR bevezetését, mert olyan lehetőségtől fosztották meg a csapatot ma is, amivel újra nyitottá tehették volna a meccset. Egy szöglet után a támadónk azért nem tudott fejelni, mert Könyves előtte felugorva a feje helyett a magasra emelt könyökével sodorta el a labdát. Kérdem én: Miért van ennyi fekete mezes vak ember a pályán, ha nincs hasznuk? Miért nem büntető egy ennyire nyilvánvaló szabálytalanság?

Ha pedig már ekkora szívességet kaptak vendégeink, akkor éltek is vele, a következő percekben. Az ominózus eset után nem sokkal támadásba is lendült a Zalaegerszeg. A szögletük után nem meglepő módon nem tudtunk felszabadítani, majd annak ellenére, hogy a csapat nagy része még a kapu előterében kóborgott, csak sikerült üres embert találni a vendégeknek, aki Karan hathatós támogatásával juttatta ismét középre a labdát, Babati pedig megszerezte a vendégek következő gólját. 0-3.

Jelen cikk pedig itt véget is ér, mert erről felesleges a továbbiakban is bármit írni. A legjobban a Memollától látható jelenet írta le a helyzetet, hiszen labdavezetés közben saját magától botlik el. Nincs itt semmi baj, csak zavarja a labda a fiúkat a meccsen. Iszlai büntetője csupán statisztikai adatnak jó.

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK